Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΑΕΔ ΝΙΚΑΙΑΣ (2-1)

Με διπλή «ροπαλιά» του Φουσίκα

* ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟΥΣ «8» ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΛ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2013 2:39 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:28
Του Κ. Γκιάστα
Με «ροπαλιά» προκρίθηκε χθες ο Ηρακλής Λάρισας και μάλιστα... διπλή. Δράστης δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον πολύπειρο επιθετικό Παναγιώτη Φουσίκα ο οποίος με δύο τέρματά του οδήγησε την ομάδα του στη νίκη επί της ΑΕΔ Νίκαιας με σκορ 2-1. Αυτή η επιτυχία που σημειώθηκε στο γήπεδο της Νεάπολης (παρουσία του προέδρου της ΕΠΣΛ, κ. Ζήση Γρηγορίου) έδωσε στους «κυανόλευκους» το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του κυπέλλου της ΕΠΣΛ έναν θεσμό που σύμφωνα με τον προπονητή του Ηρακλή, Κώστα Κολομητρούση σε καμία περίπτωση δεν τους αφήνει ασυγκίνητους.
Η ΑΕΔ Νίκαιας από την άλλη αν και προσπάθησε αρκετά δεν είχε την αποτελεσματικότητα που θα ήθελε και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει τα δύο τέρματα του Φουσίκα με ένα γκολ στο 65’. Από κει και πέρα ως και τη λήξη της αναμέτρησης δεν ήρθε η στιγμή που απείλησε αισθητά παρά το γεγονός πως είχε την κατοχή της μπάλας. Γενικά το παιχνίδι ήταν καλύτερο ποιοτικά στο πρώτο ημίχρονο ενώ στην επανάληψη έγινε πιο σκληρό με αποκορύφωμα τον τραυματισμό του Γαρυφαλλόπουλου (συγκρούστηκε με τον τερματοφύλακα του Ηρακλή λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα).
ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΦΟΥΣΙΚΑΣ...
Το ματς ξεκίνησε με μια ευκαιρία του Γαρυφαλλόπουλου στο 3ο μόλις λεπτό. Ο παίκτης της Νίκαιας βρέθηκε σε καλή θέση μπροστά από την εστία του Ηρακλή αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.
Δέκα λεπτά αργότερα όμως ο Φουσίκας έπιασε ένα σουτ πάνω στην κίνηση και κατάφερε να εξουδετερώσει τον γκολκίπερ της Νίκαιας κάνοντας το 1-0.
Στο 20’ ο Φουσίκας και πάλι έκανε ένα σουτ βάζοντας εξωτερικό φάλτσο αλλά η μπάλα αυτή τη φορά πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 34’ έγινε το 2-0. Μια κόντρα στο χώρο του κέντρου έφερε την μπάλα μπροστά στον Φουσίκα. Αυτός με τη σειρά κάνοντας μια επίδειξη της εκτελεστικής του ικανότητας «κρέμασε» τον Πατέτσιο γράφοντας το 2-0. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκουντρουμπής επιχείρησε μια σέντρα - σουτ που κατέληξε στην πάνω μεριά των διχτύων απειλώντας προς στιγμή τη Νίκαια. Στο 40’ ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε ένα συρτό διαγώνιο σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Γαρυφαλλόπουλος δέχθηκε μια ωραία μπαλιά από την αριστερή πλευρά αλλά από ευνοϊκή θέση αστόχησε. Στο 48’ ο Φουσίκας έκανε ένα σουτ από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Στο 56’ ο Τσέλιγκας βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή όπου και έπιασε ένα σουτ, η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλα σώματα και έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 57’ ο Τριανταφυλλόπουλος είχε μια καλή στιγμή με κεφαλιά. Το γκολ για την ΑΕΔ Νίκαιας όμως ήρθε στο 65’ όταν ο Μπούκας σέντραρε από αριστερά για τον Χρηστιδη και αυτός με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 2-1. Από κει και πέρα η ΑΕΔ Νίκαιας προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσα αλλά χωρίς να το καταφέρει.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Αγγελούλης που είχε για βοηθούς τους κ.κ. Γκαρέλη - Τσαπράζη. Δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ (Κολομητρούσης): Μαγαζιώτης, Γκουντρουμπής, Κασνακούδης, Κοτούμπας, Μέκρας, Τσέλιγκας, Χατζής (62’ Θεοδώρου), Φιλίππου, Βράνας, Φουσίκας (87’Σταμουλάκης), Τριανταφυλλόπουλος (82’Κουρούμαλος).
ΝΙΚΑΙΑ (Ζιάκας): Πατέτσιος, Γεωργόπουλος, Χονδρονάσιος, Ανδρέου, Καραμπούζης, Μπακαρτζής, Σούλι (37’Στατήρης), Μπούκας, Σβερκούλης, Χρηστίδης (84’Νούσιος), Γαρυφαλλόπουλος.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass