Προς διαγραφή 109 σωματεία της ΕΠΣΛ

* Τι θα κληθούν να αποφασίσουν οι εκπρόσωποι των ομάδων στη Γ.Σ. του Αυγούστου * Δωρεάν οι συμμετοχές για τη νέα σεζόν * Αλλαγές εξετάζονται στα πρωταθλήματα υποδομής της νέας περιόδου

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2024 12:10

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Σημαντικά θέματα θα απασχολήσουν τη Γ.Σ. της ΕΠΣΛ, που ορίστηκε για τις 29 Αυγούστου. Μεταξύ των όσων θα κληθούν να αποφασίσουν οι εκπρόσωποι των σωματείων είναι και η διαγραφή από τη δύναμη της ΕΠΣΛ (σύμφωνα με σχετική οδηγία της ΓΓΑ) ομάδων που βρίσκονται σε μακροχρόνια αγωνιστική απραξία. Σήμερα στη δύναμη της Ένωσης υπάρχουν 188 σωματεία και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο αριθμός των ομάδων που είναι προς διαγραφή ανέρχεται σε 109, το οποίο σημαίνει ότι η δύναμη της ΕΠΣΛ ανάλογα με τις αποφάσεις της Γ.Σ. για τις διαγραφές αναμένεται να περιοριστεί μέχρι και τα 78 σωματεία.


Βάσει των στοιχείων τα 109 σωματεία για τα οποία η Γενική Συνέλευση του Αυγούστου θα κληθεί να πάρει απόφαση για τη διαγραφή τους είναι τα εξής:
Κεραυνός Δένδρων, Ηρακλής Ομολίου, Όλυμπος Ολυμπιάδας, Ένωσις Μελίας, Αναγέννηση Πουρναρίου, Προοδευτική Ανάβρας, Α.Σ. Πυργετού Λάρισας, Αστραπή Δελερίων, Ροδιακός Ροδιάς, A.O. Βρυοτόπου, A.O. Ραψάνης, Αναγέννηση Φαρσάλων, Ελευθεριακός, Αετός Αμυγδαλέας, Ατρόμητος Βαμβακούς, Αναγέννηση Ζαππείου, Α.Ο. Αιγάνης, Τοξότης Όσσας, Κεραυνός Παραποτάμου, Α.Ο. Κατοχωρίου, ΠΑΟ Καλαμακίου Λάρ., Αστήρ Ν. Περιβολίου, Αστήρ Μάνδρας, Άρης Χαράς, Απόλλων Βρυσιών, Ολυμπιακός Παλαιόπυργου, Πανιώνιος Ν. Σμύρνης, Νίκη Κρήνης, Σταυραετός, Άρης Κουλουρίου, Πηνειός Λάρισας, Κεραυνός Δρυμού, Α.Ο. Σαρανταπόρου, Δευκαλίων Κρανέας, Προοδευτική Λάρισας, Α.Ο. Κοιλάδας, Ηρακλής Καλλιθέας, Δολιχιακός, Α.Ο. Συκέας, Θερμαϊκός Στομίου, Α.Ο. Αχιλλείου, Ελπίς Μεσοχωρίου, Δόξα Ραχούλας, Γεωργάκης Ολύμπιος, Δόξα Μοσχοχωρίου, Ολυμπιακός Χειμαδίου, Α.Ε. Δήμητρας, Βουβάλα, Ολυμπιακός Αμπελ., Καστρί Α.Ε., Άρης Λαρίσης, Φορτούνα, Πραιτωριακός, Π.Ο. Μ. Ελευθεροχωρίου, Όλυμπος Πυθίου, Ηρακλής Πλατανουλίων, Κένταυρος Λαρίσης, Α.Ο. Ζωοδόχου Πηγής, Α.Ο. Φλάμπουρου, Ελάφια Έλαφος Αγιάς, Α.Ο. Ιτέας Λάρισας, Α.Ε. Φλόγα, ΠΑΣ Άρης Διλόφου, Δόξα Μαγούλα Λάρισας, Δυναμό Λάρισας, Α.Ο. Όλυμπος Λάρισας, Αγροτικός Ρευματιάς, Α.Ο. Καλαρρυτινών, Α.Σ. Σιδηροδρ. Ραψάνης, Α.Σ. Ομ. Β. Ηπειρ.  Λαρ., Α.Ο. Αλεύας Λάρισας, Πανθεσσαλικός ΑΟΝΕΟΜ, Α.Ε. Ποταμιας Πυρινθος, Α. Ελασσ. Γεώρ. Καλτέκης, Α.Ε. Δήμου Αρμενίου, Α.Ο. Αίας Τυρνάβου, Α.Ο. Oik. Μελ. Μερ. Γιαν., Α.Ο. Μ. Ελευθ. Θύελλα, Α.Ε. Κραννώνος-Ο Βουκ., Α.Ο. Αγίου Θωμά, Ένωση Αγ. Γεωργίου, Ηρακλής Χάλκης, Α.Ο. Δομενiκου-Χυρετιακός, Α.Ο. Αργιθέα Ερ. Κεραυν., Στεφανόβ-Γαλανόβρυση, Α.Σ. Βαμ. Πολυδάμας, Α.Ο. Λάρ. Ατρόμητοι, ΑΣΣ Ο Ν. Ατρόμητος, Πρωτέας Αχιλλείου, Α.Ο. Νέα Νίκη Νίκης, Ίκαρος Νεάπολης, Α.Ε. Δαμασουλιου 2009, Α.Σ. Ορφέας, Μελιβοιακός Α.Σ., Αστ. Τυρνάβου 2010, Π.Ο. Γερανείων-Απόλλων, Α.Ο. Λάρισα 2012, Α.Ε. Λύκων Λάρισας, Α.Ο. Νέων Καρυών 2012, Εθνικός Ολύμπου, Α.Π.Σ. Ελασσόνα 2013, Α.Ο. Ποσειδών Λάρισας, Α.Σ. Ολυμπιώτισσες (Γυν.), Παναγροτικός Νίκαιας, Α.Ο. Μάνδρας Λάρισας, Α.Ο. Αναγ. Πυργετού, Α.Σ. Βαρ. Λάρισας Ο Πύρρος, Α.Ο. Δίας 2018, Α.Ο. Ακ. Αγίας Ευαγγ. Αν., Γυμναστικό Σωματείο Τυρνάβου Λέοντας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένα σωματεία βρίσκονται σε δραστηριότητα με νέο καταστατικό και ΑΦΜ. Για παράδειγμα, η παλιά ομάδα της Κρανιάς Δευκαλίων Κρανέας είναι υπό διαγραφή, ωστόσο υπάρχει το καινούριο σωματείο της Κρανιάς ΠΑΟ Δευκαλίων Κρανέας που ιδρύθηκε με νέο καταστατικό και ΑΦΜ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Ένα από τα βασικότερα θέματα που θα αντιμετωπίσουν τα σωματεία κυρίως της Β’ και της Γ’ τοπικής κατηγορίας είναι αυτό με τους προπονητές, καθώς σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο οι ομάδες αυτών των κατηγοριών υποχρεούνται πλέον να δηλώσουν διπλωματούχο προπονητή με UEFA B’ με σύμβαση εργασίας, κάτι που δεν ήταν υποχρεωτικό μέχρι τώρα.
Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι από την ΕΠΟ γίνεται προσπάθεια προκειμένου να ισχύσει τουλάχιστον για τη Γ’ κατηγορία (αν όχι και για τη Β’) το δίπλωμα προπονητή UEFA C ή να δοθεί κάποια παράταση ή να βρεθεί άλλη λύση που να διευκολύνει την ομαλή προσαρμογή των ομάδων των μικρότερων κατηγοριών στα νέα δεδομένα. Πάντως, στην προχθεσινή Γ.Σ. της ΕΠΟ η αίσθηση που επικρατούσε επί του θέματος είναι ότι θα βρεθεί λύση και είναι πολύ πιθανό τελικά να ισχύσει το UEFA C τόσο στη Γ’ όσο και στη Β’ τοπική κατηγορία. Αναμένεται, ωστόσο, να ανακοινωθεί επίσημα.
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Λόγω κάποιων εμποδίων που παρουσιάστηκαν στα φετινά πρωταθλήματα υποδομής, στις σκέψεις της διοργανώτριας αρχής είναι να γίνουν ορισμένες αλλαγές ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Έτσι, λοιπόν, είναι πολύ πιθανό να καταργηθούν οι κατηγορίες Κ-13 και Κ-15 και να μείνουν μόνο τα πρωταθλήματα Κ-12, Κ-14 και Κ-16, συν τα πρωταθλήματα «Ευ Αγωνίζεσθαι».
Παράλληλα και σε ό,τι αφορά τα διάφορα τουρνουά και καμπ που διεξάγονται προς το τέλος της περιόδου, εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι υποχρεωτική σχετική έγκριση από την ΕΠΣΛ για τη διοργάνωσή τους, ούτως ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα ως προς τη διεξαγωγή των αγώνων της τελικής φάσης των πρωταθλημάτων υποδομής.ΔΩΡΕΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ
Οι προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής στα νέα πρωταθλήματα της φετινής περιόδου 2024-2025 έχουν ως εξής:
Α’  τοπική κατηγορία: έως 31 Ιουλίου.
Β’  τοπική κατηγορία: έως 9 Αυγούστου.
Γ’  τοπική κατηγορία και κύπελλο: έως 23 Αυγούστου.
Οι δηλώσεις συμμετοχής στα νέα πρωταθλήματα θα είναι δωρεάν για τα σωματεία, δηλαδή δε θα καταβληθεί η εγγύηση συμμετοχής, όπως έγινε τη φετινή χρονιά.
Επίσης, όσον αφορά τα δελτία ορισμένου χρόνου, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2021 -χρονιά που η ΕΠΟ αποφάσισε όλα τα δελτία να τροποποιηθούν σε ορισμένου χρόνου- όλα τα σωματεία είχαν προβεί στη μετατροπή των δελτίων τους με λήξη 30 Ιουνίου 2024 (30/6/24). Αυτό σημαίνει ότι πολλοί ποδοσφαιριστές θα αποδεσμευτούν από 1η Ιουλίου 2024 (1η/7/24) και δε θα ανήκουν σε κανένα σωματείο. Επομένως, τα σωματεία θα πρέπει να αιτηθούν τη δύναμή τους από τη Γραμματεία της ΕΠΣΛ, μετά τη 1η/7/24, ώστε να γνωρίζουν τα ακριβή στοιχεία.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι για την εγγραφή των σωματείων στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για το έτος 2024, καθώς επίσης και για τη δήλωση του ΑΜΚΑ όλων των ποδοσφαιριστών, δόθηκε παράταση μέχρι τέλος Αυγούστου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass