ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ ΜΕ 1-3

Με την πλάτη στον τοίχο η Δήμητρα Αγιάς

* ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΝΙΚΗ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ *ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 08 Απρ 2013 2:57 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:25
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί ποια ομάδα θα ακολουθήσει τον Λαρισαϊκό στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία και ποιες θα περιμένουν τις εξελίξεις από τα μπαράζ ανόδου που θα δώσει ο Μαχητής Τερψιθέας αλλά και από το τι θα πράξει ο Οικονόμος Τσαριτσάνης για να «κλειδώσουν» ή όχι την παραμονή τους στη μεγάλη τοπική κατηγορία.
Το σίγουρο μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής της διοργάνωσης είναι ότι η Δήμητρα Αγιάς βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο, ενώ η Δόξα Βλαχογιαννίου μετά το 3-1 αισθάνεται πολύ πιο σίγουρη (χρειάζεται έναν ακόμα βαθμός για παν ενδεχόμενο). Ο Αετός Μακρυχωρίου πέτυχε μία πολύ σημαντική νίκη με 2-0 επί του Σμόλικα ωστόσο δεν απέφυγε ακόμα τον κίνδυνο, ο Όλυμπος και το Καλοχώρι ηττήθηκαν από την ΑΕΔ Νίκαιας (3-0) και τον Μαχητή Τερψιθέας (3-1) αντίστοιχα και θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί το ερχόμενο Σάββατο ενώ ο Σμόλικας Φαλάνης πέτυχε τον στόχο της παραμονής και είναι βαθμολογικά αδιάφορος.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της χθεσινής ημέρας, η Δήμητρα Γιάννουλης νίκησε με 4-0 τον Λαρισαϊκό, ο Φιλοκτήτης επικράτησε του Απόλλωνα με 2-1, ενώ «λευκή» ισοπαλία είχαμε σε Αργυροπούλι και Φαλάνη.
Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια:
 
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αργυροπούλι-Αχιλλέας Φ.   0-0
Φιλοκτήτης-Απόλλων            2-1
Φαλανιακός-Χάλκη    0-0
Δήμητρα Γιάνν.-Λαρισαϊκός 4-0
Μαχητής-Καλοχώρι   3-1
Μακρυχώρι-Σμόλικας           2-0
Όλυμπος-ΑΕΔ Νίκαιας         0-3
Δήμητρα Αγιάς-Βλαχογιάννι 1-3
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΟΜΑΔΑ          Ν-Ι-Η   ΓΚΟΛ Β.
Μαχητής         24-4-1 63-14 76
---------------------------------------
Δήμητρα Γιάνν.           18-5-6 50-21 59
Αχιλλέας Φ.    16-11-2          49-21 59
ΑΕΔ Νίκαιας 14-6-9 40-28 48
Φιλοκτήτης      14-5-10          50-30 47
Φαλανιακός    14-4-11          46-29 46
Απόλλων       11-11-7          38-26 44
Αργυροπούλι 12-7-10          48-40 43
Χάλκη 12-3-14          31-46 39
Σμόλικας        8-6-15 30-44 30
Βλαχογιάννι    9-3-17 28-44 30
Καλοχώρι       6-10-13          33-42 28
Όλυμπος        7-6-16 19-57 27
Μακρυχώρι    7-6-16 31-54 27
-------------------------------------------
Δήμητρα Αγιάς           5-10-14          36-58 25
Λαρισαϊκός    4-5-20 27-65 17
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (13/04/2013, 17.00)
ΑΕΔ Νίκαιας-Δήμητρα Αγιάς
Χάλκη-Λαρισαϊκός
Αχιλλέας Φ.-Δήμητρα Γιανν.
Καλοχώρι-Αργυροπούλι
Σμόλικας-Μαχητής
Απόλλων-Όλυμπος
Μακρυχώρι-Φιλοκτήτης
Βλαχογιάννι-Φαλανιακός
 
ΜΑΧΗΤΗΣ     3
ΚΑΛΟΧΩΡΙ    1
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μάτο ο Μαχητής Τερψιθέας δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Αναγέννηση Καλοχωρίου που παρά το αρνητικό αποτέλεσμα κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες.
Ο Μάτος στο 10ο λεπτό μετά από ωραία ατομική ενέργεια, στο 44ο με σουτ μετά από ασίστ του Αποστόλου και στο 87ο με νέο σουτ ύστερα από μπαλιά στον κενό χώρο του Λιλάρι σκόραρε για την ομάδα του Μαχητή, ενώ από πλευράς φιλοξενουμένων ο Λίταινας Α. μείωσε σε 2-1 στο 58’.
ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ (Ν. Σταυροθεόδωρος-Αχ. Στεργιάκης): Μπρέλλας, Λιλολάρι, Κακαζούκης, Βλησαρούλης, Χασιώτης, Μολάς, Τσιτουρτζής, Παυλόπουλος, Σαββίδης (56’ Ταχτιντής), Μάτος (88’ Τσιαντούλης), Αποστόλου (78’ Κουρούκας).
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ (Απ. Έξαρχος): Μαρδάνης, Σαμπάνης, Έξαρχος Ι. (78’ Μάρκος), Λίτσιος, Έξαρχος Θ., Φουσίκας (78’ Λούγκος), Λίταινας Μ. (67’ Κοτρώνης), Καπετάνι, Σαμαράς, Σαΐτης, Λίταινας Α.
 
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝ.    4
ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ 0
Ο Θ. Μπαρούτας με το χατ τρικ που πέτυχε έδειξε τον δρόμο της νίκης στην ομάδα της Γιάννυολης και παράλληλα διατηρήθηκε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ. Ο υψηλόσωμος επιθετικός των γηπεδούχων σκόραρε στο 10’ και στο 13’ με πλασέ καθώς και στο 85’ με σουτ.
Το τρίτο γκολ των νικητών πέτυχε ένας άλλος Μπαρούτας ο νεαρός Νίκος στο 35’ μετά από έξοχη ατομική ενέργεια.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Ι. Μπουρνάκας-Β. Μπακογιάννης): Τρούκης, Φατούρας, Ν. Μπαρούτας, Κοντοδήμος, Κουρούτσαλης, Χατζηλιάδης, Θώμος (46’ Κικίδης), Μαλαβιέζος Ε., Τάσιος (46’ Μαλαβιέζος Κ.), Πατσιωτός (53’ Μάλτζαρης), Μπαρούτας Θ.
ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ (Φ. Πλίτσης): Πατέτσιος, Καρβουνιάρης, Καραΐσκος, Γενιτσεφτσής (20’ Τζιόλας), Αποστολίδης, Τσακαβίτης, Βαγκλής, Γαρυφαλλόπουλος, Κύρκος, Κατσαρός (13’ λ.τ. Κουτσιμάνης), Τσιμπουκλής (60’ Κατσούλης).
 
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ         0
ΑΧΙΛΛΕΑΣ Φ.            0
Αν και το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό με φάσεις και γρήγορο ρυθμό οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα κι έμειναν στο 0-0.
Ένα γκολ που σημείωσε ο Τριανταφυλλόπουλος στο 31’ ακυρώθηκε ως οφσάιντ ενώ στο 90’ ο Αχιλλέας είχε την πιο χαρακτηριστική φάση με τον Δ. Παλιούρα να αστοχεί μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα.
ΔΟΞΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ (Ι. Παπαγιάννης): Χατζής Κ., Σουφχάρας, Βογιατζής, Ζυγοροδήμος, Βλιώρας, Σκούπρας, Κόκκορας (80’ Βόγγολης), Μπαϊρακτάρης (75’ Κερκένης), Τριανταφυλλόπουλος, Μαλάκος, Χατζής Γ.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Μ. Τριανταφυλλόπουλος): Σακελλαρίου, Τσιανάκας, Αντωνιάδης, Τλούπας, Θανόπουλος (30’ λ.τ. Κλέιντι), Ζητούνης (46’ Νικούλης Αλ.), Γκατζόγιας, Ξυνογαλάς (75’ Παλιούρας Α.), Μπένος, Νικούλης Π., Παλιούρας Δ.
 
ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ            2
ΑΠΟΛΛΩΝ    1
Δυνατό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο νεανικές ομάδες που παρά το ότι ήταν βαθμολογικά αδιάφορες διεκδίκησαν τη νίκη και πρόσφεραν θέαμα.
Μόλις στο 6ο λεπτό ο Παπαχρήστος έκανε το 1-0 με κεφαλιά μετά από σέντρα του Λούγκου για να ισοφαρίσει στο 27’ ο Ιωαννίδης.
Το γκολ που έκρινε τον νικητή πέτυχε στις καθυστερήσεις ο Σιμψιρής που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας μετά από κεφαλιά του Σουλιώτη.
ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ (Μ. Ζιάκας): Γεωργούλας, Πενίκης, Σουλιώτης, Καραμπούζης, Σιμψιρής, Λούγκος, Λίταινας, Κορδαλής, Παπαχρήστος, Ντούμος (75’ Νούσιος), Χρηστίδης (38’ λ.τ. Σπανός).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ζ. Μπάμποβιτς): Ι. Μπάμποβιτς, Μπαλαμώτης (80’ Τζίκας), Παππάς, Σκάκος (46’ Αντωνόπουλος), Κόλα, Εμμανουήλ Θ., Σπυρόπουλος (73’ Μαχαίρας), Καρβούνης, Κολοβός, Καραγκιόζης, Ιωαννίδης.
 
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ           0
ΧΑΛΚΗ          0
Ανοικτό παιχνίδι στη Φαλάνη από το οποίο έλειπαν τα γκολ. Οι δύο ομάδες αν και βαθμολογικά αδιάφορες έπαιξαν ανοικτά και δημιούργησαν ευκαιρίες. Ένα δοκάρι του Σγουραλή στην επανάληψη ήταν η πιο χαρακτηριστική στιγμή του παιχνιδιού.
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Τ. Παραφέστας): Μιγδάνης, Φατούρας, Βαρσάμης, Παραφέστας, Γκόλτσος, Σγουραλής (85’ Σακελλαρίου), Δήμου (60’ Κολοβός), Μπλέντι, Ιγγλέζος, Τσιρόπουλος (71’ Φραγκογούλας), Μανακούσιος Δ.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΗΣ (Ν. Ανδρέου): Αθανασόπουλος, Πρίφτης, Παπαδημητρίου Χρ., Αλμυρούλης, Καφφές, Κυριάκος, Βογιατζής Χρ., Παπαδημητρίου Μπ., Τζατζάκης (65’ Γκουγκότης), Τσιλιάκος (80’ Θυμάκης Κ.), Κουσιώρας Κ.
 
ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ 2
ΣΜΟΛΙΚΑΣ    0
Τρεις πολύτιμους βαθμούς που τον κρατούν ζωντανό στη μάχη της παραμονής πήρε ο Αετός Μακρυχωρίου απέναντι στον Σμόλικα Φαλάνης ο οποίος μετά τα χθεσινά αποτελέσματα και ιδιαίτερα τη νίκη την ήττα του Ολύμπου παρουσιάζεται βαθμολογικά αδιάφορος.
Το σκορ άνοιξε στο 19’ με πέναλτι ο Τίκος το οποίο κέρδισε ο Χρόνης. Μια φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από την πλευρά των φιλοξενουμένων ως προς την ορθότητα της κρίσης του διαιτητή κ. Δρυστέλα.
Στο 23’ οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Χριστιανίδη μετά από ατομική ενέργεια. Στο 36’ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Φακίτσα με δεύτερη κίτρινη για να ολοκληρωθεί έτσι το πρώτο μέρος.
Στην επανάληψη ο Σμόλικας πήρε τα ηνία του αγώνα αλλά βρήκε απέναντί του τον εκπληκτικό τερματοφύλακα Κουσιά που απέκρουσε τις πολύ καλές ενέργειες για γκολ των «πρασίνων».
Στο 55’ είχε δοκάρι ο Δάσσιος ενώ στο 68’ σημειώθηκε δίλεπτη διακοπή σε κόκκινη κάρτα του Μπιτσαρά από τον πάγκο.
Το 2-0 διατηρήθηκε για του γηπεδούχους που πήραν μία πολύ σημαντική από βαθμολογικής πλευράς νίκη.
Έντονα δυσαρέσκεια υπήρξε από τους φιλοξενούμενους για τη διαιτησία του κ. Δρυστέλλα αλλά και για τον βοηθό του κ. Καραθάνο.
*Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σκόρερ του πρώτου τέρματος Γιώργος Τίκος επιθυμεί να αφιερώσει το γκολ στη μνήμη του αδικοχαμένου δημοτικού συμβούλου Τεμπών Κώστα Αντάμαλη.
ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ (Ε. Μπρισίμης): Κουσιάς, Μπουζώνας, Τίκος, Σουπεκιώτης, Στογιάννης, Χρόνης, Μυστακίδης, Τέας (88’ Κυρίτσης), Ζαφειρούλης (78’ Γκομοσίδης), Χριστιανίδης (85’ Θύμιου), Φακίτσας.
ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Ι. Μιχαλές): Γραβάνης, Λιάνος, Σερακιώτης, Τανάιας Γ., Κουκούλης (46’ Πατσής), Χατζηγιάννης (46’ Χατζηβασιλείου), Αντωνίου, Ρούμπος, Λιάκος, Λόζος, Δάσσιος.
 
ΟΛΥΜΠΟΣ     0
ΑΕΔ ΝΙΚΑΙΑΣ            3
Σ’ ένα ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι ο Όλυμπος Λάρισας δεν μπόρεσε να βρει τη λύση απέναντι στην πολύ καλή ΑΕΔ Νίκαιας και εναποθέτει τις ελπίδες του στο τελευταίο παιχνίδι στη Φιλιππούπολη.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 21’ με το φάουλ του Ραμάι, ενώ στο 30’ ο Γεωργόπουλος ύστερα από λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε ο Σούλι στο 61’ με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή.
η ΑΕΔ Νίκαιας ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες ενώ ο Όλυμπος με εννέα.
ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γ. Τζιμόπουλος): Χαβίλας, Βάσος, Μπόλικα, Βησσαράκος (70’ Κουτσόπουλος), Μούμος Γ., Ζάρρας, Ευαγγέλου, Μπούνα, Ζαφειράκης (64’ Βαλδούμας), Ρουμελιώτης, Μούμος Κ.
ΑΕΔ ΝΙΚΑΙΑΣ (Γ. Καμάκας-Χρ. Καπελιάνης): Τζουβάρας, Γεωργόπουλος (80’ Καραμπίνας), Ανδρέου, Χονδρονάσιος, Νταής, Σούλι, Μπούκας, Καρανίκας (65’ Πασχάλης), Μπακαρτζής, Σβερκούλης, Ραμάι (75’ Κεχαγιά).
 
ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΓΙΑΣ     1
ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙ          3
Στο ποδόσφαιρο όποιος αξιοποιεί τις ευκαιρίες και πετυχαίνει τα γκολ είναι ο νικητής. Αυτό ακριβώς έγινε χθες και στο γήπεδο της Δήμητρας. Οι γηπεδούχοι άφησαν τις ευκαιρίες να περάσουν ανεκμετάλλευτες σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που αποδείχθηκαν πιο ουσιαστικοί και πήραν μια ιδιαίτερα σημαντική νίκη.
Ο Βρασίδας Κοντοθανάσης ήταν για μία ακόμα φορά ο παίκτης κλειδί για την ομάδα της Δόξας και στην κυριολεξία της έδειξε τον δρόμο για τη νίκη.
Σε γενικές γραμμές έγινε έναν ανοικτό παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές αφού και οι δύο αντίπαλοι καίγονταν για τους βαθμούς.
Μόλις στο 1ο λεπτό ο Κοντοθανάσης βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ αλλά από πολύ καλή θέση απέναντι στην αντίπαλη εστία ήταν άστοχος.
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέλαβαν δράση και στο 21’ είχαν δοκάρι με τον Μανωλακούδη, ενώ στην επαναφορά το κοντινό σουτ του Σκιά αποκρούστηκε από τον Χαλκιά.
Τελικά ο Γκέρσι στο 27’ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και πέτυχε από κοντά το 1-0. Ο ίδιος παίκτης στο 34’ με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ στο 41’ ο Σκιάς ανάγκασε με ψηλοκρεμαστό σουτ τον Χαλκιά να διώξει ξανά σε κόρνερ.
Τελικά κι ενώ όλα έδειχναν ότι το 1-0 θα ήταν το σκορ του ημιχρόνου ο Κοντοθανάσης στο 45’ εκτέλεσε ένα φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και κατάφερε να νικήσει τον Πουτσιάκα ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Σαν να μην έφτανε αυτό στο 51’ ο ίδιος παίκτης με ωραία μπαλιά έβγαλε σε θέση βολής εντός περιοχής τον Ξεφτέρη ο οποίος με ψύχραιμο τρόπο έκανε το 1-2.
Από κει και πέρα οι ευκαιρίες διαδέχονται η μία την άλλη με τους Μπατζιανούλη, Γκέρσι και Παύλου να αστοχούν από τους γηπεδούχους και τον Ξεφτέρη από τους φιλοξενούμενους να χάνει κραυγαλέα τετ α τετ.
Τελικά στο 81’ ο Μήσιος μετά από μία ακόμη άστοχη ενέργεια του Ξεφτέρη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 1-3 σφραγίζοντας μία καθοριστικής σημασίας νίκη για την ομάδα του.
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Μπουμαρσόπουλου και των βοηθών του κ. Λάκη και Γκαραβέλη.
***
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν τον αγώνα οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και οι διαιτητές κατέθεσαν λουλούδια στα μνημεία των δύο αδικοχαμένων ποδοσφαιριστών της Δήμητρας Αγιάς, Κ. Πλατή και Γ. Χαϊνταρλή (συμπληρώθηκαν αντίστοιχα 2 και 13 χρόνια από το θάνατό τους) ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΓΙΑΣ (Δ. Τσέτσιλας): Πουτσιάκας, Γεωργοβίτσας, Μανωλακούδης, Μεσημέρης, Τριανταφύλλου, Παύλου, Πεζής (49’ Κοιλούκος), Θεμελής (64’ Βαρσάμης), Πλιάγκας (51’ Μπατζιανούλης), Σκιάς, Γκέρσι.
ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ (Ν. Φακίτσας): Χαλκιάς, Γκουρομπίνος, Καρακώστας, Ιωαννίδης, Καρατζιόλης, Σαπουνάς, Σεΐζης, Μήσιος, Φαρμάκας (85’ Τασιούλης), Κοντοθανάσης (89’ Ζγουραλής), Ξεφτέρης (87’ Καρατζιόλης).
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass