ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΘΕΣ ΟΙ 30οί ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τελετή με Τζέιμς Μποντ και Μίστερ Μπιν

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2012 4:07 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:41
 Οι Βρετανοί ξεκίνησαν τους 30ούς Ολυμπιακούς Αγώνες με μια φαντασμαγορική τελετή που είχε τον τίτλο «Τα νησιά των θαυμάτων» και καθήλωσε όλους τους θεατές που ήταν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου αλλά και δισεκατομμύρια τηλεθεταές.
Μια τελετή που περιλάμβανε Τζέιμς Μποντ και μίστερ Μπίν και ξεκίνησε με τον ήχο της Ολυμπιακής Καμπάνας που έκρουσε ο νικητής του φετινού «Tour de France», Μπράντλεϊ Γουίγκινς, ενώ παιδία με μπαλόνια έκαναν την εμφάνισή τους. Παράλληλα ο σκηνοθέτης της τελετής, Ντάνι Μπόιλ, έκανε την εμφάνισή του στο Ολυμπιακό Στάδιο. Φυσικά γνώρισε την αποθέωση, ενώ δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Οι αθλητές είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι εδώ απόψε…».
Το σκηνικό στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων άλλαξε πολλές φορές με το ξεκίνημα από το παραδοσιακό χωριό να δίνει τη θέση του σε θέματα που κυμαίνονταν από τη Βιομηχανική Επανάσταση μέχρι τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον συνδικαλισμό, τους συνταξιούχους του Τσέλσι, με βιομηχανικούς εργάτες να γιορτάζουν τον ρόλο της Βρετανίας ως «το εργαστήριο του κόσμου» στην ακμή του.
Εμφανίστηκαν Beatles, άνθρωποι ντυμένοι από διαφορετικές εποχές, ημίψηλα καπέλα, μετανάστες, χωρικοί, όλοι είχαν θέση στο σκηνικό. Κι όλα αυτά μέσα σε όλα ένα χυτήριο που καταλήγει σε έναν Ολυμπιακό κύκλο που σφυρηλατείται…
Στη συνέχεια υπήρχε ένα βίντεο με την πόρτα σε μια από τις αίθουσες του Παλατιού να ανοίγει και ο Τζέιμς Μποντ παρουσιάζεται στη Βασίλισσα Ελισάβετ. Ο γνωστός πράκτορας συνοδεύει τη Βασίλισσα στο ελικόπτερο έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Άξιο αναφοράς είναι ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η αυτού μεγαλειότης συμμετέχει σε φιλμ.
Στην τελετή έναρξης εξυμνήθηκαν τα δύο μεγάλα βρετανικά επιτεύγματα: η παιδική λογοτεχνία και το εθνικό σύστημα υγείας.
Χρέη μουσικού ανέλαβε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ο Mr. Bean, κατά κόσμον Rowan Atkinson, που… «βανδάλισε» τον Βαγγέλη Παπαθανασίου!
Ο Βρετανός κωμικός, με το στιλ που μας έχει συνηθίσει στις ταινίες του, έκανε ότι παίζει στο συνθεσάιζερ τους «Δρόμους Της Φωτιάς», χωρίς -φυσικά- να λείψουν οι γκάφες του.
Μέχρι και ομπρέλα χρησιμοποίησε ο Atkinson στην παγκοσμίου φήμης μελωδία του Βαγγέλη Παπαθανασίου, καθώς ήθελε να απαθανατίσει εαυτόν με το κινητό του τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια… αποκοιμήθηκε και ονειρεύτηκε ότι τρέχει μαζί με άλλους σε μία παραλία!
Ο κωμικός ξύπνησε χάρη στον… μαέστρο, που του έκανε παρατήρηση, μιας και το κομμάτι είχε τελειώσει.
Και αφού προβλήθηκαν εικόνες από την αναπαράσταση ενός βρετανικού πάρτι, με τις δεκαετίες να εναλλάσσονται η μία με την άλλη τελείωσε το πρώτο μέρος της τελετής έναρξης για να ακολουθήσει η είσοδος των ολυμπιακών ομάδων με πρώτη την ελληνική και τη σημαία να κρατάει ο ολυμπιονίκης του TAE KWON DO Αλέξανδρος Νικολαΐδης.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass