Ο ΠΑΟΛ ΑΒΕΡΩΦ ΠΗΡΕ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΟΡΥΦΗΣ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ 2-0 ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ «ΚΛΕΙΔΩΣΕ» ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΗΝ Α1 ΕΠΣΛ

Πρωταθλητής τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος

* ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗ 2η ΘΕΣΗ Η ΔΟΞΑ ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙΟΥ *ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟ 4ΑΔΑ Ο ΤΟΞΟΤΗΣ *ΟΙ ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

Δημοσίευση: 08 Απρ 2013 2:57 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:25
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Μια άκρως επιτυχημένη χρονιά για την ομάδα του ΠΑΟΛ Αβέρωφ κλείνει με τον καλύτερο τρόπο. Μετά την επίτευξη του πρώτου στόχου που ήταν η επιστροφή στα σαλόνια του τοπικού ποδοσφαίρου η ομάδα του Κώστα Κλολομητρούση εξασφάλισε τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του φετινού μαραθωνίου της Α1 ΕΠΣΛ και την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή. Το «θωρηκτό» επικράτησε στο ντέρμπι κορυφής της 31ης αγωνιστικής της διοργάνωσης του Ηρακλή Λάρισας με 2-0 και εξασφάλισε τη βαθμολογική που ήθελε για να αγκαλιάσει το τρόπαιο.
Η μάχη της ανόδου ωστόσο συνεχίζεται αφού Δόξα Ομορφοχωρίου, Κεραυνός Παραποτάμου, Ηρακλής Λάρισας και Τοξότης Λάρισας θα παλέψουν για τρεις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στη μεγάλη τοπική κατηγορία.
Η 31η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣΛ, ήταν ικανοποιητική για την Δόξα Ομορφοχωρίου που μετά το 2-1 επί της Δάφνης Γλαύκης επέστρεψε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Κεραυνός Παραποτάμου που είχε το ρεπό του υποχώρησε στην 3η θέση και ο Ηρακλής στην 4η, ενώ ο Τοξότης που πέρασε έστω και με το φτωχό 1-0 από τα Φάρσαλα πλησίασε ακόμα περισσότερο την προνομιούχο τετράδα.
Στη μάχη της σωτηρίας τα ισόπαλα αποτελέσματα δεν διαφοροποίησαν την διαμορφωθείσα από την προηγούμενη εβδομάδα κατάσταση κι έτσι η αγωνία για τις ομάδες που θέλουν να προλάβουν το τρένο της παραμονής παρατείνεται.
Πιο συγκεκριμένα ο Βουκεφάλας υποχρεώθηκε ισοπαλία 1-1 από τον Δολιχιακό, στη Νίκη το παιχνίδι ανάμεσα στην τοπική ομάδα και το Ροδιακό έληξε ισόπαλο 2-2, ενώ στην Κρανιά ο Δευκαλίων μοιράστηκε βαθμούς και γκολ με τον Άρη Κουλουρίου (1-1).
Στα υπόλοιπα παιχνίδια ο Πλατύκαμπος προχώρησε σε μία ακόμα νίκη αυτή τη φορά επί του Ατρομήτου Αγ. Αναργύρων με 3-1, χωρίς όμως αντίκρισμα αφού αποχαιρετά και μαθηματικά την κατηγορία, ενώ τέλος ο Δαμασιακός πρόσθεσε 3 βαθμούς στο ενεργητικό του και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την σωτηρία κερδίζοντας με 4-1 τους Ατρόμητους/Θύελλα.
Αναλυτικά τα παιχνίδια της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣΛ:
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αναγέννηση Φ.-Τοξότης        0-1
Ομορφοχώρι-Γλαύκη            2-1
Πλατύκαμπος-Αγ. Ανάργυροι                      3-1
Δαμασιακός-Ατρόμητοι/Θύελλα       4-1
Δευκαλίων-Κουλούρι            1-1
Νέα Νίκη Νίκης-Ροδιακός     2-2
Βουκεφάλας-Δολιχιακός      1-1
Αβέρωφ-Ηρακλής     2-0
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΟΜΑΔΑ          Ν-Ι-Η   ΓΚΟΛ Β.
Αβέρωφ         23-4-2 82-24 73
Ομορφοχώρι 18-5-6 61-36 59
Παραπόταμος            18-5-6 62-42 59
Ηρακλής Λ.    17-7-5 57-28 58
---------------------------------------
Τοξότης          17-4-8 74-39 55
Δολιχιακός     14-4-11          55-42 46
Αγ. Ανάργυροι           13-7-9 50-40 46
Αναγέννηση Φ.           13-6-10          53-38 45
Γλαύκη            13-4-12          43-39 43
Δαμασιακός   10-6-13          63-68 36
Ροδιακός        9-5-15 34-57 32
Κουλούρι (*)   8-7-15 37-55 31
Νίκη Νίκης (*) 8-6-16 38-56 30
Βουκεφάλας 8-5-16 28-45 29
---------------------------------------
Δευκαλίων (*) 7-6-17 33-61 27
Πλατύκαμπος            5-2-22 27-78 17
Ατρόμητοι       5-1-23 25-74 16
* Με αστερίσκο (*) οι ομάδες που δεν έχουν κάνει το ρεπό τους.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14/04/2013, 17.00)
Παραπόταμος-Αβέρωφ
Αγ. Ανάργυροι-Ομορφοχώρι
Δολιχιακός-Γλαύκη
Τοξότης-Βουκεφάλας
Ατρόμητοι/Θύελλα-Αναγέννηση Φ.
Ροδιακός-Δαμασιακός
Δευκαλίων-Νέα Νίκη Νίκης
Ηρακλής-Πλατύκαμπος
Ρεπό: Κουλούρι
 
ΑΒΕΡΩΦ       2
ΗΡΑΚΛΗΣ     0
Σ’ ένα παιχνίδι φτωχό σε φάσεις οι γηπεδούχοι είχαν την ουσία και πέτυχαν και με το παραπάνω αυτό που ήθελαν. Ο ΠΑΟΛ Αβέρωφ ικανοποιούνταν και με την ισοπαλία προκειμένου να στεφθεί πρωταθλητής όμως ο Σωκράτης Κολομητρούσης φρόντισε η εξέλιξη να είναι διαφορετική προς το καλύτερο για την ομάδα του που πήρε τη ρεβάνς του 0-0 και μαζί τον πολύτιμο τίτλο.
Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο που δεν παρουσίασε κάτι το αξιόλογο (σ’ αυτό συνέβαλε και ο κακός αγωνιστικός χώρος που στάθηκε εμπόδιο στις προσπάθειες των παικτών) φτάσαμε στο 56’ όταν ο τεχνικός Κώστας Κολομητρούσης αποφάσισε να ρίξει στο παιχνίδι τον γιο του Σωκράτη που σε πολλά από τα προηγούμενα παιχνίδια έχει πετύχει καθοριστικής σημασίας τέρματα.
Η κίνηση αυτή του τεχνικού του Αβέρωφ αποδείχθηκε κίνηση ματ αφού στο 64’ ο νεαρός μέσος με φαλτσαριστό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα και έγραψε το 1-0. Το σκορ αυτό έδιωξε προς στιγμή το άγχος από τους παίκτες του Αβέρωφ που ήταν πλέον αρκετά κοντά στην επίτευξη του στόχου τους.
Στο 84’ ο Γ. Ελευθέρογλου θα μπορούσε να είχε κλειδώσει τη νίκη σε τετ α τετ που είχε όμως ο Μαγαζιώτης επενέβη σωτήρια.
Ο Ηρακλής έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 90’ με την κοντινή προβολή του Κοτούμπα για να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (90’+3’) όταν ο Σωκράτης Κολομητρούσης με ψηλοκρεμαστό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 και έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσουν τα πανηγύρια του τίτλου.
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Τζήλου και των βοηθών του κ. Γ. Αναστασίου και Γκαρέλη.
ΠΑΟΛ ΑΒΕΡΩΦ (Κ. Κολομητρούσης): Ρουτζιέρο, Μιχαήλ, Κασνακούδης, Γ. Ελευθέρογλου, Κλεισιάρης (67’ Περδίκης), Ευσταθιάδης, Ντούγκος, Μπάρδας (70’ Λισγάρας), Τσιρβούλης, Τ. Ελευθέρογλου (56’ Κολομητρούσης), Καφφές.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θ. Τσώτσος): Μαγαζιώτης, Μακανίκας, Τσινούδης, Κοτούμπας, Δάσσιος, Μέκρας Γ., Μητρακούλης, Βράνας, Φούντας, Φιλίππου (58’ Ζησάκης), Βεργής.
 
ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙ         2
ΓΛΑΥΚΗ         1
Μετά από ένα δυνατό παιχνίδι η Δόξα Ομορφοχωρίου κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Δάφνης Γλαύκης και να πάρει τη νίκη που τη φέρνει εκ νέου στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Άρης Καπετάνιος που πέτυχε και τα δύο τέρματα των νικητών.
Το σκορ άνοιξε στο 20ο λεπτό όταν ο «συνήθης ύποπτος» των γηπεδούχων ανετράπη εντός περιοχής και κέρδισε πέναλτι το οποίο στη συνέχεια αξιοποίησε.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν και στο 22’ έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση όταν ο Τσιαγκάλης είχε δοκάρι.
Τελικά το γκολ για την ομάδα της Γλαύκης ήρθε στο 55’ από τον προαναφερόμενο που αυτή τη φορά ήταν εύστοχος.
Τη νίκη στην ομάδα της Δόξας χάρισε ο Άρης Καπετάνιος που στο 75’ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
ΔΟΞΑ ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙΟΥ (Θ. Σκύφτας): Ζεϊμπέκης, Καραγιαννόπουλος, Πότσης (35’ λ.τ. Τασιόπουλος), Καπετάνιος Ι., Μωραΐτης, Βιλανάκης, Τζαλαμπύρας, Μητσιάκος, Τζιάτζιος (75’ Ασίκογλου), Καπετάνιος Α., Φιλιππίδης (80’ Μόσχος).
ΔΑΦΝΗ ΓΛΑΥΚΗΣ (Κ. Ταξιάρχης): Κωνστάντος, Μπατζογιάννης (75’ λ.τ. Τζιότζιος), Αποστόλου, Μπαρτζιάλης, Καραγιάννης, Τσώλης Β., Υφαντής, Τσώλης Ν. (60’ Βασιλάκης), Τσιαγκάλης, Βράκας, Καββαδίας.
 
ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ         1
ΔΟΛΙΧΙΑΚΟΣ            1
Ο Βουκεφάλας έφτασε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε. Η ομάδα της Λάρισας αν και προηγήθηκε στο σκορ και είχε τις προϋποθέσεις να πάρει τη νίκη, τελικά μοιράστηκε τον βαθμό της ισοπαλίας χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη της σωτηρίας.
Το 1-0 έγινε στο 65’ με αυτογκόλ μετά από ενέργεια του Πικούλη που μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και «έσπασε» την μπάλα προς τον Ακριβόπουλο.
Η ισοφάριση για τα Δολιχιακό ήρθε στο 85’ από τον Τσάτσο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βουκεφάλας είχε και δύο δοκάρια με τους Πικούλη (30’) και Γκρέτση (90’).
ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ (Β. Κυριάκος): Παπαζήσης, Νεράντζης Κ., Πανέτσος, Τσιτσούμης, Σιγκούνας, Γκρέτσης, Νεράντζης Γ., Ακριβόπουλος (80’ Τουρμούσογλου), Χαρούλης, Πικούλης, Νόκας (61’ Τσιακάρας).
ΔΟΛΙΧΙΑΚΟΣ (Κ. Καζάκης): Γκάτας, Μαρογιάννης, Σπάχος (70’ Θεοδωράκης), Τρενταφίλι, Αλβανός (74’ Φάβιο), Νούσιας, Σουγλής Στ., Μπούσιας, Σουγλής Κ., Λιόλιος (42’ Τζίκας), Τσάτσος.
 
ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ 1
ΚΟΥΛΟΥΡΙ     1
Βαθμούς και γκολ μοιράστηκαν στην Κρανιά, Δευκαλίων και Άρης Κουλουρίου σ’ ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον για την υπόθεση παραμονή. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν στο 30’ να ανοίξουν το σκορ με τον Μοσχοβίτη, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Κίτσας έχασε τετ α τετ για να δώσει προβάδισμα ασφαλείας στην ομάδα του.
Τελικά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στο 31’ με τον Ράμμο να ισοφαρίζει σε 1-1 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα αφού στην επανάληψη δεν αξιοποιήθηκαν οι όποιες ευκαιρίες δημιουργήθηκαν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 80’ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε μία φάση με πρωταγωνιστές τον επιθετικό Κίτσα και τον τερματοφύλακα Λικάι όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης είχε αντίθετη άποψη.
Ο Άρης ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες καθώς στο 88’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Μπουζώνας.
Ένα δυσάρεστο γεγονός τάραξε χθες την ησυχία στην ποδοσφαιρική οικογένεια του Κουλουρίου. Ο λόγος για τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του προέδρου του συλλόγου Θανάση Καρλιγκιώτη και παππού των ποδοσφαιριστών της ομάδας Μάριου και Αποστόλη Καρλιγκιώτη. Σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια του Άρη Κουλουρίου εκφράζει τα συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.
ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΚΡΑΝΙΑΣ (Γ. Κρουσταλάκης): Λυκάι, Μπατσίλας (70’ Τρικάλης Ηλ.), Καραπέτσας, Μπαλής, Κοντοτάσιος Δ., Τριανταφύλλου (75’ Γαλάνης), Παπαμιχάλης (65’ Σοφός), Τρικάλης Π., Ράμμος, Κοντοτάσιος Σ., Καραμπάλιος.
ΆΡΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΙΟΥ (Αχ. Τσιβόπουλος): Κουκουφίκης, Αλεξανδρής, Δέλλας, Θανασάρας, Καρλιγκιώτης Μ., Μπουζώνας, Κουρμπάτι, Αθανασόπουλος, Χατζής (70’ Γκόλαντας), Μοσχοβίτης, Κίτσας.
 
ΝΙΚΗ ΝΙΚΗΣ   2
ΡΟΔΙΑΚΟΣ    2
Δύο φορές προηγήθηκε ο Ροδιακός αλλά και τις δύο φορές ισοφαρίστηκε. Το τελικό 2-2 δεν αφήνει ικανοποιημένους ούτε τους γηπεδούχους αλλά ούτε και τους φιλοξενούμενους που μάχονται για τους βαθμούς στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και στο 25’ πέτυχαν το 0-1 με τον Αργύρη μετά από πλασέ εντός περιοχής.
Η απάντηση της Νίκης ήρθε στο 53’ από τον Τσούτσικα που ισοφάρισε σε 1-1, όμως στο 60’ ο Τόρης έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Ροδιακό κάνοντας το 1-2. Σ’ αυτή τη φάση υπήρξαν διαμαρτυρίες από την πλευρά των γηπεδούχων σχετικά με το αν πέρασε ή όχι η μπάλα τη γραμμή του γκολ.
Το τελικό 2-2 διαμόρφωσε στο 75’ ο Μ. Βιλανάκης με κεφαλιά.
ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΝΙΚΗΣ (Α. Βλαχόπουλος-Ι. Τσαλάγγας): Μάνος, Πελακάνος, Νήδας (81’ Σαρακατσάνος), Σμυρλής, Βλαχόπουλος, Καψαλός, Χίος, Τσούτσικας (75’ Τέγος), Παναγιωτόπουλος (60’ Ναήμ), Βιλανάκης Ν., Βιλανάκης Μ.
ΡΟΔΙΑΚΟΣ (Ν. Αλεξούλης): Μόρας, Μαντζαφλάρας, Αλεξόπουλος, Τσαμπάζ, Γεροστέργιος, Σπάχος, Μπαλκουράς, Πατρίκου, Γκιόζι (60’ Τσιρόπουλος), Αργύρης (78’ λ.τ. Ντενίζ), Σιαμέτης (55’ Τόρης).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass