Ενα... δοκάρι έστειλε τη Γαλλία στην τετράδα

ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ 5-3 ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (0-0 παρ.)

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2024 8:33

Αυτή τη φορά ο Ντιόγκο Κόστα δεν μπόρεσε να γλιτώσει την Πορτογαλία στη διαδικασία των πέναλτι και η Γαλλία επικρατώντας με 5-3 στη «ρώσικη ρουλέτα» (0-0 κ.α., παρ.) πήρε την τεράστια πρόκριση για τους ημιτελικούς του Euro 2024 και παράλληλα «εκδίκηση» για τον χαμένο τελικό του 2016 μέσα στο σπίτι της.

Οι «τρικολόρ» του Ντιντιέ Ντεσάν στις 10 Ιουλίου θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία στο Μόναχο, με τον νικητή να περνά στον μεγάλο τελικό του τουρνουά!
Η 5η αναμέτρηση των δύο ομάδων σε Euro, βρήκε τη Γαλλία να πανηγυρίζει παρότι δε νίκησε τους Ίβηρες για 3η συνεχόμενη φορά (1-0 στον τελικό του 2016, 2-2 στον όμιλο του 2020 και 0-0 σήμερα). Ωστόσο, έχει μόλις μια ήττα στα τελευταία 15 παιχνίδια απέναντι στην Πορτογαλία, εκείνη στον τελικό του Euro 2016 στο Σταντ ντε Φρανς.
Η μάχη ανάμεσα στον Κιλιάν Μπαπέ και στον Κριστιάνο Ρονάλντο βρήκε τον πρώτο να πανηγυρίζει και τον σταρ της Πορτογαλίας να αποχωρεί από το 6ο του Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (ρεκόρ) χωρίς να σκοράρει, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην καριέρα του.
Ο δεύτερος χρονικά προημιτελικός κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου ο Ζοάο Φέλικ εξελίχθηκε σε μοιραίο παίκτη για το συγκρότημα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Ο διεθνής επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης σημάδεψε το δεξί δοκάρι στην τρίτη εκτέλεση της ομάδας του, την ώρα που οι Γάλλοι είχαν απόλυτη ευστοχία, με τον Ντιόγκο Κόστα να μην μπορεί να επαναλάβει το κατόρθωμα με τη Σλοβενία.


Τα πέναλτι
Ντεμπελέ    1-0
Ρονάλντο    1-1
Φοφανά    2-1
Μπερνάρντο Σίλβα    2-2
Κουντέ    3-2
Ζοάο Φέλιξ    Δοκάρι
Μπαρκολά    4-2
Μέντες    4-3
Ερναντές    5-3
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Ντιόγκο Κόστα, Πέπε, Ντίας, Παλίνια (90’+2 Νέβες), Κανσέλο (74’ Σεμέντο), Μέντες, Βιτίνια (119’ Νούνιες), Σίλβα, Φερνάντες (74’ Κονσεϊσάο), Λεάο (105’ Ζοάο Φέλιξ), Ρονάλντο
ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Καμαβινγκά (91’ Φοφανά), Σαλιμπά, Ερναντές, Καντέ, Τσουαμενί, Γκριεζμάν (67’ Ντεμπελέ), Εμπαπέ (105’ Μπαρκολά), Κολό Μουανί (86’ Τιράμ)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass