Η 22ΧΡΟΝΗ ΣΟΦΙΑ ΚΟΓΓΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣ

Η... εθνική μας «γκολτζού» είναι Λαρισαία

* ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΜΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2013 23:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:55
Του Κ. Γκιάστα
Είναι ο... Φάνης Γκέκας της Εθνικής Γυναικών. Εχουν ομοιότητες τόσο σε θέση όσο και σε καταγωγή. Και οι δύο είναι δεινοί σκόρερ και είναι Λαρισαίοι. Η Σοφία Κογγουλη στα 22 της χρόνια έχει καταφέρει μέσα από μια σπουδαία πορεία να έχει γίνει η βασική σέντερ φορ της Εθνικής Ελλάδας την τελευταία 4ετία και να έχει βάλει σαν μεγάλο στόχο να την οδηγήσει σε μια τελική φάση παγκοσμίου ή πανευρωπαϊκού κυπέλλου.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ελευθεραί, ένα χωριό λίγα λεπτά από τη Λάρισα. Κοιμόταν και ξυπνούσε με μια μπάλα καθώς επηρεάστηκε άμεσα από τις συνήθειες του μεγαλύτερού της αδελφού Γιώργου. Μην έχοντας μάλιστα και πολλά κορίτσια στο χωριό η... μοίρα της ήταν προδιαγεγραμμένη και εν τέλει όπως δείχνουν τα πράγματα είναι πολύ ευχαριστημένη με όλο αυτό. Και οι γονείς; Τη ρωτήσα «Με στήριξαν και με το παραπάνω. Είδαν μάλιστα που είχα και μια κλίση και με βοήθησαν σε κάθε μου απόφαση».
Έτσι λοιπόν ξεκίνησαν όλα. Από τα 11 της χρόνια γράφτηκε σε μια ομάδα. Στον Κένταυρο Λάρισας τότε. Έμεινε μερικά χρόνια εκεί και πλέον εδώ και εφτά συνεχόμενα έτη παίζει στην Καρδίτσα στις Ελπίδες.
ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ
Η Σοφία Κόγγουλη μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να αναδειχθεί για τρεις χρονιές συνεχόμενες πρώτη σκόρερ στην Α’ Εθνική. Κορυφαία σεζόν μάλιστα πριν από δύο χρόνια όταν σε 18 αγωνιστικές έβαλε 28 γκολ. Συγκομιδή που θα ζήλευε κάθε σκόρερ.
Πριν λίγους μήνες μάλιστα έφτασε κοντά και σε δύο τίτλους. Αναδείχθηκε δεύτερη στο πρωτάθλημα με τις Ελπίδες και στον τελικό του κυπέλλου ηττήθηκαν από τον ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά της παράτασης.
Το ίδιο και με την Εθνική. Είναι το βαρύ πυροβολικό του εθνικού μας συγκροτήματος και έχει βάλει έναν μεγάλο στόχο: «Να πάμε σε μια τελική φάση ενός πρωταθλήματος. Πανευρωπαικού ή παγκόσμιου. Αν και ξέρουμε πως είναι δύσκολο δεν το βάζουμε κάτω και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη συνέχεια».
Στην πρώτη αγωνιστική των προκριματικών του παγκόσμιου πρωταθλήματος η Εθνική ηττήθηκε από την Πορτογαλία στον Άγιο Κοσμά (παρουσία του Φερνάντο Σάντος στο ματς) και έχει να αντιμετωπίσει ακόμα Βέλγιο, Αλβανία και Ολλανδία. Σίγουρα δύσκολο έργο...
ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
*Έχει συνηθίσει ο Έλληνας να βλέπει γυναικείο ποδόσφαιρο Σοφία;
-Όχι. Ποδόσφαιρο όχι ακόμα. Εκτιμώ πως το 90% των Ελλήνων θεωρούν πως το ποδόσφαιρο είναι ανδρικό άθλημα. Όμως δεν είναι έτσι καθώς το βλέπουμε και στο μπάσκετ και στο βόλεϊ πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Θωρώ πως στο μέλλον και σιγά – σιγά θα αλλάξει αυτή η αντίληψη.
*Πώς είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή στον χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου;
- Είναι ερασιτεχνικά σε τυπικό επίπεδο αλλά τα περισσότερα κορίτσια μεταξύ των οποίων και γω, λειτουργούν σε... επαγγελματικές βάσεις. Έτσι δουλεύουμε με σοβαρότητα και πειθαρχία. Γι’ αυτό και έχουμε άλλα όνειρα για το γυναικείο ποδόσφαιρο.
* Το δικό σου όνειρο ποιο είναι;
- Να φύγω στο εξωτερικό. Αυτό θέλω γιατί βλέπω πως υπάρχουν μεγάλες διαφορές με το εξωτερικό. Είχα μια ευκαιρία για την Γερμανία αλλά με βρήκε ένας τραυματισμός και με πήγε πίσω. Τώρα θα κοιτάξω την Ιταλία.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass