ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ

Ενας Αστέρας με… φωτεινό πλάνο

* ΜΠΑΖΑΚΗΣ: «ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ…» * ΛΙΑΚΟΣ: «Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ»

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2013 3:08 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:10
 
Του Κ. Γκιάστα
Με πολλά νέα πρόσωπα αλλά με την ίδια φιλοσοφία ξεκίνησε χθες την προετοιμασία του ο Αστέρας. Η λαρισινή ομάδα μπάσκετ που για τρίτη συνεχόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας έδειξε από την πρώτη ημέρα πως θα παραμείνει πιστή στην προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι. Να έχει αγωνιστικό αποτέλεσμα και παράλληλα να προχωρήσει στην παραγωγική διαδικασία παικτών. Πέρυσι κατάφερε και να παραμείνει στην κατηγορία αλλά και να ετοιμάσει παίκτες για τη νέα σεζόν (όπως για παράδειγμα ο Τσιαβές που εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του).
Στο κλειστό του Αλκαζάρ λοιπόν και παρουσία όλης της διοίκησης βρέθηκαν αρκετά νέα πρόσωπα σε σχέση με πέρυσι (Λιάκος, Δαουλάρης, Μανώλας, Βησσαρίου, Γαλλίτης, Σταυρόπουλος, επέστρεψε ο Τζιαχρής, Πάσχος που ήταν φαντάρος και ο Χρήστου από την Κύπρο) ενώ αυτοί που ήταν οι ίδιοι ήταν μόνο οι Τσιαβές, Γαλάνης, Πασχάλης. Το μοναδικό κομμάτι που απομένει πλέον για να συμπληρωθεί το φετινό… παζλ είναι αυτό του Γιώργου Οικονόμου.
Πρωτεργάτης όπως κάθε χρόνο της προσπάθειές του Αστέρα δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο (έχοντας δίπλα του ένα καλό διοικητικό επιτελείο που ενισχύθηκε με τον Γιώργο Γουμενόπουλο), Κώστα Μπαζάκη ο οποίος μιλώντας στην «Ε» λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης είπε: «Ο Αστέρας συνεχίζει την περσινή καλή πορεία και την ανανέωση. Το πείραμα πέτυχε. Η προώθηση νέων παικτών που ήταν ένα ρίσκο μας βγήκε. Με τη διατήρηση νέων παικτών και την προσθήκη κάποιων έμπειρων παικτών νομίζω πως η ομάδα θα έχει ακόμα καλύτερη από την περσινή πορεία. Οι στόχοι είναι υψηλοί γιατί ο Αστέρας είναι φιλόδοξο σωματείο. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Και τα παιδιά που ήρθαν έχουν μεγάλη αξία αλλά και τα παιδιά που έμειναν κέρδισαν τις εντυπώσεις με την αγωνιστικότητά τους».
Σχολιάζοντας το γεγονός πως η Λάρισα φέτος θα έχει 3 ομάδες στην κατηγορία είπε: «Ο Αστέρας θεωρεί πως η Λάρισα μπορεί να έχει τρεις ομάδες στην Γ’ Εθνική. Μακάρι κάποιος να ανέβει και παραπάνω. Εμείς δεν το βλέπουμε ανταγωνιστικά. Θεωρούμε πως ο κόσμος θα πρέπει να στηρίξει και τους τρεις. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι εκπροσωπεί μόνος του το λαρισινό μπάσκετ. Αυτό δεν έχει δικαίωμα να το πει κανένας και όποιος το πει κάνει λάθος. Όλα αποδεικνύονται στο γήπεδο. Οι πρωταθλητές, οι καλές πορείες, τα ρόστερ, τα μεγάλα συμβόλαια δεν βγαίνουν το καλοκαίρι, βγαίνουν τον χειμώνα».
Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Για μια ακόμα σεζόν προπονητής θα είναι ο Θανάσης Μπουλιάκης. Ο νεαρός τεχνικός που έδειξε πολύ καλά δείγματα γραφής πέρυσι και πέτυχε τον στόχο της παραμονής με νέα παιδιά μιλώντας για τη νέα σεζόν ανέφερε: «Η ομάδα συνεχίζει ακριβώς με την ίδια φιλοσοφία που είχε και πέρυσι. Θέλουμε να συνδυάσουμε το αποτέλεσμα με την παραγωγική διαδικασία. Θεωρούμε πως αυτό το εγχείρημα που έγινε πέρυσι επιτυχημένο 100% και βαδίζουμε ακριβώς σε αυτή τη βάση».
Αναφερόμενος στο επίπεδο δυσκολίας του πρωταθλήματος και τους αγωνιστικούς στόχους του Αστέρα υπογράμμισε: «Άποψή μου είναι πως το επίπεδο έχει πέσει από πέρυσι. Για μας ωστόσο η αποστολή μας θα είναι το ίδιο δύσκολη. Έχουμε εντελώς καινούρια ομάδα με δέκα καινούρια πρόσωπα. Με πολλή προπόνηση όπως και πέρυσι θα βρούμε ρυθμό και πλέον δεν θα χάνουμε παιχνίδια στο πόντο καθώς πέρυσι χάσαμε τουλάχιστον έξι ματς στον πόντο και έτσι θα γίνει πιο εύκολη η παραμονή και πιο νωρίς για να μας φύγει και το άγχος».
 
 
ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
«Ο Αστέρας είναι σοβαρό σωματείο...»
Έχει αγωνιστεί σε όλες τις λαρισινές ομάδες και μάλιστα ήταν και αρχηγός. Από την Α1 Εθνική κατηγορία ως και την Γ’ Εθνική. Ο Θοδωρής Λιάκος παραμένει πιστός… Λαρισαίος και μιλώντας για το νέο του κεφάλαιο που είναι ο Αστέρας ανέφερε: «Νομίζω πως θα ολοκληρώσω τον αγωνιστικό μου κύκλο σε αυτήν την ομάδα. Συνειδητά δεν έφυγα ποτέ από τη Λάρισα. Αγωνίστηκα και υπηρέτησα όλες τις λαρισινές ομάδες. Ο κύκλος μου στον Φοίνικα είχε κλείσει και οι άνθρωποι του Αστέρα με πλησίασαν με πολύ όμορφο τρόπο και δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να πάρω την απόφαση αυτή».
Σχολιάζοντας το γεγονός πως τρεις ομάδες θα είναι από τη Λάρισα είπε: «Δεν έχει σημασία αν οι ομάδες είναι από τη Λάρισα ή από τον Βόλο ή από την Καρδίτσα. Σημασία έχει πως υπάρχουν καλές ομάδες και ο ανταγωνισμός θα υπάρχει ούτως η άλλως. Δεν ξέρω πόσο καλό ή πόσο κακό είναι να υπάρχουν στην ίδια πόλη τρεις ομάδες γιατί στο παρελθόν είδαμε πως κάποιοι δεν μπορούσαν να το διαχειριστούν αυτό. Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας και ο Αστέρας είναι ένα σοβαρό σωματείο, με πραγματικό προπονητή και πραγματικό πρόεδρο και πραγματική διοίκηση».
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΟΥΛΑΡΗΣ
«Με έπεισε ο πρόεδρος»
Ένα βαρύ... πυροβολικό στο σκοράρισμα ο Παναγιώτης Δαουλάρης με εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες είναι από προχθές παίκτης του Αστέρα και αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για τον προπονητή, Θανάση Μπουλιάκη. Μιλώντας για την απόφασή του να έρθει στη Λάρισα είπε: «Πρώτη φορά έρχομαι σε αυτό το κομμάτι της Ελλάδας. Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον πράγμα που είναι δύσκολο στις ημέρες μας. Τελικά τα κατάφερε να με φέρει στη Λάρισα». Αναφερόμενος για το αν και φέτος έχει σαν στόχο να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ τόνισε: «Αυτό δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτό έρχεται μέσα από τα δεδομένα της ομάδας. Αν έρθει κάτι τέτοιο θα είναι θετικό τόσο για μένα όσο και για την ομάδα».
 
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΑΝΩΛΑΣ
«Να πάρω χρόνο συμμετοχής...»
Στα 21 του χρόνια ο Περικλής Μανώλας πήρε μεταγραφή από τον Φοίνικα στον συμπολίτη Αστέρα. Μιλώντας για τους στόχους του με τη νέα του ομάδα είπε: «Σκοπός μου είναι να πάρω χρόνο συμμετοχής περισσότερο και να παίξω. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της».
 
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΑΒΕΣ
«Είμαι αισιόδοξος για φέτος»
Πέρυσι ο Θανάσης Τσιαβές αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη της ομάδας. Ο 20χρονος πλέι μέικερ εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του και τον ρωτήσαμε αν είναι έτοιμος να κάνει κάτι τέτοιο και φέτος: «Φέτος είναι μια διαφορετική χρονιά από πέρυσι. Πιστεύω και είμαι αισιόδοξος πως μπορούμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα. Είναι πολλά καινούρια παιδιά στην ομάδα. Πρέπει να δουλέψουμε και να το βγάλουμε στο γήπεδο».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass