ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ – ΧΟΡΗΓΙΕΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο Θ. ΨΥΡΡΑΣ

«Να πληρώνουν στο ΕΑΚ τα σωματεία και μαθητές που προετοιμάζονται για πανελλήνιες»

*Γιάννης Ιωαννίδης (για το ΕΑΚ Λάρισας): «Τον πονάω τον τόπο εκείνον, γιατί δοξάστηκα εκεί πέρα - Στο εθνικό στάδιο δεν πρέπει κανένας να πληρώνει το παραμικρό»

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2013 3:07 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:26
 
Τρεις πηγές εσόδων για το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ) Λάρισας πρότεινε στη Βουλή ο Λαρισαίος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Θωμάς Ψύρρας, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του για το ΕΑΚΛ.
«Ίσως είναι η ώρα να δούμε για κάποια ίδια έσοδα αυτών των κέντρων», είπε ο κ. Θ. Ψύρρας και πρότεινε τα έσοδα αυτά να προέλθουν:
-Από σωματεία -ερασιτεχνικά - τα οποία χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις («Οι ερασιτέχνες αθλητές δίνουν κάποια χρήματα σε αυτά τα σωματεία, όμως αυτά τα σωματεία δεν αποδίδουν», σημείωσε).
-Από διάφορα προπονητικά γκρουπ τα οποία προετοιμάζουν μαθητές ή αθλητές για πανελλήνιες εξετάσεις («οι μαθητές θα μπορούσαν να δίνουν κάποια χρήματα -έστω και μικρά, συμβολικά ποσά- για να μπορεί να λειτουργεί ευκολότερα, με ρέον χρήμα το ΕΑΚ», ανέφερε)
-Από διαφημίσεις ή από χορηγίες.
Αναπτύσσοντας την ερώτησή του ο κ. Θ. Ψύρρας έκανε λόγο για «αδυναμία» του ΕΑΚ να συνεχίσει τη λειτουργία των εγκαταστάσεών του και έθεσε τα εξής προβλήματα:
-«Ελλιπής στελέχωση εξαιτίας της μεγάλης μείωσης του προσωπικού, γεγονός που έχει ως συνέπεια την αδυναμία να καλυφθούν τα ωράρια και να υπάρξει επισταμένη επίβλεψη των χώρων.
-Έλλειμμα συντήρησης, το οποίο αποτυπώνεται στην καταγραφή σοβαρών προβλημάτων που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, όπως είναι οι διαρροές αγωγών, νερά που στάζουν από τους θόλους της οροφής στο Κλειστό της Νεάπολης, προβλήματα με τα συστήματα χλωρίωσης κ.λπ.
-Πελώριο οικονομικό αδιέξοδο, το οποίο έχει δημιουργηθεί και από τη μείωση των επιχορηγήσεων του εγκεκριμένου για το 2013 προϋπολογισμού στο ποσό των 625.000 ευρώ. Επιπλέον, αυτό συνεπάγεται και ένα έλλειμμα 200.000 ευρώ, το οποίο ουσιαστικά καθιστά αδύνατη τη λειτουργία των εγκαταστάσεων, εξαιτίας της αδυναμίας εξόφλησης των ανελαστικών δαπανών».
Ο Ι. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
«Δεν είναι αληθές ότι υπάρχει αδυναμία λειτουργίας του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας. Επίσης, δεν είναι αληθές ότι η αιτία για τη δήθεν αδυναμία είναι ο μειωμένος προϋπολογισμός του, όπως λανθασμένα αναφέρεται στο κείμενο (σ.σ. της ερώτησης). Εξάλλου, ξέρετε ότι υπάρχει συγκυβέρνηση, μέσα στην οποία είναι και η δική σας παράταξη. Επομένως, όλα αυτά τα οποία λέτε αφορούν την κυβέρνηση συνολικά», απάντησε ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού προσδιόρισε τη μείωση στον προϋπολογισμό του ΕΑΚ σε ποσοστό 18% ή 145 χιλιάδες ευρώ το 2013 σε σχέση με το 2012 και πρόσθεσε ότι «μέχρι τώρα στον πέμπτο μήνα έχουν πάρει ήδη 320.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ήδη στον πέμπτο μήνα έχουν πάρει 50% επιπλέον», σημείωσε και χαρακτήρισε «δυσάρεστο γεγονός τη μείωση στον προϋπολογισμό» αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά στο να αυξηθούν τα κονδύλια για τον αθλητισμό.
Ο κ. Ι. Ιωαννίδης έκρινε επιβεβλημένη την εξοικονόμηση χρημάτων σε κάθε στάδιο και ανέφερε χαρακτηριστικά το γεγονός ότι δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ από πινακίδες και διαφημίσεις. Όσον αφορά τις πιστώσεις για επιδιορθώσεις, είπε ότι στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχουν εγγραφεί «πολύ περισσότερα απ’ ό,τι χρειάζεται. Ήμουν προπονητής εκεί, τα έχω ζήσει και τα έχω αγαπήσει. Τον πονάω τον τόπο εκείνον, γιατί δοξάστηκα εκεί πέρα», εξομολογήθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού ενώ για το θέμα της χρέωσης των εγκαταστάσεων ξεκαθάρισε:
«Έχω κάνει δημόσια δηλώσεις και έχω πει ότι κανένας δεν πρέπει να παίρνει ούτε μισό ευρώ στο εθνικό στάδιο, γιατί και ο φτωχός έχει δικαίωμα να μπαίνει, όπως έχει και ο πλούσιος.
(…) Ο γονιός πληρώνει στην ομάδα, όχι όμως για να μπει στο εθνικό στάδιο. Είναι ντροπή αυτό το δημόσιο αγαθό να το πληρώνει. Θα πληρώσει στην ομάδα για να έχει έναν καλύτερο προπονητή, να έχει καλύτερες συνθήκες το παιδί του έτσι ώστε να γυμνάζεται σε άλλα πράγματα, όχι όμως για να μπει το παιδί του στο εθνικό στάδιο. Στο εθνικό στάδιο, για να μπορούμε να έχουμε και πλήρη διαφάνεια, δεν πρέπει κανένας να πληρώνει το παραμικρό και να έχει ώρες που θα είναι και ατομικά για τον ίδιο εκείνο αλλά και για τις ομάδες.
Εσείς μπορεί να είστε αριστεροί, αλλά εγώ έχω αριστερή νοοτροπία σε αυτά τα θέματα γιατί δεν δέχομαι ότι ένα παιδί έχει δικαιώματα παραπάνω από τον άλλον μόνο και μόνο γιατί έχει χρήματα και στον αθλητισμό έχουν διαπρέψει ως επί το πλείστον παιδιά τα οποία ήταν φτωχά. Αυτοί οι αθλητές έχουν μεγαλουργήσει.
Δεν αποκλείεται βέβαια ένας που έχει χρήματα, αλλά θα τους δώσουμε ίσες ευκαιρίες μπαίνοντας στα εθνικά στάδια. Αυτό θα πολεμήσουμε. Αυτό θα κάνουμε και θα πληρώνουμε, άμα κάνουμε καλό κοντρόλ και αν οι διοικήσεις πραγματικά ασχολούνται με αυτό το οποίο είναι πρωταρχικό, δηλαδή να λειτουργούν ώστε να μπει μέσα ο κόσμος και όπου υπάρχει πρόβλημα –γιατί εμείς τα έχουμε δει ήδη τα προβλήματα- θα επέμβουμε όχι μόνο στο ΕΑΚ Λάρισας αλλά οπουδήποτε υπάρχει», διαβεβαίωσε ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass