Ο Γ.Σ.Λ. ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ (17.30) ΤΟΝ Α.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ ΛΑΡΙΣΙΝΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ

Ιστορική επιστροφή στο παρκέ της Νεάπολης

*Η ΑΕΛ θα φιλοξενήσει (17.30, κλ. Αλκαζάρ) τη Μεταμόρφωση, ενώ στην Αγιά (18.00) ο Ερμής θα αντιμετωπίσει του Τιτάνες σ’ ένα παιχνίδι με εορταστικό χαρακτήρα αφού θα γίνει η στέψη του περσινού πρωταθλητή της Α1 ΕΣΚΑΘ

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2015 8:03

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Ήταν η περίοδος 2006-07, επί θητείας Πιλαφίδη, όταν ο Γυμναστικός έδωσε για τελευταία φορά το «παρών» στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ. Σήμερα μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια η ομάδα σύμβολο της Θεσσαλικής πρωτεύουσας, που ενέπνευσε γενιές Λαρισαίων προσφέροντας μεγάλες επιτυχίες και ταύτισε το όνομά της με τις προσδοκίες μιας ολόκληρης πόλης, επιστρέφει στο παρκέ της Νεάπολης. Μια ιστορική στιγμή για το λαρισινό μπάσκετ, που ενσαρκώνει την προσπάθεια ανάκτησης της χαμένης του αίγλης.

Σήμερα λοιπόν στις 17.30 στο πλαίσιο του Super Cup της ΕΣΚΑΘ, ο Γ.Σ.Λ. θα υποδεχθεί τον Α.Σ. Καρδίτσας στην πρώτη επίσημη εμφάνισή του στο λαρισινό κοινό μετά την επαναδραστηριοποίησή του από το 2007. Φυσικά οι άνθρωποι των «πρασίνων» θέλουν να δώσουν πανηγυρικό χαρακτήρα στην επιστροφή της ομάδας στην αγωνιστική δράση κάτι που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 19 του μηνός στο φιλικό παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα με αντίπαλο τον Άρη στο κλειστό της Νεάπολης.

Σε ό,τι αφορά στη σημερινή αναμέτρηση η ομάδα του Μάριο Πρίμορατς θέλει να κάνει το «δύο στα δύο» μετά τη νίκη στον Παλαμά σ’ ένα παιχνίδι που ναι μεν έχει επίσημο χαρακτήρα, ωστόσο εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας των «πρασίνων» και φυσικά το σημαντικότερο όλων είναι η ιστορική σημασία που αποκτά με την επιστροφή του Γ.Σ.Λ. στο παρκέ του κλειστού της Νεάπολης.

«Επί της ουσίας είναι το τρίτο μας παιχνίδι -δεύτερο επίσημο- στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τους αυτοματισμούς, να δοκιμάσουμε θέσεις και σχήματα και να αποκτήσουμε ομοιογένεια. Για τον λόγο αυτό καλούμε όλους τους φιλάθλους της Λάρισας να δουν τα πρώτα δείγματα της ομάδας μας και ιδιαίτερα την ένταξη των νεαρών παικτών που αποκτήσαμε από τις ομάδες της πόλης. Είναι το δεύτερο παιχνίδι σε διάστημα δύο ημερών. Στο ματς στον Παλαμά υπήρχαν διαστήματα που παίξαμε πολύ καλά. Αυτά θέλουμε να τα μεγαλώσουμε σε διάρκεια και να βελτιώσουμε τυχόν αδυναμίες» είπε από την πλευρά του ο τεχνικός του Γ.Σ.Λ., Μάριο Πρίμορατς.

Για τη σημερινή αναμέτρηση στη διάθεση του Βόσνιου τεχνικού θα τεθούν οι Λαμπρόπουλος, Τσιαβές) Χανέλι, Γοργόλης, Τσιαμπαλής, Τσούμας, Λεπενιώτης, Βαβάτσικος, Παπαχρήστου, Δερμιτζάκης, Μπόγδανος, Κουσιάντζας, Νταλός, Αγγελόπουλος.

ΜΕ ΚΕΚΤΗΜΕΝΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ Η ΑΕΛ

Μετά το πρώτο νικηφόρο αποτέλεσμα στην Καρδίτσα η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ θα υποδεχθεί σήμερα στο κλειστό του Αλκαζάρ (17.30) τη Μεταμόρφωση με στόχο όχι απλά το «δύο στα δύο» αλλά κυρίως να παρουσιάσει μία ικανοποιητική εικόνα αφού επί της ουσίας η σημερινή αναμέτρηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της.

«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και μπαίνουμε στο πιο δύσκολο κομμάτι της προετοιμασίας μας με πιο δυνατές προπονήσεις. Η κούραση συσσωρεύεται ωστόσο έχουμε υπομονή. Είμαστε μία καινούργια ομάδα με νέους παίκτες τους οποίους προσπαθούμε να εντάξουμε στη φιλοσοφία μας. Θέλουμε να δείξουμε καλά στοιχεία ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα» επισήμανε ο τεχνικός της ΑΕΛ, Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Στη διάθεση του Αβραάμ Παπαδόπουλου θα τεθούν σήμερα οι Αθανασόπουλος, Κουτίνας, Βλαχούλης, Σαριμπαλίδης, Παπακώστας, Πολίτης, Μαλτέσιος, Τσούτσος, Λαλάκης, Κονδυλόπουλος, Παπανικολάου, Φιλιππόπουλος, Παπαϊωάννου και Τζήμας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Στην Αγιά το σημερινό παιχνίδι κόντρα στους Τιτάνες Παλαμά θα έχει εορταστικό χαρακτήρα για τον Ερμή, καθώς η ΕΣΚΑΘ θα απονέμει στην ομάδα του Γρηγόρη Γιασσάρη το κύπελλο για την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΘ. Ο Ερμής προέρχεται από νίκη εκτός έδρας επί της Μεταμόρφωσης και το σημερινό παιχνίδι θα αποτελέσει ένα ακόμα δυνατό τεστ στο πλαίσιο της προετοιμασίας.

«Προσπαθούμε να βρούμε τον ρυθμό μας μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά παιχνίδια. Είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλάμε για στόχους. Αυτό που θέλουμε είναι η ομάδα να εκπέμπει υγεία σε όλους τους τομείς» σχολίασε ο τεχνικός του Ερμή, Γρηγόρης Γιασάρης που θα έχει στη διάθεσή του τους Κόμματο, Χαλκιά, Περρωτή, Καμπούρη, Καλεμτζάκη, Μηλιώνη, Γκανέτσα, Δαουλάρη, Αργυρούλη, Ριζούλη, Ζέικο, Γούλα.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΑΚ Λάρισας, 17.30: Α.Ε.Λ.–Μεταμόρφωση

Κλ. Νεάπολης Λάρ.: 17.30, Γ.Σ.Λ.- Α.Σ. Καρδίτσας

Κλ. Αγιάς, 18.00: Ερμής Αγιάς–Τιτάνες

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Σήμερα εξ άλλου στο πλαίσιο του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ θα διεξαχθούν οι παρακάτω αναμετρήσεις:

3ος όμιλος

- ΕΑΚ Λάρισας, 15.30, Φοίβος 2002- Κεραυνός

- Κλ. «Ι. Πατάκης», 19.30, Γ.Σ. Διλόφου – Ίκαρος

4ος όμιλος

-Κλ. Νεάπολης Λαρ., Ολυμπία- Μύτικας

- Δημοτ. Τρικάλων, 16.00, ΑΣΚ Φαλώρειας- Δαναοί

-Ε.Α.Κ. Καρδίτσας, 19.00, Ολυμπιακός Καρδ. - Γ.Σ. Φύλλου

6ος όμιλος

-Ε.ΑΚ. Καρδίτσας, 17.00, Ηφαιστος- Πελασγοί

-Κλ. Μπάρας Τρικ., 19.30, Κρόνος- Αρης

7ος όμιλος

-Κλ. Μπαρας Τρικ., 17.30, Ικαροι- Σπάρτακος

8ος όμιλος

-Κλ. Νεάπολης Λαρ., 15.30, Σπορτ Ακαδημία - Α.Σ. Σπρίντερ

-ΕΑΚ Λάρισας, 19.30, Αστέρας Λάρ.-Τύρναβος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass