ΔΙΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Προβληματισμός στο Δ.Σ. της ΕΠΣΛ

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2014 15:11 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:17

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Το θέμα της ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης των φετινών πρωταθλημάτων αναμένεται να απασχολήσει σε έκτακτη συνεδρίαση εντός της εβδομάδας τη διοίκηση της ΕΠΣΛ, η οποία φαίνεται να είναι έντονα προβληματισμένη για το αν πρέπει να προχωρήσει την παρούσα χρονική στιγμή σε αλλαγές και ποιες θα είναι αυτές.

Ήδη την περασμένη Τετάρτη έγινε η πρώτη επίσημη συζήτηση στην οποία αναλύθηκαν τα επικρατέστερα σενάρια και παράλληλα κατατέθηκαν προτάσεις, χωρίς ωστόσο να ληφθεί οριστική απόφαση αφού οι απόψεις των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης σχετικά με τις τροποποιήσεις που εξετάζονται διίστανται.

Τις τελευταίες ημέρες εκφράστηκε η άποψη να κληθούν τα σωματεία της Α’ και της Α1 κατηγορίας σε διάλογο με τη διοίκηση της Ένωσης προκειμένου να τοποθετηθούν επί του θέματος πριν ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση. Υπάρχει φυσικά και η τάση να μην γίνει κάτι τέτοιο, αλλά το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ να αποφασίσει μόνο του το τι μέλει γενέσθαι, ενώ θα πρέπει να τονισθεί ότι δεν είναι λίγοι οι σύμβουλοι της Ένωσης οι οποίοι βλέποντας ότι ίσως τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκεται θεωρούν ότι οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να γίνουν το καλοκαίρι μετά δηλαδή την ολοκλήρωση των φετινών πρωταθλημάτων.

Το θέμα της αναδιάρθρωσης των εν εξελίξει τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου προέκυψε καθώς υπάρχει κίνδυνος υποβιβασμού μεγάλου αριθμού ομάδων της Λάρισας από τη Γ’ Εθνική (συν το ενδεχόμενο μη ανόδου του πρωταθλητή της Α’ ΕΠΣΛ στην Γ’ Εθνική) το οποίο σημαίνει ότι θα αυξηθεί ανάλογα ο αριθμός των υποβιβαζόμενων ομάδων στα τοπικά πρωταθλήματα. Ειδικότερα στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία το πρόβλημα παίρνει πολύ μεγάλες διαστάσεις καθώς σύμφωνα με τη φετινή προκήρυξη και σε συνάρτηση με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής (έχει ήδη υποβιβασθεί ο Πυργετός, ενώ στη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκονται Αμπελωνιακός και Μαχητής Τερψιθέας), κινδυνεύουν με υποβιβασμό στη Β’ Ερασιτεχνική οι μισές σχεδόν ομάδες!

Ο προβληματισμός στη διοίκηση της Ένωσης γίνεται ακόμα πιο έντονος καθώς στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε εκτός από τον πιθανό υποβιβασμό μεγάλου αριθμού ομάδων της Λάρισας από τη Γ’ Εθνική και ενδεχόμενη αδυναμία κάποιων από εκείνων που τελικά παραμείνουν στην κατηγορία να δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και αυτομάτως να επιστρέψουν στο τοπικό.

Η ουσία είναι ότι η κατάσταση παραμένει ακόμα ρευστή, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο και οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές για τις εξελίξεις στον χώρο των τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Τρία είναι τα βασικά σενάρια που εξετάσθηκαν μέχρι τώρα και τα οποία προβλέπουν τα εξής:

-Σενάριο πρώτο: Αύξηση των ομάδων της Α’ Ερασιτεχνικής κατά δύο δηλαδή από 18 σε 20. Αυτό συνεπάγεται ότι εάν υποβιβασθούν από τη Γ’ Εθνική μέχρι και δύο λαρισινές ομάδες (ή υποβιβασθεί μία ομάδα και δεν ανέβει ο πρωταθλητής) τότε από την Α’ στην Α1 ΕΠΣΛ θα υποβιβασθούν μόνο οι δύο τελευταίες και ακολούθως από την Α1 στην Β’ ΕΠΣΛ οι τέσσερις τελευταίες και από τη Β’ στην Γ’ ΕΠΣΛ συνολικά οκτώ ομάδες, δηλαδή δεν θα σημειωθεί καμία προσαύξηση στον αριθμό των υποβιβαζόμενων ομάδων. Εάν από τη Γ’ Εθνική υποβιβασθούν περισσότερες από δύο ομάδες (δηλαδή τρεις ή τέσσερις) τότε θα υπάρξει ανάλογη προσαύξηση του αριθμού των υποβιβαζόμενων ομάδων στα τοπικά πρωταθλήματα (δηλαδή κατά μία ή δύο). Η άνοδος στο σενάριο αυτό δεν επηρεάζεται και δεν αλλάζει. Δηλαδή θα ανέλθουν τρεις από την Α1, πέντε από την Β’ και εννέα από την Γ’.

-Σενάριο δεύτερο: Αύξηση του αριθμού των ομάδων της Α’ Ερασιτεχνικής από 18 σε 24 και το πρωτάθλημα να διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 12 ομάδων που θα χωρισθούν με γεωγραφικά κριτήρια. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο από την Α’ στην Α1 θα υποβιβασθεί μόνο η τελευταία ομάδα ενώ η δεύτερη από το τέλος θα δώσει αγώνα διαβάθμισης με τον πέμπτο της Α1 ΕΠΣΛ. Από την Α1 στην Α’ ΕΠΣΛ θα προβιβασθούν απευθείας οι τέσσερις πρώτες ομάδες και ο πέμπτος όπως προαναφέρθηκε θα δώσει αγώνα διαβάθμισης με τον προτελευταίο της Α’ ΕΠΣΛ, ενώ θα υποβιβαστούν στην Β’ ΕΠΣΛ οι τρεις τελευταίες ομάδες. Από τη Β’ ΕΠΣΛ θα προβιβασθούν στην Α1 επτά συνολικά ομάδες και θα υποβιβασθούν στην Γ’ έξι, ενώ από τη μικρότερη τοπική κατηγορία θα προβιβασθούν στη Β’ δέκα συνολικά ομάδες.

Στο πρωτάθλημα με τους δύο ομίλους στην Α’ Ερασιτεχνική θα υπάρξουν μπαράζ (μίνι πρωτάθλημα) για την άνοδο, τον υποβιβασμό αλλά και τη γενική κατάταξη. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου (οκτώ συνολικά) θα δώσουν μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή, ενώ οι τέσσερις τελευταίες κάθε ομίλου (έξι συνολικά) θα δώσουν μπαράζ για την παραμονή.

Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στα μπαράζ ανόδου και παραμονής θα ξεκινήσουν με βαθμολογικό πλεονέκτημα ανάλογα με τη θέση που κατέλαβαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Αγώνες μπαράζ θα δώσουν και οι υπόλοιπες ομάδες (δηλαδή όσες θα τερματίσουν από την πέμπτη μέχρι και την όγδοη θέση) προκειμένου να καταρτιστεί η τελική κατάταξη στην κατηγορία. Ένα από τα εμπόδια στο σενάριο αυτό είναι η αύξηση των αγωνιστικών ημερών από 34 που είναι φέτος σε 36.

-Σενάριο τρίτο: Να μην προχωρήσει το Δ.Σ. τη ΕΠΣΛ μεσούσης της περιόδου σε καμία αλλαγή και οι όποιες τροποποιήσεις να γίνουν από τη νέα σεζόν.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass