ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΟΕ

Εκτός Ολυμπιάδας η Παπαχρήστου

* ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ Η ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΗ ΧΑΛΚΙΑ

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2012 3:27 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:40
Το σχόλιο της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου στο twitter εξελίχθηκε σε αιτία αποκλεισμού της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν έγραψε στον λογαριασμό της στο twitter: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό». Αυτό το σχόλιο προκάλεσε αντιδράσεις τόσο με σχόλια στο προφίλ της στην ιστοσελίδα όσο και εκτός, μια και το πνεύμα του μαύρου χιούμορ που επέλεξε δεν συνάδει με το Ολυμπιακό πνεύμα.
Λίγη ώρα αργότερα, η ίδια τόνισε ότι δεν ήθελε να μειώσει κάποιον και πως απλώς έκανε χιούμορ αντιγράφοντας κάτι που είδε γραμμένο στο facebook, ενώ έγραψε: «Ζητώ συγγνώμη εάν άθελά μου προσέβαλα ανθρώπους, δεν έχω καμία ανάμειξη με τα πολιτικά, είμαι αθλήτρια και μόνο» και πρόσθεσε ότι «από την πλευρά μου ήταν ένα κακό και ατυχές αστείο. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων».
Αμέσως μετά έκλεισε ο λογαριασμός της στο twitter.
Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ: «Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο, καθώς αναμενόταν λίγο πριν από την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».
Η Παπαχρήστου είχε ανασκευάσει, ωστόσο, τόσο με νέο της tweet, μέσω του οποίου απολογήθηκε για το προηγούμενο σχόλιό της, «ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου προσέβαλα ανθρώπους! Δεν έχω καμία ανάμιξη με τα πολιτικά!!! Είμαι αθλήτρια και μόνο! Όλα αυτά που συνέβησαν δεν με εκφράζουν, είμαι αθλήτρια τίποτε άλλο!! Δεν συνηθίζω να προσβάλλω ποτέ κανέναν... δεν είμαι αυτής της ιδεολογίας!», όσο και με επίσημη δήλωση: «Ζητώ δημόσια συγγνώμη για το πραγματικά ατυχές και κακόγουστο αστείο που δημοσίευσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλω τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το όνειρό μου είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν θα συμμετείχα σε αυτούς αν δεν σεβόμουν απόλυτα τις αξίες τους. Οπότε δεν θα μπορούσα να πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών. Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φίλους και συναθλητές που μπορεί να προσέβαλα ή να ντρόπιασα, την Εθνική Ομάδα Στίβου, καθώς και τους ανθρώπους και τις εταιρίες που στηρίζουν την αθλητική μου καριέρα και πορεία. Ακόμα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή μου και την οικογένειά μου».
Επίσης, μέσω ραδιοφωνικού σταθμού δήλωσε: «Έλεος, δεν μπορώ να κάνω χιούμορ; Δεν ήθελα να μειώσω κανέναν. Το είδα στο Facebook, γέλασα και για αυτό το ανέβασα. Πού να φανταστώ ότι θα με πουν ρατσίστρια και θα γίνει όλο αυτό. Πώς γίνεται να είμαι ρατσίστρια και να έχω Βούλγαρο προπονητή;».
ΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Στη Δικαστική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ παραπέμπεται από την ομοσπονδία, η πρωταθλήτρια του τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου, με αφορμή το ρατσιστικό σχόλιο που έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (twitter).
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ καταδικάζει το απαράδεκτο σχόλιο της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου στο twitter, το οποίο αντίκειται στις αξίες και τις αρχές του αθλητισμού αλλά και στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων που προάγει την αρμονική συνύπαρξη και συναδέλφωση όλων των λαών και φυλών του κόσμου. Με απόφασή του, στη σημερινή του συνεδρίαση, το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ παραπέμπει την αθλήτρια στη Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Για τη συμμετοχή της αθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ζήτημα που εκ των πραγμάτων έχει μπει δημόσια, αρμόδια να αποφασίσει είναι η ΕΟΕ την απόφαση της οποίας, όποια και αν είναι, ο ΣΕΓΑΣ θα στηρίξει», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ
Η ΧΑΛΚΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ
Στο πλευρό της αθλήτριας με αναφορά της στο twitter τάσσεται και η Λαρισαία ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Οι άνθρωποι είναι τόσο γελοίοι και οι αποφάσεις τους ακόμα γελοιότερες. Ντροπή τους!» απευθυνόμενη στους αρμόδιους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής οι οποίοι έκριναν ότι η Βούλα Παπαχρήστου έπρεπε να αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Η είδηση του αποκλεισμού της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έχει γίνει πρώτο θέμα και στα ξένα ΜΜΕ.
Το Skynews στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι «Η Ελλάδα έστειλε σπίτι της μια από τις αθλήτριες της ολυμπιακής ομάδας, για σχόλιο της σε κοινωνικό δίκτυο, ως ρατσίστρια».
«Η αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου αποβλήθηκε από την αποστολή της χώρας της στους αγώνες του Λονδίνου επειδή διακωμώδησε Αφρικανούς μετανάστες και εξέφρασε την στήριξή της σε ακροδεξιό κόμμα, στη σελίδα της στο twitter», αναφέρει το δημοσίευμα.
Στο ίδιο μήκος κύματος και το CBS αλλά και η βρετανική Guardian στην οποία αναφέρεται το γεγονός και ο αντίκτυπος που προκλήθηκε μετά την ανάρτηση που έκανε στο twitter της η αθλήτρια.
Η Washington Post γράφει ότι «η Ελλάδα έθεσε εκτός της αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων την αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου για ένα σχόλιο της στο twitter που διακωμωδούσε Αφρικανούς μετανάστες και εξέφραζε την υποστήριξή της σε ακροδεξιό κόμμα».
Την είδηση μετέδωσε και το πρακτορείο Reuters αναφέροντας ότι «η Ελληνίδα αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου αποβλήθηκε από την αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω ρατσιστικής ανάρτησης στο twitter».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass