Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ 2-1 ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ

Αντίο με ψηλά το κεφάλι

* ΚΑΛΥΒΑΣ (53’), ΤΑΜΑΜΗΣ (90’+1’) ΚΑΙ Θ. ΜΠΑΡΟΥΤΑΣ (90’+3’) ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 18 Απρ 2013 3:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:40
Του απεσταλμένου της «Ε» στη Λαμία Άρη Γκουτρουμάνη
Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης
Η φετινή πορεία της Δήμητρας Γιάννουλης στο κύπελλο Ελλάδος Ερασιτεχνών ολοκληρώθηκε χθες στη Λαμία. Το λαρισινό συγκρότημα παρουσία 50 περίπου φιλάθλων από τη θεσσαλική πρωτεύουσα υποχρεώθηκε σε ήττα με 2-1 από την ομώνυμη ομάδα και αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι τη φετινή διοργάνωση. Για τους «πράσινους» ήταν μία μεγάλη αγωνιστική εμπειρία και μια ιστορική στιγμή αφού για πρώτη φορά από την ίδρυσή τους κατάφεραν να πετύχουν μια τόσο σημαντική διάκριση δίνοντας το «παρών» στη 2η φάση του θεσμού.
Η τελική εικόνα είναι θετική. Η Δήμητρα Γιάννουλης ήταν ανταγωνιστική, παρουσίασε ένα αξιόμαχο αγωνιστικό σύνολο και κυρίως έθεσε τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον ανεβάζοντας τον πήχη των προσδοκιών.
ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ... ΜΠΑΛΑΣ
Η νίκη από την ήττα δεν απέχουν πολύ στο ποδόσφαιρο. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 53ο λεπτό η ομάδα της Δήμητρας προσπάθησε να αντρέψει την εις βάρος της κατάσταση και έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση όταν στο 90’ ο τερματοφύλακας Κοντογεώργος απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Θώμου. Αντί όμως να γίνει το 1-1 που θα έδινε άλλη διάσταση στην εξέλιξη της αναμέτρησης με την ψυχολογία να είναι με το μέρος της λαρισινής ομάδας ένα τραγικό λάθος της άμυνας των «πρασίνων» στις καθυστερήσεις έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να διπλασιάσουν τα τέρματά τους εδραιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη νίκη τους. Έτσι το γκολ του Θ. Μπαρούτα στο 90’+3’ δεν μπόρεσε να αλλάξει την κατάσταση αφού δεν υπήρχαν πλέον τα χρονικά περιθώρια. Το τελικό 2-1 άφησε μια πικρή επίγευση στους φιλοξενούμενους που θα μπορούσαν να είχαν πάει το παιχνίδι στην παράταση ή να κάνουν ακόμα και την ανατροπή στις καθυστερήσεις.
Σε ό,τι αφορά στο πρώτο μέρος, η Λαμία είχε μεν την υπεροχή των κινήσεων πιέζοντας ασφυκτικά την ομάδα της Δήμητρας δεν δημιούργησε ωστόσο τη μεγάλη φάση. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την όποια ευκαιρία τους δίνονταν έχοντας κυρίως την προσοχή τους στην αμυντική λειτουργία και στάθηκαν άτυχοι στο 14ο λεπτό όταν η κεφαλιά του Θ. Μπαρούτα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.
Σε γενικές γραμμές η Δήμητρα Γιάννουλης είχε αγωνιστικό προσανατολισμό, δεν είχε όμως- στο βαθμό που θα έπρεπε-αυτοπεποίθηση. Επιπλέον δε ο κακός αγωνιστικός χώρος θα μπορούσαμε να πούμε ότι εμπόδισε περισσότερο τους «πράσινους» υπό την έννοια ότι ήταν πιο «οικείος» στους γηπεδούχους και αυτό φάνηκε κυρίως στην επανάληψη όταν οι παίκτες της Δήμητρας προσπαθούσαν να τροφοδοτήσουν τον Τάσιο με διαγώνιες μακρινές μπαλιές όμως η μπάλα έφτανε πολύ δύσκολα στον στόχο της.
Σε ό,τι αφορά στην ομάδα της Λαμίας, στηρίχτηκε κυρίως στην εμπειρία ορισμένων παικτών της όπως ο Καλύβας που ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για τους Λαρισαίους.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
4’: Σουτ του Σαΐτη έξω από τη μεγάλη περιοχή χωρίς να ανησυχήσει τον Κοντογεώργο.
9’: Δυνατό σουτ του Καλύβα και ο Τρούκης διώχνει σε κόρνερ.
11’: Φάουλ του Καλύβα, η άμυνα της Δήμητρας προσπάθησε να απομακρύνει τον κίνδυνο αλλά η μπάλα καταλήγει κόρνερ.
14’: Κόρνερ του Σαΐτη και ο Θ. Μπαρούτας με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
18’: Σέντρα του Καλύβα από τα δεξιά, ο Γκούρλιας αλλά ο Τρούκης διώχνει σε κόρνερ με τα πόδια.
19’: Ο Κουτρουμάνος μπαίνει από τα δεξιά αποφεύγει και τον Δαλακώνη και στρώνει την μπάλα στον Ταμάμη όμως το σουτ του τελευταίου από το ύψος του πέναλτι περνάει άουτ.
28’: Σέντρα του Καλύβα από τα αριστερά και ο Ταμάμης με προβολή στο πίσω δοκάρι στέλνει την μπάλα στο εξωτερικό μέρος των δικτύων.
42’: Ο Ταμάμης «σπάει» την μπάλα με το κεφάλι στον Λαΐνα μέσα στη μεγάλη περιοχή όμως ο Τρούκης βγαίνει έγκαιρα και με τα πόδια απομακρύνει τον κίνδυνο.
49’: Ωραία ενέργεια και σέντρα σουτ του Λαΐνα από τα δεξιά με τον Τρούκη να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ.
52’: Ο Καλύβας διεκδικεί μια μπροστινή μπαλιά, στοπάρει πολύ ωραία και μπαίνει στη μεγάλη περιοχή όμως το διαφώνιο σουτ που επιχειρεί δεν βρίσκει στόχο.
53’ Ο Καλύβας υπό πίεση προσπαθεί να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κοντράρει στο πόδι του Δαλακώνη και παίρνει ψηλοκρεμαστή τροχιά για να καταλήξει στα δίχτυα της εστίας του Τρούκη (1-0).
62’: Ωραία επιθετική ενέργεια της Δήμητρας που ξεκινάει από τον Λιούσκα ο οποίος βρίσκει τον Τάσιο έξω αριστερά. Ο τελευταίος σεντράρει για να απομακρύνουν οι αμυνόμενοι προ του του Θ. Μπαρούτα που προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά.
66’: Σουτ του Καλύβα μπλοκάρει ο Τρούκης.
82’: Ο Θώμος εκτελεί φάουλ από πλάγια δεξιά, ο Μανάκας παίρνει την πρώτη κεφαλιά για να διώξουν οι αμυνόμενοι προ του Λιούσκα που καραδοκούσε στο δεύτερο δοκάρι.
85’: Ωραία μπαλιά του Λαΐνα στον κενό χώρο, ο Καλύβας μπαίνει στην περιοχή αλλά χάνει το κοντρόλ και σουτάρει άουτ.
90’: Δυνατό σουτ του Θώμου, η μπάλα γκελάρει προ του Κοντογεώργου ο οποίος αποκρούει σε κόρνερ ενστικτωδώς.
90’+1’: Λάθος επιστροφή της μπάλας από τον Κοντοδήμο με το κεφάλι ο Ταμάμης κλέβει την μπάλα και πλασάρει εύστοχα κάνοντας το 2-0.
90’+3’: Ωραία μπαλιά του Τάσιου στον Θ. Μπαρούτα ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ εντός περιοχής πλασάρει εύστοχα διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από τους νικητές κορυφαίος παίκτης ήταν ο Καλύβας και ακολούθησαν οι Κουτρομάνος και Ταμάμης, ενώ από την ομάδα της Γιάννουλης ξεχώρισαν οι Τάσιος, Μπαρούτας Θ., Μανάκας, Θώμος.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Εύκολο έργο είχε ο διαιτητής κ. Τρ. Τίκας που τα πήγε πολύ καλά. Χωρίς προβλήματα και οι δύο βοηθοί του κ. Δ. Τίκα και Λ. Κολοκώτσιο (όλοι της ΕΠΣ Ευρυτανίας). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Μανάκας (35΄), Φατούρας (43’), Γκούρλιας (43’), Ταμάμης (67’) και Τσαμαδιάς (69’).
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 (Απ. Παπανικολάου): Κοντογεώργος, Τσιλίκας, Στυλιανός, Σπυριδάκης, Τσαμαδιάς, Πάνος, Καλύβας, Κουτρουμάνος, Ταμάμης, Γκούρλιας (79’ Καταραχιάς), Αντωνίου (38’ Λαΐνας).
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Ι. Μπουρνάκας-Β. Μπακογιάννης): Τρούκης, Φατούρας, Μπαρούτας Ν. (47’ Τάσιος), Δαλακώνης, Κοντοδήμος, Θώμος, Σαΐτης (60’ Μπαμπάλης), Μανάκας, Μπαρούτας Θ., Λιούσκας, Πατσιωτός.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass