Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΜΕ «ΧΡΥΣΟ» ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟ ΦΕΛΙΠΕ ΝΤΕ ΠΑΟΛΑ (1-0)

«Χόρεψε» σάμπα με... Πάολα

*ΕΠΙΑΣΕ ΚΟΡΥΦΗ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΝΙΚΗ TOY

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2013 3:13 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:22
 Ρεπορτάζ:
Χρήστος Αρχοντούλης
Κώστας Γκιάστας
Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης
 
«Σάμπα» στο στάδιο Αλκαζάρ χόρεψε χθες ο Τύρναβος 2005 καθώς με χρυσό σκόρερ τον Βραζιλιάνο Φελίπε Ντε Πάολα κατάφερε να κερδίσει την Αναγέννηση Καρδίτσας με σκορ 1-0. Το συγκρότημα του Άγγελου Διγκόζη κάνοντας το 3 στα 3 μέσα στην έδρα του έφτασε τους 9 βαθμούς μετά από τέσσερις αγωνιστικές στο φετινό πρωτάθλημα της Football League. Έστω και με συγκατοίκους λοιπόν αλλά και ένα παιχνίδι περισσότερο η τυρναβίτικη ομάδα έπιασε... κορυφή στον βαθμολογικό πίνακα της κατηγορίας και αυτόματα πλέον αποτελεί την έως τώρα ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Φυσικά για να έχει ελπίδες να διατηρηθεί ψηλά θα πρέπει να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και αν θέλει να κάνει όνειρα ... συμμετοχής στα πλέι οφ ανόδου οφείλει να παραμείνει συγκεντρωμένος και πολύ προσγειωμένος, διότι εύκολα μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω.
Ο Τύρναβος στο τέλος του αγώνα καταχειροκροτήθηκε από τους φίλους του, που έδειξαν να αναγνωρίζουν τη σπουδαία αυτή προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από την αρχή της φετινής περιόδου και αξίζει ακόμη μεγαλύτερης στήριξης.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Ο προπονητής του Τυρνάβου 2005, Άγγελος Διγκόζης ξεκίνησε το ματς με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καραναστάσης. Δεξί μπακ αγωνιζόταν ο Σκούπρας ενώ αριστερό ο Κουρτεσιώτης. Κεντρικά μπακ ήταν οι Σιάτρας και Τέλλος. Στη μεσαία γραμμή αγωνίζονταν ως αμυντικά χαφ ο Μπάρος με τον Νταντίδη. Πιο προωθημένοι, στα αριστερά ήταν ο Γεωργίου, δεξιά ο Κάρλος Αντρέ και επιθετικό χαφ ο Όμο. Στην κορυφή της επίθεσης βρισκόταν ο Σαχινίδης έχοντας σαφώς υποστήριξη από Γεωργίου και Αντρέ στις επιθετικές δραστηριότητες.
Από την άλλη η Αναγέννηση Καρδίτσας έπαιζε με το ίδιο σύστημα και ο τεχνικός Σάκης Θεοδοσιάδης επέλεξε να παίξει ως εξής: Τερματοφύλακας ήταν ο Σιαράβας, στην άμυνα αριστερά έπαιζε ο Χατζηρίζος, δεξιά ο Γκουγκούδης και ως κεντρικά μπακ οι Κουκούλης και Ρόβας. Στη μεσαία γραμμή ως αμυντικά χαφ Καραχάλιος με τον Μίχο. Δεξιά ο Μπουσινάκης, αριστέρα ο Μπουντούρης ενώ επιθετικό χαφ ήταν ο Μπιντέλης ενώ σέντερ φορ αγωνιζόταν ο Χλωρός.
Ο αγώνας στο πρώτο ημίχρονο δεν άφησε ικανοποιημένους τους φιλάθλους. Λίγες φάσεις και παιχνίδι κέντρου με τον Τύρναβο και την Αναγέννηση να μην μπορούν να απειλήσουν ιδιαίτερα τις αντίπαλες εστίες. Οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή στο ξεκίνημα με τον Γεωργίου και οι φιλοξενούμενοι προς τη λήξη του πρώτου μέρους με τον Μπουντούρη. Από εκεί και πέρα τίποτα τα ιδιαίτερο.
Στην επανάληψη ο ρυθμός ανέβηκε και σαφώς το παιχνίδι απέκτησε ενδιαφέρον. Οι παίκτες του Τυρνάβου έγιναν πιο απειλητικοί μετά από συνεχόμενες ευκαιρίες κατάφεραν να κάνουν το 1-0 με τον Βραζιλιάνο Φελίπε Ντε Πάολα στο 64΄, χρυσή αλλαγή του Άγγελου Διγκόζη. Από κει και πέρα η Αναγέννηση προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά αφού δεν τα κατάφερε στις καθυστερήσεις με μοναδική ευκαιρία του Ρόβα δεν θα τα κατάφερνε ποτέ...
ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ
4’: Ο Κουρτεσιώτης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, βρήκε τον Γεωργίου του οποίου όμως το κοντινό σουτ ήταν αρκετά άστοχο.
6’: Ο Χλωρός βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση στην μεγάλη περιοχή του Τυρνάβου. Ο επιθετικός της Αναγέννησης δεν είχε ισορροπία στο σώμα του και έτσι το επικίνδυνο κατά τα άλλα σουτ του απέκρουσε ενστικτωδώς ο Καραναστάσης.
35΄: Σέντρα του Σκούπρα από τα δεξιά, ο Νταντίδης έπιασε μια κεφαλιά αλλά όχι όπως θα την ήθελε με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
42΄: Ο Χλωρός αν και πιεζόμενος στη μικρή περιοχή από τον Τέλλο έπιασε ένα σουτ το οποίο έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
46’: Ο Σαχινίδης επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή της Αναγέννησης αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σιαράβα.
51΄: Μακρινό σουτ του Μπουσινάκη πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τυρνάβου.
54΄: Έξυπνη πάσα του Μπιτέλη στην καρδιά της άμυνας αλλά ο Καραναστάσης μπλόκαρε προ του Χλωρού που ερχόταν επικίνδυνα.
60΄: Πάσα του Νταντίδη στον Ντε Πάολα αυτός έκανε καλή κινηση και εν συνεχεία σούταρε αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα της Αναγέννησης να διώξει δύσκολα με τις γροθιές του.
63΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Πάολα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.
64΄: Σέντρα του Γεωργίου από τα αριστερά βρήκε τον Φελίπε Ντε Πάολα ο οποίος με το αριστερό του πόδι από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
66΄: Από σέντρα του Χατζηρίζου ο Μπουσινάκης έκανε σουτ αλλά έφυγε άουτ.
68΄: Μακρινή πάσα του Κουκούλη έξω από τη μεγάλη περιοχή του Τυρνάβου ο Χλωρός έκανε σουτ όμως η παρεμβολή του Τέλλου την έδιωξε σε κόρνερ.
71΄: Σέντρα - σουτ του Γεωργίου από τα αριστερά πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Αναγέννησης.
73΄: Ο Σαχινίδης στον αιφνιδιασμό αν και αρκετά πλάγια έπιασε ένα καλοζυγισμένο σουτ πάνω στην κίνηση το οποίο μπλόκαρε ο Σιαράβας.
90+4΄: Μεγάλη ευκαιρία για την Καρδίτσα. Ο Χατζηρίζος εκτέλεσε φάουλ έπιασε κεφαλιά ο Κρανιώτης και ο Ρόβας με κοντινό πλασέ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αφού κόντραρε σε αμυντικούς του Τυρνάβου και κατέληξε σε κόρνερ, περνώντας σύριζα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Καραναστάση.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας) που είχε για βοηθούς τους κ.κ. Κελαζόγλου και Διαμάντη (Χαλκιδικής). 4ος ήταν ο κ. Τσακαλίδης επίσης από τον σύνδεσμο Χαλκιδικής. Κανένας τους δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα, καθώς όλα κύλησαν ομαλά.
Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν ο Σκούπρας από τον Τύρναβο και οι Κουκούλης, Γεωργακόπουλος, από την Αναγέννηση.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Άγγελος Διγκόζης): Καραναστάσης, Σκούπρας, Σιάτρας, Τέλλος, Γεωργίου, Σαχινίδης (74‘ Χρήστος Καραγιάννης), Νταντίδης, Μπάρος (55΄ Ντε Πάολα), Κουρτεσιώτης, Κάρλος Αντρέ (80΄ Βανγκελή), Ακίμ Όμο.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Σιαράβας, Γκουγκούδης (69΄ Κρανιώτης), Χατζηρίζος, Κουκούλης, Ρόβας, Καραχάλιος, Μίχος (83΄ Γήτας), Μπιτέλης, Μπουντούρης, Χλωρός, Μπουσινάκης (75’ Γεωργακόπουλος)
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ...
* Περίπου 1.000 φίλοι του ποδοσφαίρου έδωσαν το «παρών» στο Στάδιο Αλκαζάρ για να παρακολουθήσουν το ματς. Φαίνεται πως το γεγονός ότι ο αγώνας μεταδιδόταν τηλεοπτικά, δεν βοήθησε στο να υπάρξουν περισσότεροι φίλαθλοι. Τουλάχιστον βοηθάει τα ταμεία της ομάδας... Κάτι είναι και αυτό.
*Πάντως βρέθηκαν και κάποιοι φίλαθλοι μεμονωμένα από την Καρδίτσα, παρά το γεγονός ότι δεν επετράπη η μετακίνηση φιλάθλων από τη γειτονική πόλη. Και βέβαια δεν συνέβη το παραμικρό.
*«Το ποδόσφαιρο εδώ είναι γιορτή». Με αυτό το σύνθημα η ΠΑΕ Τύρναβος 2005 υποδέχθηκε αντιπάλους και φιλάθλους. Δεν έχει και άδικο... «Ας πάρουν το μήνυμα οι αρμόδιες αρχές. Εμείς τι φταίμε; Γιατί να μην έρθουν και φίλαθλοι από την Καρδίτσα; » διερωτήθηκε ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ Τύρναβος, Βασίλης Μπρέζας που είδε τον αγώνα παρέα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Κασσιόπης. Μάλιστα οι ομάδες τους θα βρεθούν αντίπαλες στον αγωνιστικό χώρο την ερχόμενη Κυριακή.
*Στην κερκίδα των επισήμων βρέθηκε και ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος, ο πρώην δήμαρχος κ.Θανάσης Νασίκας και ο αντιδήμαρχος Λάρισας κ. Τάσος Πρασσάς.
* Μάτια της ΑΕΛ στο γήπεδο. Ο διευθυντής της ΑΕΛ κ. Νίκος Γαλανακόπουλος ήταν εκεί όπως και ο προπονητής τερματοφυλάκων Χρήστος Μιχαήλ. Ο πρώτος ήταν παρέα με τον πρώην προπονητή της ΑΕΛ και του Τυρνάβου, Μιχάλη Ζιώγα. Από την επιτροπή ποδοσφαίρου της ΑΕΛ είδαμε τους: Αποστόλη Φωτάκη, Θανάση Μιχαλούλη. Μαζί και ο φίλος του προέδρου της επιτροπής κ. Πλεξίδα, Νίκος Πατσιαούρας. 
* Στο Αλκαζάρ και ο μέχρι πρότινος προπονητής του Αστέρα Τρίπολης και παλαίμαχος άσος της ΑΕΛ, Σάκης Τσιώλης. Δίπλα του πάντα ο φίλος του και στενός του συνεργάτης, Λάζαρος Κυριλίδης.
* Το ποδόσφαιρο ενώνει και ο θεσσαλικός χώρος δεν έχει να χωρίσει τίποτα. Αυτό το απέδειξαν οι πρόεδροι της ΕΠΣ Λάρισας, Ζήσης Γρηγορίου και ΕΠΣ Καρδίτσας, Μανώλης Παλάσκας που είδαν μαζί το ματς. Από πλευράς ΔΣ της ΕΠΣΛ ήταν και οι: Βασίλης Μητροδήμος, Γιάννης Βλάγκας, Νίκος Δημεράς, Χρήστος Σκάρλος. Επίσης στο Αλκαζάρ βρέθηκαν οι πρόεδροι της Αναγέννησης Καρδίτσας Βασίλης Μπούρμπος και του Α.Ο. Τρίκαλα 1963, Χρήστος Ζαχόπουλος.
* Και ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ στο γήπεδο: Κώστας Νεμπεγλέρας, Δημήτρης Πλιάγκας, Μούτσα Μπλέντι και Νίκος Καρανίκας ήταν μερικοί από αυτούς... όπως και ο φροντιστής των «βυσσινί» Χρήστος Τριανταφύλλου.
* Στο γήπεδο είδαμε και τον πρώην γενικό αρχηγό της ΑΕΛ, Μίμη Τσακμακίδη παρέα με τον αδερφό του Δημήτρη Κολοβέτσιου, Νίκο, τον διευθυντή του Μαχητή Τερψιθέας, Αχιλλέα Στεργιάκη και τους ποδοσφαιριστές Δημήτρη Αποστόλου, Κώστα Τσιτσιούμη, Κώστα Καλτσά και Βαγγέλη Δήμο, όλοι της Αστραπής Νέας Πολιτείας και τον Άρη Καπετάνιο, της Δόξας Ομορφοχωρίου.
* Παρών και ο τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας, Κώστας Τσώτσος, όπως και ο προπονητής της Ερασιτενικής ΑΕΛ Γιάννης Βασιλείου.
* Αρχηγοί των δύο ομάδων ήταν Πέτρος Καραναστάσης για τον Τύρναβο και Σωκράτης Μπουντούρης για την Αναγέννηση Καρδίτσας.
* Μόλις ένα λεπτό καθυστέρηση έδειξε στο πρώτο μέρος ο 4ος διαιτητής ενώ στην επανάληψη τέσσερα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass