Το μέλλον του βόλεϊ στη Λάρισα...

* ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ18 ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΑΛ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2024 12:10

«Η Λάρισα, εξάλλου, είναι μια πόλη με μεγάλη αθλητική παράδοση, μια πόλη μεγάλων αθλητών και ιστορικών σωματείων, σε όλα σχεδόν τα σπορ-και νομίζω πως δικαιωματικά βρίσκεται στις πρώτες επιλογές της πολιτείας και των Ομοσπονδιών για τέτοιου τύπου

διοργανώσεις» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο ενόψει των αγώνων του πανελλήνιου πρωταθλήματος Βόλεϊ Κοριτσιών-Κ18 που θα γίνουν, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, στη Λάρισα από σήμερα Τετάρτη 17/7/2024 μέχρι και το Σάββατο 20/7/2024 στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης και στο Γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Λάρισας.
Ομιλητές στη συνέντευξη Τύπου, εκτός του Δημάρχου Λαρισαίων, ήταν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σωτήρης Σουλούκος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης κ. Ηρακλής Γερογιώκας, ο προέδρος Σχολικών Επιτροπών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Αγορίτσας, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. ΕΑΚ Λάρισας κ. Χρήστος Μαϊμουλιώτης, ο πρόεδρος Τμ. Βόλεϊ Γυναικών ΕΑΛ κ. Κώστας Παπαγιάννης, η προπονήτρια του Συλλόγου Σπάρτακου κ. Βάσω Πλιάκα και ο προπονητής της ΕΑΛ κ. Δημήτρης Ιόβτσεφ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις των ομιλητών:
Σωτήρης Σουλούκος: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι κοντά στον αθλητισμό και στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων. Η προημιτελική και η ημιτελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος Βόλεϊ Κοριτσιών-Κ18 που θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας, προάγει την αθλητική ανάπτυξη και τη βελτίωση των αθλητικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων. Συνεισφέρει θετικά στην κοινωνική απήχηση του αθλήματος του Βόλεϊ και ενθαρρύνει τη συμμετοχή των νέων σε υγιείς δραστηριότητες. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη διοργάνωση, και επισημαίνουμε τη σημασία της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων».
Αθανάσιος Μαμάκος: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος που η πόλη μας θα φιλοξενήσει ένα ακόμη σημαντικό αθλητικό γεγονός, την προημιτελική και την ημιτελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Βόλεϊ Κοριτσιών (Κ18). Η Λάρισα, εξάλλου, είναι μια πόλη με μεγάλη αθλητική παράδοση, μια πόλη μεγάλων αθλητών και ιστορικών σωματείων, σε όλα σχεδόν τα σπορ-και νομίζω πως δικαιωματικά βρίσκεται στις πρώτες επιλογές της πολιτείας και των Ομοσπονδιών για τέτοιου τύπου διοργανώσεις.
Το final 4 ανδρών στο βόλεϊ, το πανελλήνιο junior τέννις, ο ποδηλατικός γύρος, το πανελλήνιο πρωτάθλημα σκάκι είναι μεγάλες διοργανώσεις που φιλοξένησε η πόλη μας-και σήμερα προστίθεται ακόμη μία.
Για τη Δημοτική μας Αρχή είναι μια ακόμη ευκαιρία να αναδείξει τον Δήμο και την πόλη, να δώσει την ευκαιρία στους φιλάθλους, αλλά και τις αθλήτριες και τους αθλητές που θα βρεθούν εδώ, να γνωρίσουν μια πόλη ζωντανή, μοντέρνα, με σημαντικό πολιτιστικό αποτύπωμα, φιλόξενη και ανοιχτή.
Δεν θα κουραστώ να μιλώ για την σημασία της εξωστρέφειας στην προσπάθεια ανάπτυξης του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής.
Θα είμαστε όλοι εκεί, να ενισχύσουμε-πάντα με κόσμιο τρόπο-τις προσπάθειες των αθλητριών, να χειροκροτήσουμε τις προσπάθειές τους, επιβραβεύοντας το «ευ αγωνίζεσθαι».
Καλωσορίζω τις ομάδες, τις αθλήτριες, τους προπονητές, τους φιλάθλους και δίνουμε ραντεβού στο κλειστό της Νεάπολης αύριο, στις 6 το απόγευμα – Θα είμαστε όλοι εκεί».
Ηρακλής Γερογιώκας: «Ο Δήμαρχος είναι πάντα θετικός ως προς τα αιτήματα που αφορούν τις αθλητικές διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων εκδηλώσεων όπως τα πανελλήνια πρωταθλήματα, δείχνοντας έτσι τη στήριξη του σε πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον αθλητισμό και προάγουν την υγεία και τη συμμετοχή της κοινότητας. Εμείς ως τμήμα αθλητισμού υποστηρίζουμε και στοχεύουμε στην ενίσχυση του αθλητισμού της πόλης μας, την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και την ενδυνάμωση του αθλητικού τουρισμού. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες!».
Στη συνέντευξη, πήραν τον λόγο και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι, εκφράζοντας τις ευχές τους για καλή επιτυχία στη διοργάνωση, ενισχύοντας έτσι το πνεύμα συνεργασίας και την κοινή προσπάθεια για την προώθηση του αθλητισμού στην Λάρισα.
Στη διοργάνωση συμμετέχουν δύο ομάδες της Λάρισας, η ΕΑΛ και ο Σπάρτακος, που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια στις ηλικίες αυτές με σημαντικές διακρίσεις και επιτυχίες. Οι δύο λαρισινές ομάδες είναι επικεφαλής στους δύο ομίλους που θα φιλοξενηθούν στη Θεσσαλική πρωτεύουσα. Μαζί με τις ομάδες στη διοργάνωση συμμετέχουν από τη Θεσσαλονίκη ο Άρης Θεσσαλονίκης και η Ακαδημία 10Α από τον Εύοσμο, ο ΠΑΣ Γιάννενα, ο Πιερικός και οι Πάνθηρες Κοζάνης.
Τα παιχνίδια του 1ου ομίλου θα φιλοξενηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης, ενώ τα παιχνίδια του 2ου ομίλου θα γίνουν στο Γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου.
Οι ημιτελικοί ανάμεσα στις δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20/7/2024 στο 1ο Γυμνάσιο Λάρισας
Η διοργάνωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Το πρόγραμμα των αγώνων του Α’ Ομίλου έχει ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ
Νεάπολη Λάρισας, 18.30, ΔΕΚΑ-ΑΓΣ Σπάρτακος
Νεάπολη Λάρισας, 20.30, ΣΦΚ Πιερικός-ΠΑΣ Γιάννινα
ΑΥΡΙΟ
Νεάπολης Λάρισας, 20.30, ΣΦΚ Πιερικός-ΔΕΚΑ
Νεάπολη Λάρισας, 18.30, ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΓΣ Σπάρτακος
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/7
Νεάπολη Λάρισας, 20.30, ΑΓΣ Σπάρτακος-ΣΦΚ Πιερικός
Νεάπολης-Λάρισας, 18.30, ΔΕΚΑ-ΠΑΣ Γιάννινα
Το πρόγραμμα των αγώνων του B’ Ομίλου έχει ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ
1ο Γυμν. Λάρισας, 20.30, ΕΑ Λαρίσης-ΑΣ Άρης
ΑΥΡΙΟ
1ο Γυμν. Λάρισας, 18.30, ΦΣ Πάνθηρες Κοζάνης-ΑΣ Άρης
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/7
1ο Γυμν. Λάρισας, 19.00, ΕΑ Λαρίσης-ΦΣ Πάνθηρες Κοζάνης
Το πρόγραμμα των ημιτελικών
A’ Ημιτελικός
Σαβ. 20/7/2024 1ου Γυμν. Λάρισας, 17.00 (Α1)-(Β2)
Β’ Ημιτελικός
Σαβ. 20/7/2024 1ου Γυμν. Λάρισας, 19.00 (Β1)-(Α2)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass