Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΛΕΥΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ «ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ»

Δεν έΧασε, αλλά και δεν ανέβηκε...

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2012 3:36 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:36
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης
Δεν έχασε αλλά και δεν ανέβηκε τελικά στη Β’Εθνική κατηγορία ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ο οποίος έδωσε χθες το απόγευμα σκληρή μάχη στο «Παντελής Μαγουλάς», όπου αναδείχθηκε με την τοπική Νίκη ισόπαλος 0-0, στον τελευταίο αγώνα των πλέι οφ ανόδου.
Αποτέλεσμα που οδήγησε την ομάδα του Βόλου μετά από οκτώ χρόνια και πάλι στην παραπάνω κατηγορία, καθώς με έναν μόλις βαθμό διαφορά κατέλαβε την πρώτη προνομιούχο θέση.
Πάνω από 4.000 φίλαθλοι παρακολούθησαν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι στο οποίο οι «Πράσινοι» της Τσαριτσάνης για μια ακόμη φορά έδειξαν ποδοσφαιρικό θράσος και ότι δεν ήταν τυχαία η μέχρι τώρα πορεία τους.
Μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο χάθηκαν δυο μεγάλες ευκαιρίες με τους Νικούλη και Βούλγαρη για να γίνει το 0-1, ενώ η Νίκη Βόλου απείλησε στο 80’με τον Διαμαντίδη, που σημάδεψε τη συμβολή των δοκών.
Μπορεί λοιπόν να μην πήρε το εισιτήριο της ανόδου ο Οικονόμος, όμως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες και στην τεχνική ηγεσία, διότι όλη τη χρονιά η ομάδα είχε μια αξιοπρεπή παρουσία, στα πλέι οφ ήταν αήττητη και αήττητη παρέμεινε στα τελευταία 14 παιχνίδια του πρωταθλήματος.
Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα της Τσαριτσάνης αν δεν είχε δεχθεί το γκολ της ισοφάρισης στο 90’ +7’ στην Καλαμαριά, θα ξεκινούσε τα πλέι οφ με δυο βαθμούς και σήμερα ίσως να ήταν στη θέση της Νίκης Βόλου.
Έτσι είναι όμως στο ποδόσφαιρο, η ομάδα της Νίκης με το αβαντάζ των δυο βαθμών χθες έπαιζε για δυο αποτελέσματα και κατάφερε έστω κι αν είχε άγχος όπως έδειξε, να επιστρέψει στη Β’ Εθνική κατηγορία.
Μια άνοδο που πανηγύρισαν έξαλλα στο τέλος οι φίλοι της και βέβαια ο Ανδρέας Πάτσης που δεχόταν συνεχώς συγχαρητήρια έδειχνε απόλυτα ικανοποιημένος γιατί από την ημέρα που ανέλαβε έβγαλε σε πέρας μια δύσκολη αποστολή και από δω και πέρα θα προσπαθήσει να «κτίσει» την ομάδα πάνω σε υγιείς βάσεις και να αλλάξει νοοτροπία σε αρκετά πράγματα.
* Ο τεχνικός της Νίκης Βόλου Περικλής Αμανατίδης παρέταξε την ομάδα στον χθεσινό αγώνα, με σύστημα 4-5-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Βούρας, δεξιά στην άμυνα ο Στουρνάρας, αριστερά ο Λαμπρόπουλος, κεντρικό αμυντικό δίδυμο αγωνίσθηκαν οι Χολέβας, Δεληζήσης, αμυντικά χαφ ο Παπατζίκος με τον Ριζογιάννη, πιο μπροστά τους αριστερά ο Παυλίδης δεξιά ο Λαζαρίδης, δεκάρι ο Παυλίδης και μοναδικός προωθημένος ο Πουλάκος.
Από την πλευρά του ο προπονητής του Οικονόμου Γιώργος Καλτέκης το σύστημα που επέλεξε ήταν 4-3-3. Τερματοφύλακας ο Πίτκας, δεξιά στην άμυνα ο Καραγιάννης και αριστερά ο Γκαραγκούνης, στο κέντρο αυτής ο Τσιανάκας με τον Οικονόμου, στα χαφ ο Μπαλής, ο Λεβνάιτς και ο Νικούλης, ενώ στην επίθεση ο Μπανούσης (δεξιά), ο Κουλτσιάκης (κέντρο) και ο Καράμπελας (αριστερά). Αρκετές φορές όμως στην εξέλιξη του παιχνιδιού είχαμε αλλαγές των θέσεων στον χώρο της επίθεσης κυρίως.
ΜΕΤΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε τη μεγάλη φάση και κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα με τους παίκτες τους δυο ομάδων να καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες μέσα στους 39 βαθμούς Κελσίου.
Ο Οικονόμος με διπλή ζώνη άμυνας και πολλές βοήθειες εξουδετέρωνε με ευκολία τις επιθετικές προσπάθειες των παικτών της Νίκης Βόλου, που δεν μπορούσαν να βρούνε εύκολα διαδρόμους και να απειλήσουν την εστία του Πίτκα.
Στις κυριότερες καλές στιγμές στο πρώτο μέρος είχαμε:
3’Πρώτο σουτ για τον Οικονόμο με τον Κουλτσιάκη και η μπάλα κατέληξε άουτ.
24’Σε γύρισμα του Πουλάκου απέκρουσε την μπάλα σωτήρια ο Τσιανάκας.
28’0 Λαζαρίδης τροφοδότησε μέσα στην περιοχή τον Πουλάκο και στο σουτ που έκανε εκείνος, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα ο Πίτκας.
35’Σε μακρινό σουτ του Νικούλη η μπάλα πέρασε άουτ, αρκετά μέτρα δίπλα από τα δοκάρια της εστίας του Βούρα.
38’ Ο Καράμπελας έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής και η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
40’Μετά από λάθος του Καράμπελα ο Λαζαρίδης έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.
ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Με την είσοδο στο παιχνίδι του Βούλγαρη που ήταν πολύ καλός, ο Οικονόμος έγινε πιο απειλητικός στην επανάληψη, δημιούργησε δυο σημαντικές ευκαιρίες ενώ ένα δοκάρι είχε και η Νίκη.
Όμως σε ένα ακόμη παιχνίδι έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Λεβνάιτς στο 70’με δεύτερη κίτρινη, καθώς είχε δεχθεί την πρώτη στο 65’.
Χαρακτηριστικά στην επανάληψη είχαμε:
56’Έξω από την περιοχή ο Λαμπρόπουλος σε φάουλ που υποδείχθηκε έστρωσε την μπάλα στον Διαμαντίδη που σούταρε δυνατά και ο Πίτκας απέκρουσε στην αριστερή του γωνία την μπάλα.
59’Από πάσα του Βούλγαρη ο Νικούλης βγήκε τετ-α-τετ, απέκρουσε με το πόδι του την μπάλα ο Βούρας και στη συνέχεια την απομάκρυνε ο Χολέβας.
61’Με ανύπαρκτο οφσάιντ σταμάτησε τον Κουλτσιάκη ο πρώτος επόπτης κ. Τουμπακάρης.
62’Σε συρτό σουτ του Παυλίδη ο γκολκίπερ του Οικονόμου μπλόκαρε την μπάλα.
77’Μεγάλη ευκαιρία για τον Οικονόμο, όταν ο Κουλτσιάκης τροφοδότησε τον Βούλγαρη αυτός απέφυγε στην περιοχή τον Δεληζήση αλλά στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Βούρα.
80’Σε απευθείας φάουλ του Διαμαντίδη, η μπάλα χτύπησε με δύναμη στη συμβολή των δοκαριών.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Καλή σε γενικές γραμμές κρίνεται η διαιτησία του κ. Μάνταλου (Τουμπακάρης, Ταρανάς) Αθηνών. Ο ρέφερι απλά ελέγχεται γιατί δεν κράτησε επιπλέον δυο ή τρία λεπτά καθυστέρηση από τις μπάλες που πετάχτηκαν στον αγωνιστικό χώρο και από τους προσποιούμενους τραυματισμούς των γηπεδούχων.
Με κόκκινη αποβλήθηκε ο Λεβνάιτς (65’-70’), ενώ κίτρινες αντίκρισαν οι Στουρνάρας (53’), Ριζογιάννης (84’), Μικριτσιάν (85’) Μπαλής (33’), Γκαραγκούνης (54’), Οικονόμου (78’), Τσιανάκας (85’), Κέρης (90’+3)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Περικλής Αμανατίδης): Βούρας, Στουρνάρας, Λαμπρόπουλος, Δεληζήσης, Χολέβας, Ριζογιάννης, Διαμαντίδης, Παπατζίκος (66’Κυριακίδης), Παυλίδης, Λαζαρίδης (82’Μικριτσιάν), Πουλάκος (74’Λουκίνας)
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ (Γιώργος Καλτέκης); Πίτκας, Καραγιάννης, Γκαραγκούνης, Οικονόμου, Τσιανάκας, Λεβνάιτς, Νικούλης, Μπαλής, Καράμπελας (55’Βούλγαρης), Κουλτσιάκης, Μπανούσης (84’Κέρης).
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Νίκη Βόλου-Οικονόμος         0-0
Ζάκυνθος-Πανηλειακός          3-0
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)
Νίκη Βόλου     12-6    13(ΑΝΟΔΟΣ)
……………………….
Οικονόμος      7-3      12
Ζάκυνθος        8-9      5
Πανηλειακός   7-17    5
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΆΛΛΑ
* Αντικείμενα και πέτρες δέχθηκε η αποστολή του Οικονόμου μόλις έφτασε έξω από το γήπεδο και τα ΜΑΤ υποχρεώθηκαν να πετάξουν δακρυγόνα, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Χρειάσθηκε να περάσουν 15’περίπου για να οδηγηθούν με ασφάλεια οι παίκτες στα αποδυτήρια και με τη βοήθεια από τους ανθρώπους της διοίκησης των γηπεδούχων.
* Θερμό εναγκαλισμό είχαν στο κέντρο του γηπέδου ο μεγαλομέτοχος της Νίκης Βόλου Ανδρέας Πάτσης και ο τεχνικός του Οικονόμου Γιώργος Καλτέκης, 45’περίπου πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Ο κ. Πάτσης παρακολούθησε όρθιος τον αγώνα καπνίζοντας συνεχώς το πούρο του και παραχώρησε τη θέση του σε φιλάθλους της ομάδας του, ενώ στο τέλος χαρούμενος δήλωσε ότι πριν από δυο μήνες που ανέλαβε βρισκόταν στην έκτη θέση η Νίκη έχοντας πολλά προβλήματα, αλλά και με τη δική του συμβολή, ανέβηκε στη Β’ Εθνική κατηγορία.
* Τραγούδια δημοτικά... ειρωνικά σε βάρος της ΑΕΛ και της Τσαριτσάνης επέλεξε να ακουσθούν από τα μεγάφωνα ο υπεύθυνος τύπου της Νίκης Βόλου (σ.σ. το έχει κάνει και σε παλιότερο αγώνα της ΑΕΛ), τα οποία όμως δεν ταιριάζουν στο νέο προφίλ που προσπαθεί να περάσει στην ιστορική αυτή ομάδα, ο κ. Πάτσης.
Άλλωστε δεν πρέπει να αγνοεί το ότι τόσο ο Ανδρέας Πάτσης όσο και ο γενικός αρχηγός Πέτρος Τσιτσιμπής είναι από την περιοχή της Ελασσόνας.
* Στο γήπεδο εθεάθησαν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας Ζήσης Γρηγορίου, ο Στέλιος Νίτσας από την Ε/Δ της ΕΠΣΛ που παρακολούθησε τον αγώνα παρέα με τον Σπύρο Κανούλη, πρόεδρο της Ε/Δ ΕΠΣΘεσσαλίας. Παρών στο «Παντελής Μαγουλάς» και ο διαιτητής Δημήτρης Γκόλιας, καθώς και ο γενικός αρχηγός του Τυρνάβου 2005 Δημήτρης Κουτίνας.
* Από την κερκίδα των επισήμων παρακολούθησε το παιχνίδι ο πρώην παίκτης του ΠΟΕ και νυν παίκτης-προπονητής του Μύτικα Καλυβίων Λάζαρος Γεωργούλης.
* Πρώτοι έκαναν στον αγωνιστικό χώρο την εμφάνιση οι τερματοφύλακες του Οικονόμου Βαγγέλης Πίτκας και Χρήστος Γκικούδης, αλλά αυτοί που τα... άκουσαν λίγο μετά ήταν ο τεχνικός Γιώργος Καλτέκης και ο Αποστόλης Τσιανάκας, που στο τέλος πάντως είχε διάλογο με φιλάθλους της Νίκης και φάνηκε να δίνουν τα χέρια..
* Και οι «Πάνθηρες» του Πανιωνίου, στο πλευρό της Νίκης Βόλου, ενώ και από τις γύρω ταράτσες των σπιτιών φίλαθλοι κάτω από... ομπρέλες για να προφυλαχθούν από τον καυτό ήλιο, παρακολουθούσαν το ματς.
* Στην προθέρμανση τραυματίσθηκε ο Πρικάκης του Οικονόμου και τη θέση του πήρε στην ενδεκάδα, ο Γκαραγκούνης.
* Περίπου 200 φίλοι της Τσαριτσάνης τοποθετήθηκαν στο πέταλο της οδού Μαιάνδρου και ανάμεσά τους ήταν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Οικονόμος Γιάννης Τόλιος με τον πρόεδρο Γιάννη Μπέη.
* Αρχηγοί των δυο ομάδων ήταν ο Βαγγέλης Στουρνάρας για τη Νίκη Βόλου και ο Αλέξης Νικούλης για τον Οικονόμο.
* Στις καθυστερήσεις ο ρέφερι απέβαλε από τους πάγκους τους προπονητές των δυο ομάδων, πρώτα τον Γιώργο Καλτέκη του Οικονόμου και μετά τον Περικλή Αμανατίδη της Νίκης Βόλου. Ο κ. Καλτέκης διαμαρτυρήθηκε στον ρέφερι γιατί έδειξε μόνο τρία λεπτά καθυστέρηση και όχι περισσότερα
* «Και του χρόνου θα είναι ωραία με τη Λάρισα παρέα» ήταν το σύνθημα που φώναζαν οι φίλαθλοι της Νίκης, ενώ ακούσθηκαν και συνθήματα σε βάρος της ΑΕΛ και του Ολυμπιακού Βόλου.
* Ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ και αντιπεριφερειάρχης Ζήσης Γρηγορίου συνεχάρη μετά το παιχνίδι τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία του Οικονόμου, τονίζοντας ότι η ομάδα πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία και έδειξε ότι άξιζε να ανέβει στη Β’ Εθνική.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass