Με τον αέρα του φαβορί η Εθνική ανδρών βόλεϊ

*ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ (20:30) *ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ *ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ: ΤΟ 2025 ΠΑΛΙ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2024 8:05

Με τον αέρα του φαβορί και σε γνώριμο γήπεδο (έναν μήνα έκανε προπονήσεις σε αυτό) η Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών υποδέχεται στις 20.30 στο κλειστό της Νεάπολης την αντίστοιχη ομάδα της Γεωργίας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ 2026.

Η Εθνική κέρδισε εκτός έδρας τη Βόρεια Μακεδονία με 3-0 σετ, ενώ η Γεωργία έχασε στην έδρα της από τη Βόρεια Μακεδονία με 3-0 σετ.
Θεωρητικά θα είναι μια ευκαιρία να δει ο κόσμος την Εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών και να την ενισχύσει για να πετύχει μια εύκολη νίκη. Άλλωστε, η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Ο αρχηγός της Εθνικής Θανάσης Πρωτοψάλτης (γιος του παλαίμαχου παίκτη της ΕΑΛ Σπύρου) προέτρεψε και τα παιχνίδια της Εθνικής ανδρών βόλεϊ του 2025 να γίνουν στη Λάρισα, αφού είναι ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία που υπάρχει από Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμο Λαρισαίων.
ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
1η αγωνιστική
Γεωργία - Βόρεια Μακεδονία 0-3 (12-25, 14-25, 18-25)
Ρεπό: Ελλάδα
2η αγωνιστική - 25 Αυγούστου 2024
Βόρεια Μακεδονία - Ελλάδα 1-3 (25-15, 18-25, 23-25, 20-25)
Ρεπό: Γεωργία.
3η αγωνιστική - 29 Αυγούστου 2024
20.30: Ελλάδα - Γεωργία
Ρεπό: Βόρεια Μακεδονία
4η αγωνιστική - 9 ή 10 Αυγούστου 2025
Γεωργία - Ελλάδα
Ρεπό: Βόρεια Μακεδονία
5η αγωνιστική - 13 Αυγούστου 2025
Ελλάδα - Βόρεια Μακεδονία
Ρεπό: Γεωργία
6η αγωνιστική - 16 ή 17 Αυγούστου 2025
Βόρεια Μακεδονία - Γεωργία
Ρεπό: Ελλάδα
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ελλάδα    3    3-1 σετ    90-86 πόντοι
2. Β. Μακεδονία    3    4-3 σετ    161-134 πόντοι
3. Γεωργία    0    0-3 σετ    44-75 πόντοι
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας δόθηκε χθες το πρωί συνέντευξη Τύπου με παρόντες εκπροσώπους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, της Ε.Ο.ΠΕ., του ΕΑΚ Λάρισας και της Εθνικής ανδρών για τον συγκεκριμένο αγώνα.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Χριστοφιδέλης και ο αρχηγός της Εθνικής ανδρών Θανάσης Πρωτοψάλτης μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τη φιλοξενία που έχουν δεχθεί από την πόλη και τους ανθρώπους της Περιφέρειας, του Δήμου και του ΕΑΚ Λάρισας, και εξέφρασαν τη θέλησή τους ότι θα ήθελαν και του χρόνου να βρεθούν στη Λάρισα για την προετοιμασία και τους επίσημους αγώνες τους.
Ομιλητές ήταν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Σωτήρης Σουλούκος, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων Ηρακλής Γερογιώκας, ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.ΕΛ. Αστέριος Πατσιαούρας και ο πρόεδρος των Ε.Α.Κ. Λάρισας Χρήστος Μαΐμουλιώτης. Μεταξύ άλλων τόνισαν τα ακόλουθα:
Δημήτρης Κουρέτας (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας): «Η Λάρισα έχει αποδειχθεί γούρικη για το βόλεϊ και ελπίζω και για την Εθνική μας ομάδα. Είναι ένας σημαντικός αγώνας την Πέμπτη με τη Γεωργία και πρέπει ο κόσμος να είναι κοντά στην Εθνική και να τη βοηθήσει να πάρει τη νίκη για να προκριθεί στο Ευρωπαϊκό. Ως Περιφέρεια είμαστε κοντά σε όλα τα αθλήματα που μας έχουν κάνει υπερήφανους. Πιστεύω ότι αύριο θα είναι μία καλή μέρα για την Εθνική και να γεμίσει το γήπεδο στη Νεάπολη, όπως και στο Final-4. Ο κόσμος να δώσει το πλεονέκτημα με τη φωνή του».
Σωτήρης Σουλούκος (Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Θεσσαλίας): «Η Λάρισα είναι μία πόλη που έχει δώσει δείγματα όλα αυτά τα χρόνια ότι αγαπάει και στηρίζει το βόλεϊ. Το αποδείξαμε στο Final-4 και θέλουμε να το αποδείξουμε ξανά με την Εθνική ομάδα απέναντι στη Γεωργία».
Ηρακλής Γερογιώκας (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων): «Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες το βόλεϊ θα δώσει μία ευχάριστη νότα στη σκληρή πραγματικότητα της Θεσσαλίας. Έχουμε κοντά μας την Εθνική ανδρών και αναμένουμε να ζήσουμε ωραίες στιγμές, ανάλογες του Final-4».
Αστέριος Πατσιαούρας (Πρόεδρος Ε.Σ.ΠΕ.Κ.ΕΛ.): «Χαίρομαι πολύ που στο πάνελ βρίσκονται άνθρωποι από τις δύο μεγαλύτερες αρχές της Θεσσαλίας, την Περιφέρεια και τον Δήμο Λαρισαίων. Τους ευχαριστούμε για την πολύ καλή συνεργασία που έχουν με την ομοσπονδία».
Χρήστος Μαΐμουλιώτης (Πρόεδρος Ε.Α.Κ. Λάρισας): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα το προσωπικό του ΕΑΚ Λάρισας για την προσπάθεια και τις θυσίες που έκαναν αυτόν τον έναν μήνα που φιλοξενούμε την Εθνική για να παρέχουν τις καλύτερες συνθήκες στους αθλητές».
Κώστας Χριστοφιδέλης (Ομοσπονδιακός προπονητής Εθνικής ανδρών): «Έχω αγωνιστεί στη Λάρισα ως αθλητής και χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ και ως προπονητής. Έχουμε ανάγκη από τέτοια στήριξη. Είμαστε στη μέση μιας προσπάθειας που ξεκίνησε μέσα Ιουλίου και την προηγούμενη Κυριακή πήραμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που μας δίνει ώθηση. Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι στη Λάρισα, απέναντι στη Γεωργία, και έχουμε ανάγκη τον κόσμο. Η Εθνική αποτελείται από αθλητές που παρά το νεαρό της ηλικίας τους δείχνουν καθημερινά διάθεση για διάκριση και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να συνεχιστεί και να αποτελεί πρότυπο για τα νέα παιδιά».
Θανάσης Πρωτοψάλτης (Αρχηγός Εθνικής ανδρών): «Εκπροσωπώντας τους αθλητές της Εθνικής θα ήθελα να ευχαριστήσω την πόλη της Λάρισας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες προετοιμασίες, αν όχι η καλύτερη που έχω κάνει ως αθλητής της Εθνικής. Φάνηκε στο Final-4 το πόσο θέλει η Λάρισα τέτοιες διοργανώσεις. Ουσιαστικά η Ομοσπονδία δεν είχε και άλλη επιλογή από το να την επιλέξει, λόγω της φιλοξενίας που μας παρέχει. Θα θέλαμε και του χρόνου η Λάρισα να είναι η έδρα μας, γιατί αυτά που μας προσφέρει δεν τα βρίσκουμε εύκολα. Η άνεση και η αγκαλιά που νιώθουμε είναι σημαντική για εμάς και να νιώθουμε σαν το σπίτι μας».
Επιμέλεια: Σωτήρης Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass