ΓΙΑ 400 ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μάθημα... βόλεϊ στη Νεάπολη

* ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΑ»

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2014 1:35 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:37
Του Κ. Γκιάστα
Φωτ. Β. Ντάμπλης
Ένα πραγματικό μάθημα... βόλεϊ παρακολούθησαν περίπου 400 μαθητές δημοτικών σχολείων από όλη την Λάρισα χθες στο κλειστό της Νεάπολης στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑ».
Τους αγώνες διοργάνωσε με επιτυχία η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων Νομού Λάρισας και επί της ουσίας γίνονται με σκοπό οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετάσχουν, να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία ευρύτερης παιδείας που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της υπέρβασης.
«Οι αγώνες αυτοί δεν έχουν νικητές αλλά ούτε και χαμένους» μας εξήγησε ο σχολικός σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κ. Γιώργος Λαπούσης και συνέχισε: «Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν μετάλλια αλλά μόνο αναμνηστικά για κάθε μαθητή έτσι ώστε να πάρει τη χαρά της συμμετοχής. Αυτό μετράει και αυτό προσπαθούμε να περάσουμε ως μήνυμα στα παιδιά». Σχετικά με το όραμα των αγώνων τόνισε: «Το όραμα των «Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» είναι η δημιουργία μιας νέας κυρίαρχης αθλητικής τάσης στην ελληνική κοινωνία, τους «Διά Βίου Ασκούμενους». Ακόμη, η διαμόρφωση μιας νέας γενιάς αθλητών, προπονητών, διαιτητών, παραγόντων και κυρίως φιλάθλων με προσήλωση στις υψηλές αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι», έτσι ώστε να μεταλαμπαδευτεί η συγκεκριμένη «Αθλητική Παιδεία» στις επόμενες γενιές. Σκοπός των «Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» είναι η αποκέντρωση του προγραμματισμού, της οργάνωσης, της αξιολόγησης των αγώνων, η χαρά της συμμετοχής και ο συναγωνισμός με στόχο πάντα την υγεία και τη Διά Βίου Άθληση» κατέληξε. Στους αγώνες χθες συμμετείχαν συνολικά 380 παιδιά από 12 σχολεία της Λάρισας. Σχηματίστηκαν 25 όμιλοι με ομάδες των 4 παικτών και όλες οι ομάδες έπαιξαν από τρία σετ. Η γιορτή ξεκίνησε από νωρίς το πρωί και ολοκληρώνεται σήμερα (αρχίζουν από τις 9 το πρωί και τελειώνουν στις 13.30).
Τα Δημοτικά Σχολεία που έλαβαν μέρος χθες ήταν τα εξής: 7ο, 30ο, 15ο, 2ο, 14ο, 13ο, 21ο, 41ο, 6ο, 4ο και 16ο. Το κάθε Σχολείο εκπροσωπήθηκε με πολλές ομάδες.
Τη βασική φιλοσοφία του Υπουργείου Παιδείας μάς την εξήγησε ο σχολικός σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Γιώργος Λαπούσης που μας είπε: «Επιδίωξη των αγώνων αυτών είναι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετάσχουν, να αποκομίσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία ευρύτερης παιδείας που ο αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της υπέρβασης. Σημαντικό είναι η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων μαθητών, η συνεργασία και όχι ο ανταγωνισμός για τη νίκη. Σημασία δεν έχει η νίκη αυτή καθ’ αυτή αλλά η συμμετοχή. Στόχος της φυσικής αγωγής είναι η διά βίου άσκηση όλων μας, καθώς και η προετοιμασία σε θέματα αθλητικού ήθους και «ευ αγωνίζεσθαι» εκ μέρους των καθηγητών φυσικής αγωγής».
Στη συνέχεια σχολιάζοντας το γεγονός της μη ύπαρξης μαθητών-φιλάθλων μας είπε ότι μπορούσαν να έρθουν τα σχολεία στο πλαίσιο μιας διδακτικής επίσκεψης αλλά αυτό δεν έγινε ενώ δεν μπορούσαν να αφήσουν ελεύθερη την είσοδο σε άλλους μαθητές με βάση περσινά επεισόδια που συνέβησαν και είχαν ως αποτέλεσμα να σπάσει η πόρτα του κλειστού της Νεάπολης.
Σχετικά με τη συμμετοχή ο κ. Λαπούσης μας τόνισε: «Πραγματικά πολλά παιδιά είχαν την ευκαιρία να αγωνισθούν σε έναν εντυπωσιακό αθλητικό χώρο, το κλειστό της Νεάπολης, που το κάνουν μόνοι όσοι αθλούνται σε ομάδες. Και αυτό μπορεί να γίνει κίνητρο για τη συμμετοχή τους σε ομάδες αθλοπαιδιών. Αυτό μας ενδιαφέρει...».
Για τη διοργάνωση μας μίλησε το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αγώνων Κώστας Τσιτώτας που τόνισε: «Η δουλειά των γυμναστών είναι πολύ καλή καθώς συμμετείχαν στους αγώνες περίπου 400 παιδιά από 18 γυμνάσια της Λάρισας χωρισμένα σε γκρουπ (το γήπεδο διαιρέθηκε στα τέσσερα) με στόχο όχι την ανάδειξη του νικητή αλλά τη μαζική συμμετοχή.
Θα γίνουν παρόμοιες εκδηλώσεις για τέσσερα αθλήματα στα Γυμνάσια αλλά και στα Δημοτικά όπου ελπίζουμε σε ανάλογη συμμετοχή.
Θέλουμε να υπάρχει υγιής συναγωνισμός και όχι ανταγωνισμός. Να αγαπήσουν τα παιδιά τον αθλητισμό».
Οι γυμναστές ανταποκρίθηκαν ενώ πολυπληθέστερη συμμετοχή ήταν αυτή του 4ου Γυμνασίου (Τσαντίλης, Τσιούρβας οι γυμναστές) που έφεραν στο κλειστό της Νεάπολης 68 παιδιά. Αναλυτικά η συμμετοχή Γυμνασίων και παιδιών: 15ο:48, Γυμν. Νίκαιας: 24, 9ο: 21, 13ο:14, 2ο:25, 4ο:68, Γυμν. Μπακογιάννη: 24, 11ο:22, 6ο:33, 3ο:28, 10ο: 58, 14ο:47, Γυμν. Ράπτου: 17, 8ο:14, Γυμν. Γιάννουλης: 22, 1ο:21.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass