ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 500 ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ STREET BASKETBALL 3on3

Το μπάσκετ πήρε τους... δρόμους

* ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2013 23:41 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:27
Του Κ. Γκιάστα
Μια πόλη που έχει βγάλει τόσο σπουδαίους παίκτες (μην ξεχνάμε πως αυτή τη στιγμή ο καλύτερος αθλητής του μπάσκετ σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι ο Βασίλης Σπανούλης) δεν είναι δυνατόν να μην αγαπάει το μπάσκετ. Αυτό το απέδειξαν για μια ακόμα φορά οι μικροί Λαρισαίοι. 150 ομάδες και πλέον πήραν μέρος στο τουρνουά 3on3 Street που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα.
Υπό τους ήχους της δυνατής μουσικής λοιπόν αλλά και με σύμμαχο τον καιρό (παρά τον καυτό ήλιο η θερμοκρασία δεν είναι τόσο υψηλή) Λαρισαίοι όλων των ηλικιών βγήκαν στην Κεντρική πλατεία της πόλης και έδειξαν πως το μπάσκετ βγήκε... στους δρόμους (ή ακόμα πιο συγκεκριμένα στις πλατείες).
Τη διοργάνωση του τουρνουά ανέλαβε ο Μύτικας Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΔΟΠΑΕΛ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας). 
Αυτό γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και φαίνεται πως έχει καθιερωθεί πλέον. Στο φετινό τουρνουά είχαν δικαίωμα συμμετοχής αγόρια και κορίτσια, άντρες και γυναίκες γεννημένοι από το 2004 και πριν.
Οι κατηγορίες των ομάδων χωρίζονται σε: 1η κατηγορία: 2003-2004, 2η κατηγορία: 2001-2002, 3η κατηγορία: 1999-2000, 4η κατηγορία: 1997-1998, 5η κατηγορία: 1995-1996, 6η κατηγορία: 18 – 35 ετών, 7η κατηγορία: 35 ετών και άνω.
ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Αυτό που κλέβει σαφώς την παράσταση είναι τα ονόματα που επιλέγουν οι νεαροί Λαρισαίοι έχοντας πάντα και... επικαιρότητα. Μερικά από αυτά για παράδειγμα είναι: «Μπαρτσελιώμα», «Σουλεϊμάν ο Μεγαλ... μπεκρής», «Κόζα Μόστρα, Basketball is Free», «Ποκαχ...ώνοντας», «Κάγκουρες», «Μια ακρίδα στο πολύφωτο», «Πι- πι το καπί», «Βαράτε Kids». Αν μη τι άλλο γεμάτα φαντασία. 
ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ... ΠΛΑΤΕΙΑΣ
Παιχνίδι χωρίς κανόνες δεν υπάρχει. Να λοιπόν και μερικοί κανόνες από την πλατεία της Λάρισας: Κάθε ομάδα δικαιούται να έχει μέχρι 4 παίκτες ενώ μετά την έναρξη του παιχνιδιού μία ομάδα έχει το δικαίωμα να συνεχίζει να παίζει και με 2 ή 1 παίκτη στο γήπεδο. Οι ομάδες χωρίστηκαν σε ομίλους ανάλογα με την κατηγορία στην οποία αγωνίζονται. Το σύστημα διεξαγωγής στους αρχικούς ομίλους είναι αυτό των δύο νικών.
Στο δεύτερο φάουλ στην ίδια κατοχή εκτελείται αυτόματα ελεύθερη βολή. Σε φάουλ έστω και αν είναι το πρώτο που γίνεται σε προσπάθεια για σουτ εκτελείται ελεύθερη βολή. Σε περίπτωση που υπάρξει φάουλ σε προσπάθεια για σουτ το οποίο είναι εύστοχο, καταλογίζεται ο πόντος αλλά η ελεύθερη βολή δεν εκτελείται και η μπάλα αλλάζει κατοχή κανονικά. Στην ελεύθερη βολή δεν υπάρχει ριμπάουντ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος της βολής η μπάλα αλλάζει αυτόματα κατοχή. Υπάρχουν τα εξής φάουλ:Τεχνική ποινή και αντιαθλητικό φάουλ.
ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ
Κάθε παιχνίδι κρίνεται στους 11 πόντους. Η πρώτη ομάδα που θα σημειώσει 11 πόντους ανακηρύσσεται αυτομάτως νικήτρια (δεν είναι αναγκαία η διαφορά 2 πόντων από την αντίπαλο ομάδα). Στην περίπτωση που έχουν περάσει 15 λεπτά χωρίς κάποια ομάδα να έχει σημειώσει 11 πόντους τότε ο αγώνας διακόπτεται με τη λήξη της τρέχουσας κατοχής και νικήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που προηγείται.
Αν ο αγώνας είναι ισόπαλος τότε υπάρχει μια δίλεπτη παράταση. Αν και η παράταση λήξει ισόπαλη εκτελείται από μία βολή για κάθε ομάδα μέχρι να σκοράρει η μία και να αστοχήσει η άλλη. Ο ίδιος παίκτης δεν μπορεί να σουτάρει δεύτερη βολή πριν σουτάρουν όλοι οι συμπαίκτες του.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass