Αθλητικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2024 10:14

Συνεχίζονται οι ανανεώσεις στον Σμόλικα Φαλάνης

Στην ανανέωση της συνεργασίας με τους Ντέιβ Γκιόνα, Βαγγέλη Φούντογλου, Δημήτρη Νερπιέτρι, Έργκι Τάφα και Αλέξανδρο Μπαρούτα προχώρησε η διοίκηση του Σμόλικα Φαλάνης.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναφέρουν: «Η Διοίκηση του Σμόλικα, μετά τις ανανεώσεις των Κακαβίτση και Αλατά, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τις ανανεώσεις ακόμη τριών ποδοσφαιριστών. Πρόκειται για τους Ντέιβ Γκιόνα, Βαγγέλη Φούντογλου και Αλέξανδρο Μπαρούτα. Τους ευχόμαστε καλή αγωνιστική περίοδο, με υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας». «Συνεχίζουμε τον σχεδιασμό μας από τον οποίο δεν γίνεται να λείπουν τα δικά μας παιδιά, Δημήτρης Νερπιέτρι και Έργκι Τάφα, οι οποίοι θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο για ακόμη μία χρονιά. Καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία και επιτυχίες με την ομάδα μας».

 

Νέος κανόνας επικοινωνίας μεταξύ διαιτητών και παικτών

Η επιτυχία του κανόνα που εισήχθη στο Euro 2024, σύμφωνα με τον οποίο μόνο οι αρχηγοί μπορούν να συζητούν αποφάσεις με τους διαιτητές, οδήγησε την UEFA να επεκτείνει αυτή τη νέα προσέγγιση σε όλες τις διοργανώσεις της, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου.
Η UEFA εισήγαγε τη νέα προσέγγιση στο τουρνουά στη Γερμανία σε μια προσπάθεια να υπάρχει σαφέστερη επικοινωνία, με τους διαιτητές να εξηγούν τις βασικές αποφάσεις στον αρχηγό της ομάδας, ο οποίος είναι ο μόνος παίκτης που επιτρέπεται να ζητήσει διευκρινίσεις. Οι παίκτες που αγνοούν αυτούς τους κανόνες και πλησιάζουν τους διαιτητές δείχνοντας διαφωνία ή ενεργούν με ασέβεια λαμβάνουν προειδοποίηση και εάν ο αρχηγός είναι τερματοφύλακας, τότε η ομάδα μπορεί να προτείνει έναν άλλο παίκτη της ενδεκάδας για τον ρόλο.
«Η διαδικασία είναι θετική. Οι διαιτητές δίνουν πληροφορίες στους αρχηγούς, οι οποίοι ανταποκρίνονται με πολύ θετικό τρόπο», δήλωσε ο επικεφαλής της UEFA για τη διαιτησία Ρομπέρτο Ροζέτι σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.
«Για τους άλλους παίκτες, είναι πιο εύκολο, δεν πάνε στον διαιτητή, δεν ενοχλούν τον διαιτητή, οπότε αυτό είναι κάτι εξαιρετικά θετικό για το ποδόσφαιρο. Είχαμε κάποιες κυρώσεις για παίκτες που δεν το σεβάστηκαν αυτό. Είναι μια μεταβατική φάση, αλλά έχουμε ήδη λάβει αιτήματα από εθνικές ομοσπονδίες στην Ευρώπη που θέλουν να ακολουθήσουν αυτή τη γραμμή». Οι τρεις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, το Champions League, το Europa League και το Europa Conference League, ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα και ο νέος κανόνας θα τεθεί σε ισχύ.

 

Αρσεναλ: Ζητά 60 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του Νκέτια

Ο Μίκελ Αρτέτα δεν έχει στα πλάνα του τον Εντι Νκέτια για την επίθεση της Αρσεναλ και γι’ αυτό ο Αγγλος φορ έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από τους «κανονιέρηδες» στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Ο 24χρονος επιθετικός είχε κάνει καλές εμφανίσεις την περασμένη σεζόν, αλλά οι σχέσεις του φέτος με τον Αρτέτα παραμένουν κακές και όπως λέει ο ίδιος «δεν πρόκειται πλέον να αποκατασταθούν» και ήδη ψάχνει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, μολονότι το περασμένο καλοκαίρι ανανέωσε το συμβόλαιο του έως τον Ιούνιο του 2027. Τα σχετικά ρεπορτάζ αναφέρουν πως η Γουλβς και η Κρίσταλ Πάλας θέλουν στο τέλος της σεζόν τα δικαιώματά του, αλλά η Αρσεναλ ζητά 60 εκατ. ευρώ (!) για να τον παραχωρήσει.

 

EURO: Ποινή 2 αγωνιστικών στον Ντεμιράλ

Η UEFA ανακοίνωσε επίσημα την ποινή αποκλεισμού δύο αγώνων στον Τούρκο ποδοσφαιριστή Μερίχ Ντεμιράλ για τον πολιτικό πανηγυρισμό του-σχηματίζοντας το σήμα των «γκρίζων λύκων», μετά το δεύτερο γκολ του στη νίκη 2-1 της Τουρκίας επί της Αυστρίας στους «16» του Euro 2024. Η UEFA ανέφερε ότι ο Ντεμιράλ τιμωρήθηκε «για έλλειψη συμμόρφωσης με τις γενικές αρχές συμπεριφοράς, για παραβίαση των βασικών κανόνων αξιοπρεπούς συμπεριφοράς, για χρήση αθλητικών εκδηλώσεων για εκδηλώσεις μη αθλητικού χαρακτήρα και για δυσφήμιση του αθλήματος του ποδοσφαίρου». Οι «Γκρίζοι Λύκοι», του οποίου το σύμβολο παρακάλεσε ο Ντεμιράλ, είναι ένα υπερεθνικιστικό παρακλάδι νεολαίας του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) της Τουρκίας, ενός συμμάχου του κυβερνώντος κόμματος AKP του Ερντογάν.
Η ακροδεξιά οργάνωση είναι εκτός νόμου στη Γαλλία και το σύμβολό της απαγορεύεται στην Αυστρία. Είναι επίσης υπό παρακολούθηση στη Γερμανία. Το επεισόδιο έχει προκαλέσει «διπλωματικό καβγά» ανάμεσα στις δύο χώρες, Τουρκία και Γερμανία, με τα υπουργεία Εξωτερικών να καλούν τους αντίστοιχους πρεσβευτές-Τουρκίας- σε Βερολίνο και -Γερμανίας- σε Άγκυρα.

 

Οι σημερινές αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις

11:45 - COSMOTE SPORT 5 HD - MotoGP - Κατατακτήριες Δοκιμές
13:30 - ΑΝΤ1+ - Formula 1 Silverstone Circuit Practice 3
15:00 - COSMOTE SPORT 1 HD - Κλαμπ Μπριζ – ΑΕΚ - Φιλικός Αγώνας
15:45 - COSMOTE SPORT 5 HD - MotoGP - Sprint
17:00 - ΑΝΤ1+ - Formula 1 Silverstone Circuit Qualifying
17:30 - Novasports Start - Ελλάδα – Σλοβενία - Προολυμπιακό Τουρνουά
17:30 - ΕΡΤ1 - Ελλάδα – Σλοβενία - Μπάσκετ
18:00 - COSMOTE SPORT 2 HD - Παναθηναϊκός - Άιντραχτ Μπρ. - Φιλικός Αγώνας
19:00 - ΕΡΤ3 - Αγγλία – Ελβετία - UEFA Euro 2024
21:00 - ΕΡΤ3 - Δομινικανή Δημοκρατία – Κροατία - Μπάσκετ
21:00 - Novasports Start - Δομινικανή Δημοκρατία – Κροατία - Προολυμπιακό Τουρνουά
22:00 - ΕΡΤ1 - Ολλανδία – Τουρκία - UEFA Euro 2024

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass