ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Ο 15ΧΡΟΝΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ΠΑΤΡΩΝΙΔΗΣ

Με την... καρδιά του πρωταθλητή

* ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ CAMP ΓΙΑ ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2013 2:55 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:51
Στο Βέλγιο θα βρεθεί από τις 4 έως τις 8 Αυγούστου ο 15χρονος Λαρισαίος Ραφαήλ Πατρωνίδης, ο οποίος θα συμμετέχει σε camp για τένις με αναπηρικό αμαξίδιο. Ελπίζει δε για συμμετοχή στην Παραολυμπιάδα.
Ο μοναδικός λοιπόν Έλληνας αθλητής στην κατηγορία junior στο wheelchair tennis (τένις με αναπηρικό αμαξίδιο), ταξιδεύει το ερχόμενο Σάββατο για την πρωτεύουσα του Βελγίου, Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει σε ένα από τα κορυφαία camp του αθλήματος, το Cruyff Foundation Junior Masters της ITF (Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης).
Η διοργάνωση θεωρείται το καλύτερο τεστ για αθλητές και προπονητές. Δίνει τα απαραίτητα εφόδια για τη συνέχιση των προσπαθειών των αθλητών να πετύχουν καλύτερες διακρίσεις καθώς και να λάβουν το εισιτήριο για τους Παρολυμπιακούς αγώνες.
Αναμένεται να αντιμετωπίσει αντιπάλους με τους οποίους έχει αναμετρηθεί στο παρελθόν και έχει αποδείξει πως το πείσμα και η θέλησή του αλλά κυρίως η σκληρή προπόνηση τον οδηγούν στα ψηλότερα σκαλοπάτια.
Ο «Ράφα», όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του, σήμερα κατέχει την 32η θέση της παγκόσμιας κατάταξης wheelchair tennis.
Έχει συμμετάσχει σε Παγκόσμιες και Πανευρωπαϊκές διοργανώσεις και τουρνουά, έχοντας αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις, κύπελλα και μετάλλια.
Είναι από τους μικρότερους αθλητές της κατηγορίας junior όλων των ηπείρων, ο μοναδικός Έλληνας και συνήθως αγωνίζεται με άτομα έως και 19 χρόνων.
Με την ελληνική σημαία στις αποσκευές του ο «Ράφα» αλλά δίχως τη στήριξη του επίσημου ελληνικού κράτους για τις προσπάθειές του παρά μόνο ιδιωτών που πιστεύουν στις ικανότητές του συνεχίζει παρά τις αντιξοότητες να τιμά τη γαλανόλευκη. Ευελπιστεί με τη συμμετοχή του στο Cruyff Foundation Junior Masters της ITF να αποσπάσει υψηλή βαθμολογία και να πετύχει τον στόχο του που δεν είναι άλλος από τη συμμετοχή του στη σημαντικότερη αθλητική διοργάνωση, στους επόμενους παραολυμπιακούς αγώνες, το 2016 στη Βραζιλία.
Στο Βέλγιο θα τον συνοδεύσουν ο προπονητής του Θωμάς Παπαστεργίου και ο πατέρας του Γιώργος Πατρωνίδης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass