ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΠΟΣ:

Ο…γύπας του Τυρνάβου

*ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο 21ΧΡΟΝΟΣ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ, ΤΟΝ ΜΠΡΕΖΑ, ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΕΛ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2013 2:44 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:16
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Πριν από τρία χρόνια σε φιλικό παιχνίδι που είχε γίνει στο ΕΑΚ Βόλου, ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης αντιμετώπισε τον Τύρναβο 2005 και τότε μετά τον αγώνα ο παλαίμαχος γκολκίπερ του «Γηραιού» Γρηγόρης Φανάρας, εντυπωσιάστηκε από τον 18χρονο γκολκίπερ της τυρναβίτικης ομάδας ο οποίος αντικατέστησε τον Πέτρο Καραναστάση και πραγματοποίησε εκπληκτικές αποκρούσεις.
Φέτος ο εν λόγω πορτιέρο που ήταν βασικό στέλεχος του Τυρνάβου 2005 πανηγύρισε την άνοδο στην Football League και σίγουρα το μέλλον του ανήκει, εάν συνεχίσει να δουλεύει σκληρά και είναι λίγο τυχερός.
Ο Κώστας Γούπος που οι φίλοι του χαριτολογώντας τον αποκαλούν…γύπα, γεννήθηκε στις 26/9/92 και σε ηλικία 10 χρονών ξεκίνησε από τα μικρά τμήματα του Ολοσσώνα, με προπονητή τον Φάνη Τσέλιο.
Εν συνεχεία όταν έγινε 15 χρονών προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα της Ελασσόνας και τρία χρόνια αργότερα μεταγράφηκε στο σωματείο του Τυρνάβου, ομάδα με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2013 και θα συζητήσει για την ανανέωσή του.
Παιδί χαμηλών τόνων με άριστο χαρακτήρα ο Κώστας Γούπος άνοιξε την καρδιά του στην «Ε» και σε δηλώσεις του επισήμανε τα εξής:
-Συνειδητοποιείς το μέγεθος της επιτυχίας όπου ο Τύρναβος μετά από 46 χρόνια πανηγύρισε άνοδο στην Β΄Εθνική και πώς αισθάνεσαι γι΄αυτό;
«Σίγουρα είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και ασφαλώς το μέγεθος της επιτυχίας είναι πολύ μεγάλο, αν αναλογισθούμε ότι ένα όνειρο πολλών ετών έγινε πραγματικότητα.
Τόσο για τον Τύρναβο όσο και για το λαρισινό ποδόσφαιρο γενικότερα, αυτή η επιτυχία έχει τεράστιο αντίκρισμα και το εισπράττουμε αυτό εμείς οι ποδοσφαιριστές».
-Τι ένιωσες μετά την επιστροφή από τη Λευκάδα;
«Ήτανε κάτι ξεχωριστό για μένα και δεν το είχα ξαναζήσει αυτό. Μας υποδέχθηκαν οι φίλοι της ομάδας με καπνογόνα και η νύχτα έγινε…μέρα. Αυτά που βλέπαμε στην τηλεόραση για μεγάλες ομάδες, τα ζήσαμε κι εμείς. Ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για μένα και για πολλούς νεαρούς συμπαίκτες μου».
-Ο Τύρναβος άξιζε να είναι στην πεντάδα, μπορούσε και να τερματίσει ψηλότερα;
«Στην αρχή της χρονιάς που ξεκινήσαμε, είχαμε σκοπό να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Έγινε μια καινούργια προσπάθεια με νέα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα, αλλά στη συνέχεια είδαμε ότι οι δυνατότητες ήταν μεγαλύτερες και ότι μπορούσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω.
Μετά προέκυψε και η αναδιάρθρωση των κατηγοριών, κάναμε κάποιες μεταγραφές, θέσαμε ως στόχο την πεντάδα, κάναμε όμως μια κοιλιά θα έλεγα και τα αρνητικά αποτελέσματα που φέραμε, μας έριξαν λίγο την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση.
Όμως στη συνέχεια δεν το βάλαμε κάτω, δουλέψαμε και στο τέλος υλοποιήσαμε τον στόχο της ανόδου».
-Μετά το 0-1 με τον Οδυσσέα Κορδελιού, συνεχίσατε να ελπίζεται ή είπατε ότι όλα εκεί τελείωσαν;
«Και πριν από το Κορδελιό όπου είχαμε αρνητικά αποτελέσματα δεν απογοητευθήκαμε και όσο είχαμε ελπίδες εμείς το κυνηγούσαμε και στο τέλος όλοι μαζί δικαιωθήκαμε».
-Υπήρξαν φέτος κάποιες στιγμές που η μπάλα δεν σου έκανε το χατίρι και επειδή όλοι μας γνωρίζουμε ότι η θέση του τερματοφύλακα είναι σαν να κάθεται σε ηλεκτρική καρέκλα, αυτό σε απογοήτευσε ή σε έκανε ακόμη πιο σκληρό;
«Πράγματι μετά από κάποιες κακές εμφανίσεις προσωπικές αλλά και της ομάδας γενικότερα, όλοι μας στενοχωριόμασταν αλλά ταυτόχρονα αυτό μας πείσμωνε, δουλεύαμε πιο σκληρά στην προπόνηση, έτσι ώστε στη συνέχεια να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο».
-Πώς ένιωσες όταν αγωνίστηκες για το κύπελλο Ελλάδος κόντρα σε μια ομάδα της Σούπερ Λίγκας όπως είναι η Κέρκυρα;
«Ήταν κάτι το διαφορετικό, υπήρχε και τηλεοπτική κάλυψη, ένιωθα ότι αγωνιζόμουνα σε παραπάνω κατηγορία, ενώ δεν είχαμε και καθόλου άγχος. Γενικά η εμπειρία ήτανε μοναδική».
-Ξεκινήσατε με προπονητή τον Τάσο Μπεριτζά και ακολούθως τον διαδέχθηκε ο Λεωνίδας Μπίλης. Και στα δυο τιμ ήταν δυο έμπειροι προπονητές τερματοφυλάκων, ο Βαγγέλης Τσότσας και ο Πέτρος Καραναστάσης με τον οποίο υπήρξες και συμπαίκτης. Πόσο σε βοήθησαν οι δυο τους;
«Καταρχήν μου δίνεται τη δυνατότητα να ευχαριστήσω και τους δυο προπονητές, τόσο τον Λεωνίδα Μπίλη όσο και τον Τάσο Μπεριτζά που συνέβαλαν στην επίτευξη του στόχου, όπως φυσικά και οι συνεργάτες τους. Αρχικά ο Βαγγέλης Τσότσας μας βοήθησε και τους τρεις τερματοφύλακες να βελτιωθούμε σε κάποιες αδυναμίες που είχαμε, ενώ με τον Πέτρο Καραναστάση γνωριζόμασταν στα δυο χρόνια που ήμασταν συμπαίκτες και ασφαλώς η βοήθειά του ήταν ακόμη πιο ουσιαστική, διότι γνώριζε πού υστερούσα. Με την ευκαιρία θα ήθελα να αναφερθώ και στους πρώην προπονητές μου τον Μιχάλη Ζιώγα και τον Γιώτη Σταματόπουλο που κι εκείνοι με βοήθησαν».
-Η συνύπαρξη με τους Χρήστο Ντάλλα και Χρήστο Κατσίβελο σας έκανε καλό ή το αντίθετο συνέβη;
«Και οι τρεις μας διεκδικούσαμε μια θέση στην ενδεκάδα και αυτός ο υγιής συναγωνισμός δεν μας εμπόδισε να έχουμε μεταξύ μας άριστες σχέσεις. Άλλωστε είμαστε νεαροί σε ηλικία, πάνω από όλα ήταν η ομάδα και μεταξύ μας δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα».
-Ο πρωταθλητισμός σας δημιούργησε άγχος;
«Αναμφισβήτητα ο πρωταθλητισμός προσθέτει επιπλέον άγχος στους εαυτούς μας, αλλά όταν έχεις φιλοδοξίες πρέπει να μάθεις να το ξεπερνάς, για να φτάσεις ψηλότερα».
-Όπως δείχνουν τα πράγματα, του χρόνου θα παίξετε ως αντίπαλοι με την ΑΕΛ. Τι νιώθετε που θα αγωνισθείτε απέναντι σε μια ομάδα που πολλοί στην ηλικία σου ονειρεύονταν να φορέσουν τη φανέλα της;
«Σίγουρα την ΑΕΛ θέλαμε να την βλέπουμε στην Α΄Εθνική, διότι κουβαλά μεγάλη ιστορία και δεν της αξίζει η Β΄Εθνική κατηγορία.
Παρόλα αυτά σε μας δίνεται η δυνατότητα να παίξουμε ως αντίπαλοι μέσα σε ένα καταπληκτικό γήπεδο, όπως είναι το AEL FC ARENA,με τον υπέροχο κόσμο και θα είναι μια γιορτή τα παιχνίδια. Η ΑΕΛ έχει την ιστορία της με κατακτήσεις ενός πρωταθλήματος και δυο κυπέλλων Ελάδος, ενώ και ο Τύρναβος έχει τη δική του ιστορία».
-Ο κόσμος ήταν κοντά στην ομάδα;
«Ο κόσμος του Τυρνάβου στήριξε αυτή την προσπάθεια από την αρχή της χρονιάς, ήταν δίπλα μας στις καλές αλλά και στις κακές στιγμές και τον ευχαριστούμε. Οφείλεται δε και σε αυτόν ένα κομμάτι της επιτυχίας».
-Η διοίκηση ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της;
«Για τον μεγαλομέτοχο της ομάδας τον κ.Βασίλη Μπρέζα τα λόγια είναι περιττά, εξαιρετικός άνθρωπος που για όλους έχει να πει ένα καλό λόγο, ήταν πάντα δίπλα μας αυτός αλλά και όλοι οι διοικούντες, τους οποίους και ευχαριστώ πάρα πολύ. Είναι τιμή μου που ανήκω στην οικογένεια του Τυρνάβου».
-Κλείνοντας, ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;
«Όνειρό μου είναι να αγωνιστώ σε μια μεγάλη ομάδα της Σούπερ Λίγκας, πιστεύω όμως ότι τα βήματα πρέπει να γίνονται σκαλί-σκαλί.
Ο Τύρναβος δίνει τη δυνατότητα για κάθε νέο ποδοσφαιριστή , να κάνει το βήμα παραπάνω. Αν παραμείνω στην ομάδα διότι πρέπει να συζητήσουμε με τον κ.Μπρέζα για την ανανέωση της συνεργασίας, θα είναι μια καλή ευκαιρία για μένα να γίνω ακόμη καλύτερος διότι πιστεύω στον εαυτό μου και ο Τύρναβος αποτελεί το δεύτερο σπίτι μου».
*Αύριο ο Κώστας Γούπος θα αναχωρήσει για την Τρίπολη όπου θα υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία στην Αεροπορία και μετά από ένα μήνα περίπου υπολογίζεται να πάρει μετάθεση σε μονάδα της Λάρισας.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass