ΑΕΛ…4x4

ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΝ ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗ ΜΕ 3-0 ΣΕ ΕΝΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ TRANSFERMARKT

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2024 11:30

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Τέταρτη συνεχόμενη νίκη για την ΑΕΛ και δώδεκα βαθμούς σε ένα ντέρμπι με αντίπαλο τον ΠΟΤ Ηρακλή (3-0) μόνο για το… transfermarkt (σάιτ που αξιολογεί τη χρηματιστηριακή αξία ομάδων), που ίσωςxx καταρρίπτει τον μύθο του και την αξιοπιστία του…

Μάλλον βοηθάει τους μάνατζερ για να πουλήσουν σε καλή τιμή του παίκτες τους. Ειδικά από τη στιγμή που η ΑΕΛ είναι στην κορυφή και ο ΠΟΤ Ηρακλής κινδυνεύει με υποβιβασμό!
Η λαρισινή ομάδα κέρδισε εύκολα με 3-0 χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Μωραΐτης (4’, 45’) και ο μόνιμος τις τελευταίες αγωνιστικές σκόρερ Γιάννης Πασάς στο 81’.
Δίκαια πέρα για πέρα η επικράτηση των «βυσσινί» που είχαν ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο διαχειρίστηκαν το 2-0 μέχρι το 80’, έχοντας ήρωα τον Περντρέου που έκανε εντυπωσιακές αποκρούσεις. Το 3-0 από τον Πασά ήρθε να τελειώσει το παιχνίδι που είχε και αποβολές παραγόντων εκατέρωθεν (Τσιμπανάκος, Θεοδωρόπουλος).
Η ΑΕΛ συνεχίζει το εντυπωσιακό σερί, ενώ ο ΠΟΤ Ηρακλής, παρά την αλλαγή προπονητή, δεν μπόρεσε να έχει καμία βελτίωση.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός Αλέκος Βοσνιάδης έκανε τις εκπλήξεις του… έχοντας στα πλάγια τον Μωραΐτη και αμυντικό χαφ τον Οικονόμου. Τακτική δεν άλλαξε (4-2-3-1). Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Περντρέου, στην άμυνα και από δεξιά προς τα αριστερά οι Τριμμάτης, Στάμου, Βαφέας και Κοσσονού, στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ Οικονόμου και Μπαριέντος και πιο μπροστά οι Μούργος, Κώστας Παπαγεωργίου και Μωραΐτης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Πασάς.
Στην πρώτη προσπάθεια έγινε το 1-0. Ήταν το 4ο λεπτό όταν από πλάγια ο Μούργος έκανε σέντρα στον Μωραΐτη, που με εκπληκτική εμφάνιση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γιαννίκογλου.
Στο 15’ ο Βαφέας δεν μπόρεσε με νέα κεφαλιά να νικήσει τον Γιαννίκογλου μετά από κόρνερ του Κώστα Παπαγεωργίου.
Σε σουτ του Ντουκουρέ έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 18’ και η μπάλα κατέληξε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 42’ νέο σουτ του Χριστοδουλόπουλου πάλι από μακριά κατέληξε άουτ.
H ΑΕΛ είχε νέα ευκαιρία στο 44’, όταν κεφαλιά του Κώστα Παπαγεωργίου μπλοκάρει ο Γιαννίκογλου.
Και τη στιγμή που ο 4ος διαιτητής έδειχνε τρίλεπτη καθυστέρηση, ο Παναγιώτης Μωραΐτης με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 2-0.
Η είσοδος των Κυνηγόπουλου και Τσιντώνη βελτίωσε την εικόνα του ΠΟΤ Ηρακλή, αλλά ο Περντρέου ήταν σε ετοιμότητα.
Στο 50’ ατομική προσπάθεια του Καλουτσικίδη, αλλά το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
Στη συνέχεια είχαμε δύο υπέροχες αποκρούσεις του τερματοφύλακα της ΑΕΛ αρχικά σε σουτ του Τσιριγώτη (53’) μέσα από τη μεγάλη περιοχή και μετά σε νέο σουτ του Κυνηγόπουλου.
Βλέποντας τον ΠΟΤ Ηρακλή να φθάνει κοντά στο γκολ, ο Βοσνιάδης μπήκε στο παιχνίδι των αλλαγών βάζοντας αμυντικούς (Παναγιωτίδη, Γιαξή, Ηλιάδη), Παπαδόπουλο (έπαιξε αριστερό χαφ!) και σε μια αντεπίθεση ο Πασάς έκανε με ωραία προσπάθεια το 3-0, ενώ ο Ηρακλής είχε άλλες δύο ευκαιρίες να μειώσει με τον Καλουτσικίδη (σουτ άουτ στο 66’) και τον Κυνηγόπουλο (σουτ που μπλόκαρε ο Περντρέου στο 90’).

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίοι από την ΑΕΛ οι δύο πλάγιοι Μωραΐτης και Μούργος. Έπαιξαν πολύ καλά για ένα ακόμα παιχνίδι. Τους ακολούθησε ο Πασάς. Ο Περντρέου στις αρχές του δευτέρου μέρους ήταν σούπερ, ενώ οι πλάγιοι Τριμμάτης και Κοσσονού είχαν καλές και άσχημες στιγμές. Πολύ σπουδαίο παιχνίδι από τον Βαφέα και καλός ο Στάμου, όπως και ο Ηλιάδης, που μπήκε ως αλλαγή λόγω τραυματισμού.
Ο Μπαριέντος για ένα ακόμα παιχνίδι σταθερός, ενώ ο Οικονόμου με τον Γιαξή ήταν θετικοί. Ο Κώστας Παπαγεωργίου για έναν ακόμα αγώνα ήταν χρήσιμος, ενώ ο Παναγιωτίδης έδεσε τα χαφ.
Ο Ακόστα που μπήκε και αυτός ως αλλαγή είχε θετική παρουσία, ενώ ο Γιώργος Παπαδόπουλος που έπαιξε στα χαφ πιστεύουμε ότι διεκδικεί θέση στην αρχική ενδεκάδα.
Από τον Ηρακλή ο Τσιριγώτης πολύ καλός και ακολούθησαν οι Κυνηγόπουλος και Χαμόντ.

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ο διαιτητής Μιχάλης Ματσούκας (Αιτ/νίας) δεν είχε πρόβλημα και έδειξε κίτρινες κάρτες στους παίκτες του Ηρακλή: Τασούλη, Χαμόντ, Ντουκουρέ.
Σωστοί στις υποδείξεις οι βοηθοί Χρήστος Τάκος (Αιτ/νίας) και Σπύρος Μπύρος (Ευρυτανίας). Οι υπεύθυνοι από τον πάγκο του Ηρακλή διαμαρτυρήθηκαν ότι το τρίτο γκολ της ΑΕΛ ξεκίνησε από θέση οφσάιντ, αλλά δεν είχαν δίκιο.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Αλέκος Βοσνιάδης): Περντρέου, Τριμμάτης, Βαφέας, Στάμου (77’ Ηλιάδης), Κοσσονού, Μπαριέντος, Οικονόμου (60’ λ.τ. Γιαξής), Παπαγεωργίου Κ. (70’ Παναγιωτίδης), Πασάς, Μούργος (77’ Παπαδόπουλος), Μωραΐτης (70’ Ακόστα).
ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ (Αθανάσιος Στάικος): Γιαννίκογλου, Κυβρακίδης (64’ Κούστα), Καλουτσικίδης, Τασουλής (46’ Κυνηγόπουλος), Παπασάββας, Χαμόντ, Αναστασίου, Ντουκουρέ (83’ Πατράλης), Διανάντης, Χριστοδουλόπουλος (46’ Τσιντώνης), Τσιριγώτης.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Καμπανιακός-ΠΑΟΚ Β’    1-3
ΑΕΛ-ΠΟΤ Ηρακλής    3-0
ΣΗΜΕΡΑ
15:00, Μακεδονικός-ΠΑΣ Γιάννινα
15:00, Εθνικός Νέου Κεραμιδίου-Διαγόρας Ρόδου
16:00, Καβάλα-Νίκη Βόλου

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 3 αγώνες)
1. ΑΕΛ    12 (4 αγ.)
2. ΠΑΟΚ Β’    8 (4 αγ.)
3. ΠΑΣ Γιάννινα    7
4. Καμπανιακός    6 (4 αγ.)
5. Μακεδονικός    4
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
6. ΠΟΤ Ηρακλής    2 (4 αγ.)
7. Καβάλα    2
8. Νίκη Βόλου    2
9. Διαγόρας Ρόδου    1
10. Εθνικός Νέου Κεραμιδίου    1

 

Στο γήπεδο o Ανδρουλάκης

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στο Ael Fc Arena, όπου τον υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας, ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Α. Νταβέλης. Σήκωσε και κασκόλ της ΑΕΛ.

 

Μαζί με τον γιο του…

Ο Δημήτρης Στάμου έκανε την πρώτη εμφάνιση με τον γιο του αγκαλιά…

 

Στον αγώνα ο Πέτρος Μαρτσούκος

Στον χθεσινό αγώνα βρέθηκε και ο πρόεδρος της Super League 2 Πέτρος Μαρτσούκος. Άσχημη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η έλευσή του έγινε στα... κρυφά, παρότι γευμάτισε στη Λάρισα. Ίσως να μην ήθελε να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα που υπάρχουν για την τύχη των ύποπτων αγώνων των περασμένων χρόνων στο συγκεκριμένο Πρωτάθλημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass