Αθλητικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2024 9:38

ΚΛΟΝΤ ΜΑΚΕΛΕΛΕ:
Eφυγα απ’ τον Αστέρα γιατί μου απαγόρευσαν να βάλω έναν παίκτη

Το «διαζύγιο» του Αστέρα Τρίπολης με τον Κλοντ Μακελελέ δεν ήταν διόλου... φιλικό, με τον Γάλλο πρώην σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Τσέλσι να περνάει στην αντεπίθεση και να δηλώνει στον Κρις Γουίτλεϊ του «London World», πως αποχώρησε απ’ την αρκαδική ομάδα, επειδή υπήρξε παρέμβαση στο έργο του. Κάτι στο οποίο είχε αναφερθεί σε δημοσίευμά της και η γαλλική ιστοσελίδα «Foot Mercato».


Ο Μακελελέ ισχυρίστηκε πως η διοίκηση του Αστέρα του είχε υποσχεθεί «πλήρη έλεγχο της ομάδας», ωστόσο παρενέβη στις επιλογές του και δη στο θέμα του νεαρού Νταρνέλ Μπιλέ, για τον οποίο είπε πως «...μου είπαν πως έπρεπε να μείνει στον πάγκο στο ματς με την Καλλιθέα».
«Μου υποσχέθηκαν πλήρη έλεγχο της ομάδας. Ήταν δική μου απόφαση ποιον θα χρησιμοποιήσω και ποιον όχι. Οι μεταγραφές δεν γινόντουσαν με δική μου ευθύνη. Αν θες να με απολύσεις λόγω των αποτελεσμάτων, κάνε το. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αλλά δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μου λέω ποιον να βάζω και ποιον όχι.
Στο ματς με την Καλλιθέα, μου είπαν πως ένας παίκτης-κλειδί έπρεπε να μείνει στον πάγκο. Ο παίκτης έχει μικρό συμβόλαιο και είναι ο καλύτερος στην ομάδα. Τον έβαλα για 20 λεπτά, είχε δύο ασίστ και κερδίσαμε. Δεν ήθελαν όμως να παίξει, γιατί δεν είχε υπογράψει. Εγώ τον έβαλα όμως, λόγω ποιότητας!», τόνισε ο Μακελελέ και πρόσθεσε:
«Είχαν συνηθίσει να παίζουν με μακρινές μπαλιές και δεύτερες μπάλες, αλλά τους έδωσα να καταλάβουν ότι είτε κερδίζεις, είτε χάνεις είτε έρχεσαι ισόπαλος, πρέπει να μάθεις να παίζεις ποδόσφαιρο.
Είμαι ένας προπονητής που κοιτάζει μπροστά. Όταν αναλαμβάνω την ευθύνη για τους παίκτες, ξέρω τι μπορώ και τι δεν μπορώ να κάνω. Λατρεύω τη δουλειά, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ όταν οι άνθρωποι παρεμβαίνουν και μου λένε τι μπορώ ή δεν μπορώ να κάνω».

 

ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ:
Μπράβο στον Μεντιλίμπαρ που δίνει χρόνο συμμετοχής σε νέα παιδιά

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε στη Media Day της Εθνικής που προπονείται στις εγκαταστάσεις του Ατρόμητου για το μεγάλο παιχνίδι του Nations League με την Αγγλία στο «Γουέμπλεϊ» (10/10) και έκανε ειδική μνεία στους μικρούς του Ολυμπιακού, βγάζοντας το καπέλο στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που τους δίνει ευκαιρίες.
Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Σίγουρα, έχουμε αρκετά παιδιά. Ο Ζαφείρης ή τα μικρά παιδιά του Ολυμπιακού. Χαίρομαι που πρωταγωνιστούν και μπράβο στον προπονητή του Ολυμπιακού που τους έδωσε την ευκαιρία. Εκείνο που πρέπει να ξέρουν είναι ότι αυτές οι ευκαιρίες δεν είναι εύκολες. Πρέπει να συνεχίσουν να δικαιώνουν τον προπονητή τους. Είναι κάτι θετικό για το ποδόσφαιρο να υπάρχουν νέα παιδιά». Για το παιχνίδι με την Αγγλία είπε: «Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι αντιμετωπίζουμε ένα απλό παιχνίδι. Η Αγγλία είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Είναι το φαβορί στο γκρουπ μας. Παίζουμε με τοπ ομάδα κι αυτό είναι ένα κίνητρο παραπάνω. Εύχομαι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, σε ένα καταπληκτικό γήπεδο. Έχουμε τον εγωισμό μας. Είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας, αλλά και μια πολύ μεγάλη πρόκληση για εμάς» και πρόσθεσε για την απουσία του Φώτη Ιωαννίδη και τον αντικαταστάτη του. «Έχουμε τα δύο παιδιά, Παυλίδη και Δουβίκα. Η απώλεια του Φώτη είναι μεγάλη, τα γκολ του έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Εύχομαι να επιστρέψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στα γήπεδα».

 

Νίκη του Ολυμπιακού

Δεν ενθουσίασε, δεν έπαιξε μπάσκετ υψηλού επιπέδου στο πρώτο μέρος, όμως ο Ολυμπιακός πέρασε χθες το βράδυ από το Λαύριο (93-75) στο ματς που έκλεισε την πρώτη αγωνιστική της Stoiximan GBL.
Τα δεκάλεπτα: 22-19, 43-40, 64-69, 75-93


ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(1η αγωνιστική)
Άρης-AEK 59-70
Μαρούσι-Προμηθέας Πατρών    80-84
Περιστέρι-ΠΑΟΚ    72-80
Καρδίτσα-Παναθηναϊκός    66-80
Πανιώνιος-Κολοσσός    67-65
Λαύριο-Ολυμπιακός    75-93


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 1 αγώνα)
Παναθηναϊκός    2
Ολυμπιακός    2
Προμηθέας Πατρών    2
ΠΑΟΚ    2
ΑΕΚ    2
Πανιώνιος    2
Μαρούσι    1
Περιστέρι    1
Καρδίτσα    1
Κολοσσός Ρόδου    1
Άρης    1
Λαύριο    1

 

Πρωτάθλημα μπάσκετ εργαζομένων

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο Δήμος Λαρισαίων και το τμήμα Αθλητισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνουν για 39η χρονιά το πρωτάθλημα Μπάσκετ Εργαζομένων. Καλούνται οι υπεύθυνοι των ομάδων να προσέλθουν στα γραφεία του Τμήματος Αθλητισμού, Ρούσβελτ 59 («Χατζηγιάννειο» Πνευματικό κέντρο) 1ος όροφος, για να παραλάβουν από τη γραμματεία τα απαραίτητα δικαιολογητικά (δελτία- καταστάσεις αθλητών- δηλώσεις συμμετοχής κ.λπ.). Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024. Για περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία του Τμήματος Αθλητισμού στο τηλ. 2410-235.260.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass