Το ισπανικό πλάνο για την ΑΕΛ

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2014 14:35 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:17

 

Του Σωτ. Κέλλα

«Αυτό το ταξίδι να το κάνουμε όλοι μαζί». Με αυτό το σλόγκαν παρουσιάστηκε το ισπανικό πλάνο για την ΑΕΛ εφόσον ανέβει η ομάδα στη Β’ Εθνική από τον ενδιαφερόμενο Λουίς Όλιβερ (τον... νεότερο) σε συνέντευξη Τύπου χθες στο AEL FC Arena (το οποίο εξασφαλίστηκε ως έδρα από τον μεγαλομέτοχο της «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» Κωστή Πηλαδάκη) που είχε μαζί του τον συνεργάτη του Άλεξ Νικολάι και τον πρώην γενικό διευθυντή της ΑΕΛ Λουκά Σάββα. Τη συνέντευξη Τύπου συντόνιζε ο δημοσιογράφος Θεολόγης Αλεξανδράτος.

Οι βασικοί στόχοι είναι:

* Η ομάδα τη σεζόν 2015-16 να παίζει στη Σούπερ Λίγκα και με το τέλος της σεζόν 2016-2017 η ΑΕΛ να προκριθεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

* Θα θεσπιστεί ένα νέο μοντέλο διοίκησης που θα περιλαμβάνει εκπροσώπους της ερασιτεχνικής, των παλαιμάχων και των οργανωμένων οπαδών.

* Θα γίνεται έλεγχος κάθε τρεις μήνες στα πεπραγμένα της ομάδας.

* Οργάνωση του εμπορικού τμήματος από την αρχή και αύξηση των εσόδων της ομάδας μέσω χορηγιών και διαφημίσεων.

* Μείωση του κόστους των εισιτηρίων. Δημιουργία του μουσείου της ομάδας και εκμετάλλευση του γηπέδου με διεξαγωγή συνεδρίων και άλλων δραστηριοτήτων.

* Δημιουργία περιοδικού για την ΑΕΛ και κινηματογραφικές προβολές στους χώρους του AEL FC ARENA.

* Νέες δράσεις μέσω των επικοινωνιών και τις τεχνολογίας.

* Δημιουργία μασκότ της ΑΕΛ και επαναδραστηριοποίηση συνεργασιών με άλλες ομάδες.

*Δημιουργία του ΑΕΛ TV όπου σε αυτό θα μεταδίδονται οι αγώνες της ομάδας και άλλοι ιστορικοί αγώνες/στιγμιότυπα από το παρελθόν.

* Αναδιοργάνωση των ακαδημιών. Δωρεάν φοίτηση σε νέα ταλέντα με χαμηλό εισόδημα.

Ο Λουίς Όλιβερ στην τοποθέτησή του είπε τα εξής:

«Καλησπέρα, ονομάζομαι Λουίς Όλιβερ, είμαι Ισπανός, λατρεύω το ποδόσφαιρο και έχω γεννηθεί μέσα στο ποδόσφαιρο. Στέκομαι μπροστά σε όλους εσάς, γιατί εκφράζω τη θέλησή μου να είμαι ο ιδιοκτήτης της Λάρισας, για πάρα πολλά χρόνια. Δεν είμαι δισεκατομμυριούχος, είμαι όμως ένας με αρκετό οικονομικό εύρος επιχειρηματίας και αγαπώ το ποδόσφαιρο. Αυτό που θέλω να σας πω είναι για το πάθος μου με το ποδόσφαιρο και το όραμα που έχω για την ΑΕΛ.

Έχω δει πολλά παιχνίδια στην Ελλάδα, που με πήγε ο κ. Νικολάι, αλλά ποτέ δεν έχω ζήσει αυτό που έζησα όταν είδα παιχνίδι εδώ στη Λάρισα. Μου έκανε τρομερή εντύπωση που η ομάδα είχε 8.000 οπαδούς στο γήπεδο να φωνάζουν συνθήματα συνεχώς, παρά το ότι η ομάδα αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Μου θύμισε αυτό που γίνεται με τους Άγγλους οπαδούς, που υποστηρίζουν την ομάδα τους σε όποια κατηγορία και να παίζει. Τότε ήταν που άρχισα να σκέφτομαι ότι θέλω να αναμιχθώ με την ΑΕΛ.

Και φυσικά μου είπε πολλά ο συνεργάτης μου κ. Νικολάι για το ένδοξο παρελθόν της ομάδας που μπορούσε να κερδίζει Κύπελλα και Πρωτάθλημα. Θέλω να γίνει κάτι σημαντικό εδώ. Κάτι που να φέρει ξανά τη δόξα σε αυτή την ομάδα και τη χαρά που αξίζουν οι οπαδοί της και κάτι που θα κάνει ξανά την πόλη υπερήφανη.

Όπως είπα, δεν είμαι δισεκατομμυριούχος. Αν περιμένετε τον Ισπανό Αμπράμοβιτς, τότε ήρθατε σε λάθος μέρος. Έχω όμως την οικονομική δυνατότητα να οδηγήσω την ομάδα και τους φιλάθλους εκεί που πραγματικά τους αξίζει. Έχω μελετήσει διεξοδικά τα οικονομικά στοιχεία και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι με ένα σωστό πλάνο και τη στήριξη των φιλάθλων η ομάδα μπορεί να φτάσει ψηλά.

Καταλαβαίνω ότι η ΑΕΛ είναι όπως λέμε και στην Ισπανία “κάτι παραπάνω από μία ομάδα”. Ξέρω τι σημαίνει η ΑΕΛ για την πόλη. Νιώθω πως τα προβλήματα της ομάδας επηρεάζουν καθημερινά τους ανθρώπους της Λάρισας και στόχος μου είναι κάθε Δευτέρα (μετά τα παιχνίδια) να βλέπω χαρούμενα πρόσωπα στην πόλη.

Και να ξέρετε ότι θα το κάνω. Είναι λογικό να με αντιμετωπίζετε με σκεπτικισμό γιατί δεν με ξέρετε. Ό,τι θέλετε να βρείτε για μένα υπάρχει στο Διαδίκτυο. Με βλέπετε μικρό, αλλά να ξέρετε ότι η σοφία δεν έρχεται με την ηλικία. Έχω πραγματικά μεγάλα όνειρα γι’ αυτή την ομάδα και ελπίζω να έχω την ευκαιρία να τα κάνω πραγματικότητα.»

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις:

*«Αυτήν τη στιγμή οι επιχειρήσεις μου είναι να προσφέρω υπηρεσίες παροχής ασφάλειας σε εμπορικά πλοία που ταξιδεύουν σε περιοχές στην Αφρική».

* «Ήρθα στην Ελλάδα τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο είδα πρώτη φορά την ΑΕΛ. Από τότε την έχω δει άλλες τρεις φορές. Ο κάθε άνθρωπος έχει μια ειδικότητα. Εγώ ασχολούμαι πολλά χρόνια με το ποδόσφαιρο και έχω μεγαλώσει με τη Ρεάλ Μπέτις. Η ενασχόλησή μου με την Μπέτις δείχνει ότι ξέρω να διαχειρίζομαι μια ομάδα. Για τον χρηματοδότη της ομάδας δεν ξέρω τι έχει κάνει. Αυτό που θέλω εγώ είναι να πάρω την ομάδα και να την οδηγήσω εκεί που της αξίζει που είναι στη Σούπερ Λίγκα».

*«Είμαι 26 ετών. Αυτήν τη στιγμή είμαστε σε διαβουλεύσεις με τον κύριο Πηλαδάκη και για τα Δέντρα. Είναι στην εκκαθάριση και αυτή τη στιγμή είμαστε σε διαπραγματεύσεις. Από εκεί και πέρα αν υπάρχει κάποια λύση, θα αναφερθούμε και στα Δέντρα όταν θα πάρουμε την ομάδα».

*«Η μόνη εγγύηση που μπορούμε να σας δώσουμε είναι ότι θα δουλέψουμε πολύ σκληρά και με πολλή δουλειά θα τα καταφέρουμε. Είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου, έχουμε το know-how».

* «Θα κάνουμε αξιολόγηση στους ποδοσφαιριστές έναν-έναν και ανάλογα θα πράξουμε, ποιους θα κρατήσουμε και ποιους θα φέρουμε. Για εμάς η Β’ Εθνική είναι ένα σκαλοπάτι για να ανεβούμε στην Super League. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσουμε στη Β’ Εθνική»

*«Η πρώτη επαφή μου με το ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο ήταν με τη Χερέθ και έναν χρόνο με την Μπέτις όπου δούλευα ως διευθυντής. Μια ομάδα όπως η Μπέτις (στη διαχείριση) σίγουρα ανεβάζει τα δεδομένα και τις απαιτήσεις. Έχω την εμπειρία και την ικανότητα να πάρω την ΑΕΛ και να τη βγάλω στην Σούπερ Λίγκα. Βέβαια και θα υπάρξει οικονομική βοήθεια από την οικογένεια για να ανεβούμε στη Σούπερ Λίγκα».

*«Δεν έχω θέμα στα χρήματα που θα βάλουμε γιατί θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό. Από εκεί και πέρα, θα βοηθήσουμε όσο χρειαστεί οικονομικά για να το πετύχουμε αυτό. Και για να πάρουμε καλύτερους παίκτες.»

-Αν στο άμεσο μέλλον παραστεί ανάγκη οικονομικής βοήθειας για να βγει η ομάδα στη Β’ Εθνική είστε διατεθειμένος να την βοηθήσετε; Ας πούμε, ακόμη και αύριο...

«Είναι πάρα πολύ περίπλοκο (δύσκολο) να βάλεις χρήματα σε κάτι που δεν σου ανήκει».

-Για να πάρει η ομάδα άδεια για τη Σούπερ Λιγκ ενδεχομένως να χρειαστεί να αποπληρωθούν χρέη προηγούμενων ετών, κάτι που ίσως διατάξει και η UEFA.

-Γνωρίζετε κάτι για αυτά;

«Δεν γνωρίζουμε το ακριβές νούμερο γιατί δεν είναι επίσημο ακόμα. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παίζει η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ αλλά και στην Ευρώπη. Αν χρειαστεί, τότε θα τα πληρώσουμε. Ούτε οι οπαδοί, ούτε ο ίδιος, ούτε κανένας ενδιαφέρεται να παίζουμε στη Β’ Εθνική. Στόχος είναι μόνο η Σούπερ Λιγκ και η Ευρώπη.»

-Η παρουσία του κυρίου Σάββα αλλά και το ότι η πρώτη παρουσία σας είναι στο AEL FC ARENA έχει δημιουργήσει μία παραφιλολογία ότι από πίσω ίσως βρίσκεται ο κύριος Πηλαδάκης. Μπορείτε να κάνετε ένα σχόλιο;

«Είμαι μόλις έξι μήνες στην ομάδα. Με τον κύριο Πηλαδάκη έχω συναντηθεί μόνο μια φορά για να μιλήσουμε για το AEL FC ARENA».

Στο σημείο αυτό παρενέβη και ο κύριος Λουκάς Σάββα λέγοντας τα εξής:

«Όλοι τον ξέρουμε τον κύριο Πηλαδάκη και δεν είναι στον χαρακτήρα του αλλά ούτε και στον δικό μου να στήσουμε ένα τέτοιο σενάριο. Το λέω κατηγορηματικά, ότι όχι, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο Κώστας Πηλαδάκης έχει το γήπεδο μόνο. Αυτήν την ομάδα, ως φίλαθλος την αγάπησα, ως φίλαθλος την αγαπώ και ως φίλαθλος θα την αγαπώ και θα την υπηρετώ».

-Θα επενδύσετε στο γήπεδο επιχειρηματικά όσον αφορά στα καταστήματα;

«Εννοείται, αλλά αυτά θα γίνουν όταν υπάρξει η συμφωνία. Όταν πάρουμε την ομάδα θα τα παρουσιάσουμε όλα».

-Για τη δικαστική διαμάχη που έχετε στην Ισπανία, με τη δικαστή Μερσέντες Αλάγια, μπορείτε να μας πείτε δυο λόγια;

«Η δικαστής Αλάγια έχει ξεκινήσει μια διαμάχη (μια έρευνα) απέναντι στον προηγούμενο ιδιοκτήτη της Ρεάλ Μπέτις και η συγκεκριμένη δικαστικός προσπαθεί να το επεκτείνει προς τον πατέρα μου. Στόχος της είναι να βγάλει και τους δύο από την ομάδα. Προσπαθεί να βγάλει τον πατέρα μου από την ομάδα γιατί υπάρχει ένας όμιλος ανθρώπων στην πόλη της Σεβίλλης που θέλουν να πάρουν την ομάδα».

-Σε ένα υποθετικό σενάριο που η ομάδα δεν ανέβει φέτος, το ενδιαφέρον σας θα ήταν το ίδιο να πάρετε την ομάδα;

«Αυτό δεν γίνεται, διότι δεν μπορώ να αγοράσω μια ερασιτεχνική ομάδα. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος είναι καθαρά για τη Β’ Εθνική. Κλείνοντας θέλω να σας πω μία φράση που είπε ο πατέρας μου χθες στον κ. Σάββα και αφορά τη ΓΣ της ΑΕΛ. Να αποφασίσει, αν θέλει η ομάδα να έχει ένα μέλλον ένδοξο σαν το παρελθόν της ή μέτριο σαν το παρόν της...».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass