ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΑΝΟΔΟΥΣ ΟΙ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΕ Βουναίνων: Ετοιμη για το νέο στοίχημα της Α1 Ερασ.

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2013 2:06 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:07
  
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Μετά από δύο επιτυχημένες χρονιές στις οποίες πανηγύρισε ισάριθμες ανόδους η ΑΕ Βουναίνων δίνει φέτος το «παρών» στο πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας με στόχο να εδραιωθεί σε πρώτη φάση στην κατηγορία και κατ’ επέκταση να συνεχίσει την ανοδική της πορεία.
Οι νεοφώτιστοι στην κατηγορία θέλουν να δημιουργήσουν ένα σύνολο ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του νέου πρωταθλήματος στηριζόμενοι κυρίως στα νέα παιδιά. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα Βούναινα μετά από 13 περίπου χρόνια αγωνιστικής απραξίας ξεκίνησαν μία νέα φιλόδοξη προσπάθεια και μέχρι στιγμής δείχνουν ότι έχουν βρει το κλειδί της επιτυχίας.
Εγκέφαλος αυτής της προσπάθειας είναι ο πρόεδρος του συλλόγου Χαράλαμπος Αγγλόπουλος ο οποίος μας μίλησε για τους στόχους και τα μελλοντικά σχέδια.
«Οι στόχοι της ομάδας δεν είναι απλά η παραμονή αλλά το κάτι παραπάνω αφού η ομάδα κινείται πλέον με κεκτημένη ταχύτητα λόγω των διαδοχικών ανόδων τα δύο προηγούμενα χρόνια» επισήμανε ο κ. Αγγλόπουλος δίνοντας το στίγμα του συλλόγου και πρόσθεσε:
«Αυτό που ουσιαστικά θέλουμε είναι να εδραιώσουμε τα Βούναινα στις μεγάλες τοπικές κατηγορίες του νομού. Το σωματείο βρισκόταν για 13 περίπου χρόνια σε απραξία. Κάναμε μία καινούργια αρχή και προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό. Εμείς σαν διοίκηση είμαστε πάντα δίπλα στην ομάδα για να εκπληρώσει τους στόχους της. Πίσω από αυτήν την επιτυχία κρύβεται το πολύ καλό κλίμα, το οικογενειακό κλίμα θα έλεγα που επικρατεί στο σύλλογο, η συνέπεια όλων διοιήκησης-παικτών-προπονητή και η σκληρή δουλειά. Η τοπική κοινωνία συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή, μας βοηθάει κι αυτό μας γεμίζει με περισσότερη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.
Το μοναδικό πρόβλημα για φέτος είναι το γηπεδικό αφού σαν έδρα θα χρησιμοποιήσουμε το γήπεδο Ζαππείου. Στο δικό μας γήπεδο γίνονται έργα ανακατασκευής του χλοοτάπητα και τοποθέτησης ηλεκτροφωτισμού. Ευελπιστούμε στον β’ γύρο να επιστρέψουμε στην έδρα μας» κατέληξε ο πρόεδρος του συλλόγου.
Από την πλευρά του ο γενικός αρχηγός της ομάδας Κώστας Μερτζανίδης υπογράμμισε:
«Μετά από δύο επιτυχημένες χρονιές φέτος θέλουμε να διασφαλίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία. Ενισχυθήκαμε σημαντικά με παίκτες που ξέρουν καλά τη νέα κατηγορία. Το κλίμα είναι πολύ καλό και υπάρχει αισιοδοξία για ανάλογη συνέχει. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα συμπαγές αγωνιστικό σύνολο που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και να οργανωθούμε ακόμα περισσότερο σε όλους τους τομείς. Ο κόσμος μας βοηθάει όσο μπορεί αλλά φέτος θα είναι μια χρονιά δύσκολη λόγω έδρας».
«ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ
ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ»
Στο «τιμόνι» της ΑΕ Βουναίνων θα βρίσκεται αυτή τη χρονιά ο Χρήστος Ντίστας. Ένας νέος τεχνικός ο οποίος ανέλαβε το δύσκολο έργο να οδηγήσει την ομάδα στην εκπλήρωση των στόχων της.
«Ο στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία μέσα από το καλό ποδόσφαιρο. Οι παίκτες ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της προετοιμασίας κι αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.
Είναι η τρίτη χρονιά που η ομάδα αυτή βρίσκεται εν ζωή, έχει πανηγυρίσει δύο ανόδους και υπάρχει καλό υλικό. Έχουμε κρατήσει τον βασικό κορμό της περσινής περιόδου και με τις προσθήκες που έγιναν το ρόστερ ενισχύθηκε σημαντικά. Ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών είναι αρκετά χαμηλός και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.
Έχουμε μπροστά μας ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα με μεγάλη διάρκεια δηλαδή 36 αγωνιστικές συν το κύπελλο οπότε όλες οι ομάδες θα πρέπει να έχουν καλό ρόστερ για να ανταποκριθούν.
Πιστεύω ότι η Α1 δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την Α’ Ερασιτεχνική κι επομένως ο στόχος της παραμονής δεν θα είναι εύκολος. Φυσικά το πόσο δύσκολος θα είναι δεν μπορώ να το γνωρίζω από τώρα. Πιστεύω ότι μετά τις 3-4 αγωνιστικές του πρωταθλήματος θα μπορείς να προσδιορίσεις κάπως τα πράγματα σχετικά με το τι θες να κάνεις. Σίγουρα η προσπάθεια που έχουμε κάνει είναι για κάτι παραπάνω από την παραμονή αλλά αυτό θα φανεί στην πορεία. Όλοι πάντα ξεκινάνε για το καλύτερο αλλά από κει και πέρα παρουσιάζονται αρκετά προβλήματα (τραυματισμοί, απουσίες κ.λπ.) που πρέπει να τα αντιμετωπίσεις κατά τη διάρκεια της χρονιά.».
Μετά από δύο εβδομάδες προπονήσεων η ομάδα έδωσε το πρώτο φιλικό με το Λαρισαϊκό κερδίζοντας με 5-2.
«Κάναμε ένα φιλικό με το Λαρισαϊκό και σίγουρα τα πρώτα συμπεράσματα είναι ότι χρειαζόμαστε ακόμα πολλή δουλειά» επισήμανε ο κ. Ντίστας και πρόσθεσε:
«Είμαστε στην τρίτη εβδομάδα της προετοιμασίας και αυτό που θέλω να περάσω στους ποδοσφαιριστές είναι ότι πρέπει να χαίρονται το παιχνίδι είτε αυτό είναι φιλικό είτε επίσημο. Γιατί αυτά που ζούμε όλοι μας στην καθημερινότητα θέλουμε να τα ξεχνάμε μέσα από το ποδόσφαιρο».
 
ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
18/8 με Φαλανιακό
20/8 με Κουλούρι
23/8 με Κοιλάδα
27/8 με Βρυσιά
 
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
Ήρθαν: Καραποστόλης τερματοφύλακας από Αγ. Αναργύρους, Λεμονής τερματοφύλακας από Δάφνη Γλαύκης, Τσιφλικιώτης, Παπακώστας αμυντικοί από Αγ. Αναργύρους, Παλάσκας αμυντικός από Κουλούρι, Ζερβούλης επιθετικός από Αβέρωφ, Σάλτας μέσος από το Αρμένιο, Χατζηλιάδης μέσος από Δήμητρα Γιάννουλης.
Έφυγαν: Χατζηλιάδης Σ, Λαζαρίδης, Γεωργουλόπουλος, Καραποστόλης
 
Τι δήλωσαν οι παίκτες
Αν και χαρακτήρισαν δύσκολη τη φετινή χρονιά οι παίκτες της ΑΕ Βουναίνων εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι η ομάδα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας κατηγορίας. Ας δούμε τι είπαν ορισμένοι εξ αυτών:
 
Χρ. Χατζηλιάδης: «Είναι μια καινούργια χρονιά στην οποία η ομάδα μας χαρακτηρίζεται ως νεοφώτιστη στην κατηγορία. Εκείνο που θέλουμε είναι η άνετη παραμονή και παράλληλα να παίξουμε όσο μπορούμε καλό ποδόσφαιρο. Εύχομαι σε όλους υγεία, κάνουμε μία νέα προσπάθεια για το καλύτερο με νέο προπονητή και πολλά νέα παιδιά. Υπάρχει όρεξη και διάθεση, καλό κλίμα και ευελπιστούμε να συνεχιστούν έτσι τα πράγματα. Το μόνο μειονέκτημα αν μπορούμε να το πούμε έτσι είναι η έδρα αλλά του χρόνου να έρθουμε «σπίτι» μας».
Στ. Τσαπράζης: «Μας περιμένει μία δύσκολη χρονιά γιατί τουλάχιστον στον α’ γύρο δεν θα παίζουμε στην έδρα. Παράλληλα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής είναι μεγάλο σε διάρκεια έχει πολλές απαιτήσεις αλλά πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις και να πετύχουμε τους στόχους μας που είναι κυρίως η παραμονή, η συμμετοχή όλων των παιδιών στους αγώνες και το καλό ποδόσφαιρο. Κάναμε κάποιες μεταγραφές όχι πάρα πολλές οι οποίες πιστεύω θα μας βοηθήσουν σημαντικά γιατί ήρθαν έμπειροι παίκτες αλλά και κάποιοι νέοι με όρεξη για δουλειά και διάκριση».
Ηλ. Μερτζανίδης: «Η ομάδα θέλει να πετύχει το στοίχημα της παραμονής. Έχουμε τη στόφα του νικητή και παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και αυτό θα μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο στο να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Το κλίμα είναι εξαιρετικό και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Εύχομαι και ’γω προσωπικά να βοηθήσω τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων».
Γιάνν. Τσιφλίζογλου: «Η ομάδα τα δύο προηγούμενα χρόνια έδειξε ότι έχει τη δυναμική να πετύχει κάτι παραπάνω και δίκαια βρίσκεται σ’ αυτήν την κατηγορία. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας έδειξαν οι άνθρωποι του συλλόγου και να συμβάλουμε για την επίτευξη των στόχων».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass