«ΣΚΟΝΑΚΙ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΡΑΖ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Ενας Λαρισαίος «κατασκοπεύει» τους Ρουμάνους

* Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ ΑΝ ΚΑΙ... ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2013 1:48 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:54
Του Κ. Γκιάστα
Βραζιλία μέσω... Ρουμανίας θέλει να πάει η Εθνική Ελλάδας. Δύο παιχνίδια, μια τετραετία θα παίξει το συγκρότημά μας κόντρα στους Ρουμάνους. Αρχής γενομένης από σήμερα, Παρασκευή στο Καραϊσκάκη (21.45) και με επαναληπτικό την Τρίτη στο Βουκουρέστι.
Την ψυχολογία των Ελλήνων τη ζούμε και την καταλαβαίνουμε. Το ερώτημα είναι τι γίνεται με τους αντιπάλους όμως. Πώς νιώθουν, πώς αντιλαμβάνονται, για τι αγωνιούν, τι φοβούνται και σε τι ποντάρουν οι αντίπαλοι;
Για όλα αυτά τα ερωτήματα επικοινωνήσαμε με έναν δικό μας. Τον Λαρισαίο, Γιώργο Τσιάρα που αν και μπασκετμπολίστας (παίζει στην Γκαζ Μετάν Μεντίας) επιστράτευσε όλες τις ποδοσφαιρικές του γνώσεις για να μας μιλήσει. Τον πετύχαμε στην Ουγγαρία λίγο μετά το νικηφόρο εκτός έδρας παιχνίδι για το Eurochallenge και μόλις του εξηγήσαμε τι θέλαμε μας είπε:
«Τελικά οι δημοσιογράφοι έχουν τις ίδιες σκέψεις σε όλον τον κόσμο».
Γιατί; Τον ρωτήσαμε, για να μας απαντήσει: «Μόλις χθες μίλησα στο κανάλι της Ρουμανίας Digi 1 για τους αγώνες μπαράζ. Με ρωτούσαν να τους πω για τους Έλληνες και τα σχετικά».
Ως διπλός... κατάσκοπος λοιπόν δέχθηκε με χαρά να μας μιλήσει και για τους Ρουμάνους τους οποίους ζει μέσα από τον αθλητισμό τους τελευταίους μήνες.
ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΙ, ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ... ΑΜΥΝΑ
«Οι Ρουμάνοι ζουν για αυτά τα δύο ματς εδώ και καιρό. Όλες οι εφημερίδες, τα sites, τα τηλεοπτικά κανάλια αφιερώνουν χρόνο και χώρο γι’ αυτές τις αναμετρήσεις. Είναι αυτό που θα τους αναπτερώσει το ηθικό. Θα τους δώσει φτερά για την ποδοσφαιρική τους συνέχεια. Έχουν χρόνια να διακριθούν και το βλέπουν σαν μια χρυσή ευκαιρία για το μέλλον τους. Στο Τσάμπιονς Λιγκ κάνουν μεγάλη προσπάθεια με τη Στεάουα (σ.σ. στον όμιλο με την Σάλκε, Τσέλσι και Βασιλεία είναι τελευταία με 2 βαθμούς) αλλά άλλη χάρη έχει το μουντιάλ. Τελείως διαφορετικό μέγεθος. Είναι χαρακτηριστικό πως ετοιμάζουν μεγάλη οδική εκδρομή οι φίλαθλοι ενώ οι δικοί μας το συνδυάζουν λίγο με... τουρισμό. Υπάρχει άλλου είδους πάθος αυτή τη στιγμή» υπογράμμισε όσον αφορά στη γενική αντίληψη.
Όταν η κουβέντα πάει στο καθαρά ποδοσφαιρικό μέρος μας είπε: «Πρόκειται για μια ομάδα πολύ νεανική. Δεν έχει εμπειρία αλλά έχει ενθουσιασμό. Μας θέλανε για αντιπάλους γιατί εκτιμούν πως μπορούν να μας αποκλείσουν βάσει των αγωνιστικών τους ικανοτήτων. Είναι γρήγοροι και απειλητικοί στις αντεπιθέσεις. Εκτιμώ πως θα στηθούν στο πρώτο ματς (σ.σ. αύριο) με σκοπό να μην δεχθούνε γκολ και ό,τι βάλουν μπροστά. Εμείς από την άλλη πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό γιατί κατά την άποψή μου κρύβει και ένα φόβο».
Όσον αφορά τώρα στην προσωπική του άποψη και πρόβλεψη: «Εύχομαι, ελπίζω και θέλω να πιστεύω πως η Ελλάδα θα περάσει. Έχει την εμπειρία και τους ποδοσφαιριστές να διαχειριστεί την κατάσταση. Το έχει αποδείξει άλλωστε».
ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ;
Φυσικά και μας μίλησε για το μπάσκετ. Αυτή τη στιγμή παίζει στην ομάδα της Γκαζ Μετάν που δεν τα πάει τόσο καλά στο πρωτάθλημα. Ωστόσο παίζει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Eurochallenge έχοντας και δύο νίκες σε δύο ματς. Με μέσο όρο 10 πόντους, 7.5 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ ο Τσιάρας στην Ευρώπη δείχνει πως βρίσκει τον καλό του εαυτό με στόχο να βοηθήσει την ομάδα και στο πρωτάθλημα.
«Τα βρήκα όπως τα περίμενα εδώ στην Ρουμανία όσον αφορά στο μπάσκετ. Δεν έχουν τόσο λεπτομέρεια στην τακτική αλλά γενικά δείχνουν οργανωμένοι οι σύλλογοι. Έχει μια ανοδική πορεία το άθλημα».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass