ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2012

Παλικαρίσια πρόκριση της Εθνικής Νέων

* ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΜΕ 3-2

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2012 3:06 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:36
Περιφανή πρόκριση στην ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 2012 πέτυχε η εθνική, μετά τη νίκη με 3-2 επί της Πορτογαλίας, στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής του Α’ ομίλου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατετάγη στη δεύτερη θέση, πίσω από την Ισπανία, που νίκησε τη διοργανώτρια Εσθονία με 2-0. Τα τέρματα της εθνικής σημείωσαν οι Γιαννιώτας (18’) και Κατίδης (42’, 69’), ενώ για τους Ίβηρες είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Γκόμες, στο 19ο λεπτό, και μείωσε στις καθυστερήσεις ο Μπετίνιο. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 ποδοσφαιριστές, λόγω των αποβολών του Μάρτινς στο 37’ (απευθείας) και Μαυρία στο 77’, με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στα ημιτελικά η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία ή την Αγγλία.
Παίζοντας μόνο για ένα αποτέλεσμα, τη νίκη, οι διεθνείς μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και στο 18’ προηγήθηκαν με ωραίο σουτ του Γιαννιώτα. Στο επόμενο λεπτό, όμως, η εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Αντρέ Γκόμες κατέληξε σε ένα εξίσου εντυπωσιακό γκολ. Οι ισορροπίες στον αγωνιστικό χώρο άλλαξαν στο 37ο λεπτό, όταν ο Μάρτινς δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα του Ελβετού διαιτητή, για σκληρό μαρκάρισμα στον Γιαννιώτα. Τα δεινά των Πορτογάλων δεν είχαν όμως τελειώσει, καθώς στο 42ο λεπτό ο Κατίδης ξανάβαλε την εθνική σε θέση οδηγού, με ωραίο πλασέ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα έδωσε χώρο στους Πορτογάλους, προσέχοντας να μην κινδυνέψει η εστία του Καπίνο, και προσπάθησε να «χτυπήσει» με αντεπιθέσεις, όπως κι έγινε στο 69’: ο πολύ δραστήριος Γιαννιώτας έκανε ατομική προσπάθεια και σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που περίμενε ο Κατίδης για να κάνει το 3-1, σημειώνοντας το τρίτο τέρμα του στη διοργάνωση. Η ελληνική ομάδα δεν απειλήθηκε στη συνέχεια, με τον Μπετίνιο απλώς να μειώνει στο τελευταίο λεπτά των καθυστερήσεων. Από τον ημιτελικό της 12ης Ιουλίου θα απουσιάσει ο αποβληθείς Μαυρίας.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 37’ Μάρτινς - 77’ Μαυρίας (2η κίτρινη)
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Έντγκαρ Μπόρχες): Βελόσο, Αλμέιδα (67’ Κανσέλο), Φερέιρα, Λόρι, Μάρτινς, Σα, Μπρουμά, Ζοάο Μάριο (86’ Το-Ζε), Εσγκάιο, Καβαλέιρο (82’ Μπετίνιο), Γκόμες.
ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας (63’ Μπουχαλάκης), Μαυρίας, Φουρλάνος, Διαμαντάκος, Κατίδης (73’ Μπακασέτας), Γιαννιώτας, Κουρμπέλης (85’ Ρουγκάλας).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass