ΤΗ ΛΕΝΕ ΑΝΤΡΙΑ ΚΑΤΣΕΛΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 20 ΧΡΟΝΩΝ

Η… Αφροδίτη του Body Building είναι Λαρισαία

ΣΤΗ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «BIKINI FITNESS» ΚΑΙ ΜΕ… ΑΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2013 21:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:34
  
Του Κ. Γκιάστα
 
Λένε πως τα «ποντίκια» είναι μόνο για τους άνδρες, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς αποδεικνύεται περίτρανα πως είναι και για την… Άντρια. Την Άντρια Κατσέλου, τη Λαρισαία που τα «ποντίκια» της εκτός από τίτλους τραβάνε και βλέμματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η 20χρονη αθλήτρια χρόνο με το χρόνο φέρνει διακρίσεις στο body building και με αφορμή τις πρόσφατες εμφανίσεις σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, μεσογειακό αλλά και πανελλήνιο έδειξε έναν νέο δρόμο άθλησης στα κορίτσια που διστάζουν στο όνομα του Body Building. Τον δρόμο του… μπικίνι.
Η Άντρια Κατσέλου επέλεξε έναν ενδιάμεσο σταθμό από το σκληρό body building και τον απλό αθλητισμό. Διάλεξε την κατηγορία μπικίνι που στην Αμερική είναι πολύ δημοφιλής και σαν προτέρημα έχει να κρατάει η γυναίκα τη θηλυκότητα της αλλά και να φτάνει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο εκγύμνασης παράλληλα.
ΤΟ ΜΗΛΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΛΙΑ…
Η Κατσέλου δεν θα μπορούσε να διαλέξει διαφορετικό δρόμο από αυτό που έχει ήδη διαλέξει. Με μητέρα αθλήτρια του μπόντι μπίλντινγκ και πατέρα το ίδιο ήταν μια… μοιραία επιλογή θα λέγαμε.
«Στην αρχή ασχολήθηκα με τον στίβο. Ήμουν αθλήτρια του Πελασγού Λάρισας και αγωνιζόμουν στα 100, 200 μέτρα αλλά και στη σκυτάλη. Είχα και διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο όμως ένας τραυματισμός στο γόνατο μου έκοψε ό,τι σκεφτόμουν να κάνω πάνω εκεί» μας λέει και συνεχίζει «αυτό δεν με απογοήτευσε. Ίσα – ίσα πριν δύο χρόνια άρχισα να ασχολούμαι με το body building και ο στίβος για μένα αποτέλεσε μια πολύ καλή προετοιμασία για να τα πάω ακόμα καλύτερα στο νέο μου εγχείρημα».
Εδώ που τα λέμε φυσικά και δεν ήταν τόσο νέο γι΄ αυτή καθώς μεγάλωσε μέσα στο γυμναστήριο του πατέρα της και έβλεπε τους γονείς της από πολύ μικρή να ασχολούνται και να προπονούνται με βάρη και να κάνουν ειδική διατροφή.
ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ…
Ας μετρήσουμε: μια δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας, μια τρίτη θέση στο Μεσογειακό πρωτάθλημα, μια τέταρτη στο Βαλκανικό, δύο πανελλήνιες νίκες και μια δεύτερη θέση αλλά και ένα κύπελλο Ελλάδας.
Εδώ που τα λέμε δεν είναι και λίγες αλλά τη ρωτήσαμε
*Ποιο είναι το όνειρό σου για το μέλλον;
- Να γίνω μια από τις καλύτερες αθλήτριες της κατηγορίας bikini fitness στον κόσμο αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να βγαίνω στο εξωτερικό για να συμμετέχω σε αγώνες. Αυτό ζητάω και προσπαθώ αλλά δεν είναι και τόσο εύκολα τα πράγματα;
*Γιατί;
- Γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα. Η Ομοσπονδία δεν μπορεί να πληρώνει αν δεν υπάρχουν πολλά μέλη στην αποστολή και έτσι τις περισσότερες φορές θα πρέπει να τα πληρώνουμε μόνοι μας.
* Πώς είναι το επίπεδο στην Ελλάδα;
- Το επίπεδο στην Ελλάδα από πλευράς αθλητών είναι πολύ υψηλό. Αν και δεν έχει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο από πλευράς ενδιαφέροντος και προβολής οι αθλητές που παίρνουν μέρος στους αγώνες είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αυτό είναι μια ελπίδα για το μέλλον.
* Ποια χώρα ζηλεύεις για το ενδιαφέρον τους και τη δουλειά τους πάνω στη σωματική διάπλαση;
- Η Αμερική είναι η χώρα του επαγγελματισμού στη σωματική διάπλαση. Έχουν προχωρήσει αρκετά. Είναι η χώρα που οι ευκαιρίες πάνω στο body building είναι πολλές και σπουδαίες. Πολύ καλά φυσικά τα πάνε η Γερμανία και η Ρωσία. Θέλουμε πολλή δουλειά για να ακολουθήσουμε μια ανοδική πορεία σαν Ελλάδα πάνω στο body building.
Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ, Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟ… ΜΠΙΚΙΝΙ
* Είσαι σε μια κατηγορία που θυμίζει περισσότερο μόντελινγκ. Μίλα μας λίγο για την κατηγορία σου…
-Η κατηγορία «bikini fitness» είναι πραγματικά μια καινούρια κατηγορία για τον ελληνικό χώρο όμως παγκοσμίως υπάρχει και είναι αρκετά δημοφιλής. Στην Αμερική για παράδειγμα υπάρχει αρκετά χρόνια και είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα ενδιαφέροντος. Είναι μια κατηγορία που αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να προσελκύσει νέους ανθρώπους και ειδικά γυναίκες να μπούνε στο χώρο του μπόντι μπίλντιγνκ ή έστω να αρχίσουν να το παρακολουθούν. Χρειάζεται σκληρή προπόνηση αλλά πιο σημαντικό είναι να διατηρηθεί η ισορροπία με σκοπό να διατηρηθεί σε τελικό στάδιο η θηλυκότητα. Όσο πιο πετυχημένη είναι η συνταγή τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έρθουν.
Επίσης παίζει ρόλο και το ύψος (σ.σ. η Άντρια είναι 1.75) το οποίο χωρίζει τις αθλήτριες σε κατηγορίες και όχι τα κιλά.
* Σκέφτεσαι στο μέλλον να αλλάξεις κατηγορία και να πας σε πιο «σκληρά»… μπράτσα;
- Όχι σε καμία περίπτωση. Σε αυτή μου αρέσει και σε αυτήν θέλω να μείνω.
* Τι σου λείπει περισσότερο από τη διατροφή που κάνεις, ειδικά σε περίοδο προετοιμασίας για αγώνες;
- Σίγουρα όχι το κρέας (γέλια). Το κρέας είναι απεριόριστο στη διατροφή μου. Όμως να σου πω την αλήθεια ό,τι και να στερηθώ όταν έρχονται επιτυχίες από τη δουλειά που κάνεις τότε αποζημιώνεσαι με τον καλύτερο τρόπο.
*Σε αφήνω να στείλεις το δικό σου μήνυμα κλείνοντας…
- Το δικό μου μήνυμα είναι να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που με στηρίζουν. Στους γονείς μου για όλα αυτά που μου έχουν προσφέρει, στους φίλους μου που με ενθαρρύνουν και τους αρέσει αυτό που κάνω γιατί ξέρουν πως το αγαπώ και είναι κάτι το διαφορετικό από όλα τα άλλα. Όμως υπάρχουν και επιχειρηματίες που με στηρίζουν και το κάνουν σε δύσκολες εποχές. Η επιχείρηση του κ. Κούρτη με τα Προκατασκευασμένα Σπίτια και τα Extreme Stores μου δίνουν την ευκαιρία να κάνω όσα κάνω.
ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΟΠΛΙΜΕΝΤΑ…
Να και δύο κοπλιμέντα που της έκαναν με τις παρουσίες της: «Από τον Γίωργο Κωνσταντινίδη τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας που μου είπε: Claudia Kardinale και από τον δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο που μου είπε σε αγώνα «είσαι θεά κοπέλα μου»…
Φυσικά και δεν περνά απαρατήρητη η Λαρισαία…
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass