ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ)

Ολα έτοιμα για το Run Greece Λάρισας

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Η ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΗ ΧΑΛΚΙΑ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2013 3:12 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:22
 Η Λάρισα κινείται πλέον στους ρυθμούς του Run Greece Λάρισας, το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του στίβου που θα γίνει αύριο με διοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, το ΣΕΓΑΣ αλλά και την Wind.
Πρόκειται για τρεις αγώνες σε συσκευασία ενός(ούτε προσφορά της γνωστής εταιρίας τηλεπικοινωνιών) καθώς θα διεξαχθούν στις 10 το πρωί ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων (με εκκίνηση από την Κεντρική πλατεία), στις 11.30 ο αγώνας 5000 μέτρων(εκκίνηση από την Κεντρική πλατεία) και στις 11.35 ο αγώνας παίδων με σημείο εκκίνησης τον Άγιο Χαράλαμπο.
Στις 12.15 το μεσημέρι θα γίνει στην κεντρική πλατεία η βράβευση των νικητών ενώ ο τερματισμός όλων θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία.
Είναι μια μοναδική ευκαιρία οι Λαρισαίοι να κάνουν τη δικιά τους αθλητική γιορτή βγαίνοντας στον δρόμο και τρέχοντας με στόχο να αποδείξουν την αγάπη στον αθλητισμό αλλά και την αλληλεγγύη αφού 3 ευρώ για κάθε πάτημα στην «Αψίδα Αγάπης» η Wind θα τα δίνει στο Κέντρο Χρόνιων Παθήσεων «Ο Αριστέας».
Επικεφαλής του αγώνα θα είναι η Ολυμπιονίκης της Αθήνας Φανή Χαλκιά που θα τρέξει για πρώτη φορά στη Λάρισα μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην Ολυμπιάδα της Αθήνας.
Επίσης συμμετέχει όλη η ομάδα στίβου του Πελασγού με πρώτους τον Στέλιο Δουίκα και τη Χάιδω Αλεξούλη.
Γνωστοί πρωταθλητές απ’ όλη τη Θεσσαλία θα δώσουν «παρών» ενώ θα υπάρχει και πολιτική εκπροσώπηση όπως του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστού και του Δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
Σήμερα θα είναι η τελευταία μέρα συμμετοχών και όσοι ενδιαφέρονται για τις ελάχιστες θέσεις που έχουν απομείνει για τον αγώνα θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε ειδικό χώρο στην αίθουσα τύπου του Αλκαζάρ. Τη μέρα του αγώνα δεν θα γίνει δεκτή καμία συμμετοχή.
ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ
Οι Αγώνες Δρόμου 5 και 10χλμ, έχουν κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού, την Κεντρική πλατεία Λάρισας.
Δρόμοι διαδρομής:
Εκκίνηση Κεντρική πλατεία , οδός Κύπρου, στο ύψος του κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών οδός Αμαλίας, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου (δεξιά του δρόμου Αρχαίο Θέατρο, Αγ. Αχίλλειος}, οδός Κοζάνης, οδός Πάρνηθος, οδός Ηρώων Πολυτεχνείου, οδός Κοζάνης, οδός Καλλιθέας, οδός Ταγματάρχου Βελησσαρίου , οδός Αριστείδου, οδός Κύπρου (πλατεία Εβραίων Μαρτύρων), τερματισμός Κεντρική πλατεία (στο ύψος του κτιρίου της λέσχης αξιωματικών).
Οι δρομείς του Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. διατρέχουν τη διαδρομή δύο φορές.
Οι δρομείς του Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. διατρέχουν τη διαδρομή μία φορά.
Οι διαδρομές και των δυο αγώνων είναι επίσημα μετρημένες και πιστοποιημένες από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ. με βάση διεθνείς κανόνες και προδιαγραφές.
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Οι συμμετέχοντες δρομείς μεταβαίνουν στο χώρο εκκίνησης του αγώνα στην Κεντρική πλατεία Λάρισας με δικό τους μέσο. Θα πρέπει να βρίσκονται εκεί τουλάχιστον μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, δηλαδή για τον αγώνα 10χλμ στις 09.00 π.μ. και για τον αγώνα 5 χλμ. στις 10.30 π.μ.
Σημείωση για τους δρομείς του αγώνα 5 χλμ.: Να φτάσετε έγκαιρα στην πλατεία (και σας προτείνουμε πεζοί), αφού λάβετε υπόψη σας ότι αρκετοί δρόμοι θα είναι κλειστοί για την κυκλοφορία, λόγω της διεξαγωγής του αγώνα 10χλμ.
ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Πριν ξεκινήσουν οι δρομείς από το σπίτι τους πρέπει να σιγουρευτούν ότι έχουν μαζί τους τα ακόλουθα:
1. Τον αριθμό συμμετοχής και τις παραμάνες
2. Το Chip χρονομέτρησης
3. Την πλαστική τσάντα – που έχουν παραλάβει από τους διοργανωτές – για τα ρούχα, με το χάρτινο αυτοκόλλητο του αριθμού κολλημένο πάνω της.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάνω στην πλαστική τσάντα θα πρέπει να φαίνεται ευκρινώς κολλημένος (στο σημείο που υποδεικνύεται) ο αριθμός συμμετοχής του δρομέα. Η τσάντα αυτή θα πρέπει να είναι καλά κλεισμένη και δεν πρέπει να περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.
ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ
Όλοι οι δρομείς θα μπορούν να προθερμαίνονται πάνω στην Κεντρική πλατεία Λάρισας.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
Η πλαστική τσάντα με τα ρούχα και προσωπικά αντικείμενα, για όποιον δρομέα το επιθυμεί, θα πρέπει να έχει παραδοθεί τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από την εκκίνηση του αγώνα στον οποίο συμμετέχει (δηλ. το αργότερο μέχρι τις 09.45 π.μ. για τα 10 χλμ. και μέχρι τις 11.15 π.μ. για τα 5 χλμ.). Η παράδοση γίνεται μόνο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή, στην Κεντρική πλατεία.
Για λόγους ασφάλειας και προστασίας, η παραλαβή της πλαστικής τσάντας του κάθε δρομέα, αμέσως μετά τον τερματισμό, θα γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών, από τον ίδιο τον δρομέα, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής του και μετά την παράδοση του Chip χρονομέτρησης.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Το αργότερο 15 λεπτά πριν από την εκκίνηση, δηλαδή στις 09.45 π.μ. για τα 10 χλμ. και στις 11.15 π.μ. για τα 5 χλμ., όλοι οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στον χώρο της εκκίνησης. Οι διακεκριμένοι αθλητές θα καταλάβουν την πρώτη σειρά στη γραμμή της εκκίνησης με ευθύνη των διοργανωτών.
ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
Εμφιαλωμένο νερό θα παρέχεται στους δρομείς των αγώνων 5 & 10 χλμ. στην εκκίνηση και στον τερματισμό, καθώς και ανά 2,5 χλμ. επί της διαδρομής.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass