Η ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ (21.45) ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΟΝ 1ο ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΡΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΟΥ 2014

Να βάλει τα θεμέλια πρόκρισης

* Ο ΣΑΝΤΟΣ «ΕΔΕΙΞΕ» ΧΘΕΣ ΤΗΝ 11ΑΔΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ-ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2013 1:47 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:54
Με τους πρώτους αγώνες μπαραζ, συνεχίζεται σήμερα η προκριματική φάση της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ 2014. Η εθνική Ελλάδας θα φιλοξενήσει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τη Ρουμανία (21.45, MEGA, OTE TV), με στόχο ένα αποτέλεσμα που θα βάλει τα «θεμέλια» της πρόκρισης, ενόψει του επαναληπτικού, που θα διεξαχθεί στις 19 Νοεμβρίου στο Βουκουρέστι. Ο Φερνάντο Σάντος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11άδα, στην οποία πιθανότατα θα βρίσκονται οι Σαμαράς και Μήτρογλου. Άλλωστε ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει τουλάχιστον ένα γκολ και φυσικά μηδέν παθητικό, προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες πρόκρισης. Από την πλευρά τους, οι Ρουμάνοι, θα παραταχθούν με στόχο να μην χάσουν και να εκμεταλλευθούν την έδρα τους στην ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης. Ο Βίκτορ Πιτούρκα αντιμετωπίζει ορισμένα αγωνιστικά προβλήματα, ωστόσο η ψυχολογία στο «στρατόπεδο» των Ρουμάνων βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, καθώς θεωρούν την Ελλάδα ως ιδανική αντίπαλο και τον σημερινό αγώνα ως μία πρόκληση για την πρόκριση στα τελικά της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
Η προϊστορία, πάντως, δεν είναι με το μέρος της Εθνικής, καθώς είτε σε επίσημο παιχνίδι, είτε σε φιλικό δύσκολα κερδίζουμε! Σε επίσημα παιχνίδια έχουμε βρεθεί 16 φορές αντίπαλοι (σ.σ. κυρίως έως το 1978) και μετράμε 1 νίκη 6 ισοπαλίες και 9 ήττες. Στα φιλικά παιχνίδια που είναι πιο... πρόσφατα, η εθνική ομάδα έχει αντιμετωπίσει 15 φορές τη Ρουμανία και μετρά 6 νίκες, δύο ισοπαλίες και 8 ήττες
Με προπόνηση τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά το απόγευμα της Πέμπτης (14/11) ολοκλήρωσε η Εθνική μας ομάδα την προετοιμασία της για τον πρώτο αγώνα με τη Ρουμανία στα μπαράζ του Μουντιάλ.
Η 11ΑΔΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ
Η τελευταία προπόνηση ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα με τον Σάντος να δίνει βάρος στις εκτελέσεις φάουλ, ενώ στη συνέχεια έγινε και δίτερμα.
Στο τελευταίο διπλό ο ομοσπονδιακός τεχνικός μπορεί να μην έδειξε πολλά πράγματα, ωστόσο φαίνεται πως έχει καταλήξει στους ένδεκα που θα ξεκινήσουν την αναμέτρηση.
Έτσι, στο 4-3-3 της Εθνικής, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Καρνέζης και στην άμυνα οι Τοροσίδης (δεξιά), Χολέμπας (αριστερά), Παπασταθόπουλος-Μανωλάς (κεντρικό αμυντικό δίδυμο).
Στη μεσαία γραμμή η τριάδα των χαφ θα αποτελείται από τους Κατσουράνη, Μανιάτη, Τζιόλη και στην τριάδα της επίθεσης θα βρίσκονται οι Σαμαράς (αριστερά), Σαλπιγγίδης (δεξιά) και Μήτρογλου (κορυφή).
Επίσης, θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν οι Σιόβας (αντί του Μανωλά) και Χριστοδουλόπουλος (αντί του Σαλπιγγίδη).
Όσον αφορά στην Εθνική Ρουμανίας, η πιθανή ενδεκάδα της είναι: Ταταρουσάνου, Μάτσελ, Γκοϊάν, Γκάρντος, Ρατς, Μπουρτσεάνου, Λάζαρ (ή Χομπάν), Τόρζε (ή Μαξίμ), Τανάσε, Στάνκου και Μάρικα.  
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Πορτογάλος Πέδρο Προένσα Ολιβέιρα Άλβες Γκαρσία, με βοηθούς τους Μπερτίνο Κούνια Μιράντα, Χοσέ Τιάγκο Γκαρσίας Μπολίνιας Τρίγκο και 4ο διαιτητή τον Νούνο Ντουάρτε Περέιρα Γκόμες. Ο Πορτογάλος διαιτητής έχει σφυρίξει άλλη μία φορά αγώνα της Εθνικής ομάδας το 2007 στο εκτός έδρας παιχνίδι, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με τη Μάλτα, όπου κερδίσαμε με 1-0.
Φ. ΣΑΝΤΟΣ: «ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΡΕΙ
ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ»
Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που μπορεί να κρίνουν το αποτέλεσμα των αγώνων μπαράζ, όπως τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Ο Πορτογάλος τεχνικός εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι παίκτες του θα κάνουν το καθήκον τους και θα δώσουν χαρά στον ελληνικό λαό, ενώ δεν έκρυψε πως η εμπιστοσύνη που έχει στην ομάδα του τον καθιστά αισιόδοξο για την έκβαση των αγώνων μπαράζ.
«Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο φαβορί. Σε αγώνες μπαράζ τα πάντα μπορούν να κριθούν από την παραμικρή λεπτομέρεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι αγώνες μπαράζ είναι ένα παιχνίδι που μοιράζεται σε δύο ημίχρονα, ένα την Παρασκευή κι ένα την Τρίτη. Σίγουρα θα είναι μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση και για τις δύο ομάδες, εκτός από την ψυχολογική πίεση που υπάρχει. Εμείς θέλουμε να είμαστε στο Μουντιάλ, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους Ρουμάνους. Είναι σημαντική η διαχείριση αυτής της ψυχολογικής πίεσης» τόνισε, ενώ σχετικά με το αν αισιοδοξεί ξεκαθάρισε ότι «δεν έχουμε την αλαζονεία να πιστεύουμε πως είμαστε καλύτεροι, αλλά έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας και πιστεύουμε πως εμείς θα είμαστε εκείνοι που θα περάσουμε στο Μουντιάλ. Έχω απεριόριστη πίστη στους ποδοσφαιριστές μου, γι' αυτό είμαι αισιόδοξος. Το πάθος για να διακριθούμε, σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση που θα χρειαστεί, πιστεύω πως θα μας βοηθήσουν να περάσουμε στο Μουντιάλ».
Για το βαθμό δυσκολίας των αναμετρήσεων με την αντίπαλο της εθνικής είπε ότι «από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι η Ρουμανία θα είναι η αντίπαλός μας στην κλήρωση, αναλύσαμε καλά τον αντίπαλο. Βγάλαμε τα δυνατά σημεία της Ρουμανίας, αυτά που πρέπει να προσέξουμε, αλλά και τα αδύνατα σημεία, όπου δείχνει ότι δεν είναι τόσο καλή, για να τα εκμεταλλευτούμε. Αυτή είναι η δουλειά μας στο τεχνικό τιμ».
«ΝΤΟΠΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ
Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία θέλει να ρίξει στη μάχη με τους Ρουμάνους τους Έλληνες διεθνείς ο Γιώργος Σαρρής. Για αυτό χθες οι τραπεζικοί λογαριασμοί των άσων της Εθνικής Ελλάδος αναμένονταν να γεμίσουν από χρήματα που τους οφείλονται από πλευράς της Εθνικής.
Συγκεκριμένα χθες το πρωί αναμένονταν να καταβληθούν στους παίκτες του Φερνάντο Σάντος το ποσό των 300.000 που προέρχονται από μισθούς που έχουν να λαμβάνουν οι Έλληνες διεθνείς και παράλληλα ένα πριμ της τάξεως των 100.000 ευρώ το οποίο αντιστοιχεί στην τελευταία τριάδα νικών που έκαναν οι Έλληνες διεθνείς κόντρα σε Λετονία, Σλοβακία και Λιχτενστάιν εντός έδρας.
Β. ΠΙΤΟΥΡΚΑ: «ΘΕΛΟΥΜΕ
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΓΚΟΛ»
Η επίτευξη τουλάχιστον ενός γκολ απέναντι στην Εθνική Ελλάδας είναι ο στόχος της Ρουμανίας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Βίκτορ Πιτούρκα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. «Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Έχουμε αρκετό άγχος, μιας και έτσι είναι τα παιχνίδια των μπαράζ. Η Ελλάδα έχει ένα πλεονέκτημα, καθώς έχει συμμετάσχει και πάλι σε αγώνες μπαράζ. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να σκοράρουμε. Έτσι θα πάρουμε την πρόκριση. Σίγουρα θα είναι δύσκολο. Η Ελλάδα μπορεί να επιτεθεί. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα, να είμαστε επιθετικοί, να μπούμε δυνατά στο παιχνίδι» είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρουμανίας.
Σχετικά με τον Ταταρουσάνου και τον βαθμό ετοιμότητάς του είπε ότι «προπονήθηκε χθες και σήμερα στο 90% της έντασης του ομαδικού προγράμματος», ενώ για τον Κίρικες τόνισε ότι «περιμένουμε την προστατευτική μάσκα για να παίξει στο δεύτερο παιχνίδι».
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στους άλλους τρεις αγώνες, η Γαλλία θα επιχειρήσει να πάρει αποτέλεσμα -και μαζί το προβάδισμα πρόκρισης στην Ουκρανία, η Ισλανδία να εξαντλήσει τα περιθώριά της υποδεχόμενη την Κροατία και η Πορτογαλία να βάλει τις βάσεις φιλοξενώντας τη Σουηδία, σε μία άτυπη μονομαχία ανάμεσα στον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής (οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν την ερχόμενη Τρίτη):
Ελλάδα-Ρουμανία
Ουκρανία-Γαλλία
Πορτογαλία-Σουηδία
Ισλανδία-Κροατία
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass