Ο 20χρονος Λαρισαίος Χρ. Παπαδόπουλος δανεικός από την Τζένοα στη Γιουβέντους

*ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 500.000 ΕΥΡΩ, Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ 2,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ *ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2024 12:00

Του Σωτ. Κέλλα
Ο 20χρονος ύψους 1.88 Λαρισαίος Χρήστος Παπαδόπουλος (γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου 2004) γίνεται ο πρώτος Λαρισαίος που θα φορέσει τη φανέλα της ομάδας νέων της Γιουβέντους, καθώς μεταγράφηκε από την Τζένοα. Αρχικά δόθηκε δανεικός αντί του ποσού των 500.000 ευρώ, ενώ αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή η Τζένοα θα πάρει 2,5 εκατομμύρια ευρώ.


Τους μήνες που θα ανήκει στην ομάδα νέων της Γιουβέντους ο παίκτης θα είναι παρατηρητής του ο τεχνικός της Γιουβέντους Τιάγκο Μότα που θα τον παρακολουθεί στενά. Αν πείσει ότι θα μπορούσε να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με τους Μπανγκούλα και Σαβόνα που έπαιζαν στην ομάδα νέων (μπήκαν στο τέλος του αγώνα με την Κόμο), θα προστεθεί και αυτός στην πρώτη ομάδα.
Ο Παπαδόπουλος είναι αριστεροπόδαρος επιθετικός χαφ, έχει φοβερή ορατότητα στο παιχνίδι και συχνά βρίσκει τις κατάλληλες ενέργειες για να δώσει στους συμπαίκτες του έτοιμα γκολ. Σε δύο χρόνια στην Τζένοα Primavera έκανε συνολικά 47 αγώνες στους οποίους σημείωσε 17 γκολ και έδωσε 6 ασίστ στους συμπαίκτες του, πανηγυρίζοντας επίσης την άνοδο από την Primavera 2 σε 1.
Αυτή τη σεζόν ήταν στον πάγκο στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος κόντρα στην Ίντερ (2-2) που έκανε το ντεμπούτο του στη Serie A, όπως επίσης στον αγώνα του Κυπέλλου Ιταλίας με τη Ρετζιάνα (1-0). Την περασμένη σεζόν έπαιξε απέναντι στη Μίλαν στο Σαν Σίρο στη θέση του Εκούμπαν για τρία λεπτά (3-3) στις 5 Μαΐου 2024.
Την πρώτη του χρονιά στην Τζένοα, σκόραρε 6 γκολ σε 21 συμμετοχές στην Primavera 2, αλλά την τελευταία σεζόν στην Primavera 1 έλαμψε πραγματικά, σκοράροντας 11 γκολ και δίνοντας 6 ασίστ σε 26 αγώνες. Η ανάπτυξή του ανταμείφθηκε με το ντεμπούτο του στη Serie A , που έγινε στις 5 Μαΐου στο Σαν Σίρο όπως αναφέραμε με τη Μίλαν.
Ο Παπαδόπουλος στην περσινή Τζένοα με αριθμούς:
Σεζόν 23/24
Συμμετοχές: 27
Λεπτά: 2.172’
Στόχοι: 11
Ασίστ: 6
Στην Ιταλία έφθασε το 2022 από τον Ηρακλή Λάρισας και τράβηξε αμέσως την προσοχή για τις ιδιότητές του.
Η άφιξή του στην Ιταλία ήταν λίγο επεισοδιακή καθώς είχε πέντε δύσκολους μήνες, αφού είχε να αντιμετωπίσει την απόσταση, ένα οικογενειακό συμβάν, αντιμετώπισε δυσκολίες με τη γλώσσα, αλλά το βασικό ότι η FIFA είχε μπλοκάρει τη μετακίνησή του. Τελικά τέλος καλό όλα καλά και τώρα βρίσκεται στην ομάδα νέων της Γιουβέντους.
Ο Αλεσάντρο Αγκοστίνι τον έκανε πρωταγωνιστή.
Ο παίκτης σε ανάρτησή του ανέφερε τα εξής: «Η αρχή μιας νέας περιπέτειας», ενώ σε άλλη ανάρτησή του ευχαρίστησε τον πρώην πρόεδρο του Ηρακλή Λάρισας (τώρα της ερασ. ΑΕΛ) Λάμπρο Ιωακείμ.
Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Φαλανιακό (Α’ τοπικό), για να πάει στον Αετό Μακρυχωρίου (Γ’ εθνική) και μετά στον Ηρακλή Λάρισας λίγο πριν ανέβει στη Β’ Εθνική.
Η πρόεδρος του Ηρακλή Λάρισας Μαρία Κωστούλη ανέφερε: «Όνειρο ζει όλος ο Ηρακλής Λάρισας. Μια τεράστια επιτυχία του 1ου Scouting Camp που έκανε ο Ηρακλής στη Λάρισα. Χρήστο ζήσε το όνειρό σου. Εμείς εδώ θα σε παρακολουθούμε και θα ζούμε μαζί σου κάθε επιτυχία σου και θα προσευχόμαστε να είσαι πάντα υγιής. Σου είπα και από κοντά πόσο σ’ αγαπάμε και ότι είσαι το πρότυπο για όλα τα παιδιά στην ακαδημία. Σ’ ευχαριστούμε για τη χαρά που μας έδωσες.»

deltiotipoy.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Το δελτίο τύπου της Γιουβέντους για την απόκτηση του Χρήστου Παπαδόπουλου ανέφερε τα εξής:
«Η Γιουβέντους έκλεισε τη συμφωνία για την παραλαβή δανεικού από την Τζένοα του Χρήστου Παπαδόπουλου – μέσου γεννημένου το 2004 στη διάθεση του Μίστερ Μοντέρο μέχρι το τέλος της σεζόν για την ενίσχυση της ομάδας Next Gen.
Ο Έλληνας παίκτης έφτασε στην Ιταλία το 2022, στην Τζένοα, αφού μεγάλωσε στις τάξεις των νέων του Ηρακλή Λάρισας. Με την Primavera της ομάδας rossoblu συγκέντρωσε έξι γκολ σε 21 συμμετοχές την πρώτη σεζόν, βελτιώνοντας στη συνέχεια τα στοιχεία του την τελευταία χρονιά στην οποία τελείωσε με 11 γκολ και έξι νικηφόρες πάσες σε 26 αγώνες (κάνοντας επίσης το ντεμπούτο του στη Serie A την περασμένη 5η Μαΐου στο Σαν Σίρο εναντίον της Μίλαν).
Τώρα ο Παπαδόπουλος είναι έτοιμος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και να βοηθήσει την ομάδα της Γιουβέντους: καλώς ήρθες Χρήστο!»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass