Στα «βυσσινί» και ο Κλέτον Περντρέου

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ 29ΧΡΟΝΟΥ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2024 11:00

Ο χορός των μεταγραφών που άρχισε προχθές με τον Ουρουγουανό Ζαν Πιερ Μπαριέντος, μετά την αδειοδότηση που εξασφάλισε η ΠΑΕ ΑΕΛ, συνεχίστηκε και χθες με τον τερματοφύλακα Κλέτον Περντρέου, ενώ αναμένεται τη σκυτάλη να πάρει ο Άγγελος Οικονόμου (αφού και οι τρεις προαναφερόμενοι είχαν συμφωνήσει προφορικά με τους «βυσσινί» και περίμεναν την απόφαση για την αδειοδότηση της ομάδας).


Ο Κλέτον Περντρέου, που υπέγραψε συμβόλαιο για δύο χρόνια με τους «βυσσινί» γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1995 στην Βάουι Ντέγια, στη βόρεια πλευρά της Αλβανίας και μετανάστευσε στην Ελλάδα και την Αθήνα σε ηλικία 5 ετών. Έχει ύψος 1.92 και είναι Αλβανός με ελληνική υπηκοότητα.
Ξεκίνησε την καριέρα του από τμήματα υποδομών, ενώ το 2012 μετακόμισε στην Αγγλία για λογαριασμό της Μπρίστολ Σίτι, που τον επέλεξε μετά από μια περίοδο δοκιμαστικών. Ακολούθησε η σκωτσέζικη Χιμπέρνιαν, φτάνοντας ως την ομάδα ανδρών και έχοντας συμμετοχή σε δύο αγώνες της Championship (β’ κατηγορία), πριν το μεγάλο βήμα στην αγγλική Κρίσταλ Πάλας, σε ηλικία 20 ετών. Στα δυόμισι χρόνια παρουσίας του στο Λονδίνο και το Σέλχαρστ Παρκ δεν κατέγραψε καμία επίσημη συμμετοχή. Στη συνέχεια πήγε στη Γουέλινγκ Γιουνάιτεντ (National League South - 6η κατηγορία) και ακολούθως στην Τσέλμσφορντ Σίτι. Έπειτα αγωνίστηκε σε Γουόρδινγκ και Καρσάλτον Αθλέτικ (Isthmian League Premier Division, 7η κατηγορία).
Το 2020, μετά την πανδημία της covid-19, επέστρεψε στα επαγγελματικά πρωταθλήματα για λογαριασμό του Ακρίτα Χλώρακας στην Κύπρο (αγωνίστηκε ως βασικός για τρία χρόνια), με τον οποίο πέτυχε το 2022 την άνοδο στην Α’ Εθνική της Κύπρου, καταγράφοντας τη σεζόν 2022-2023 συνολικά 35 συμμετοχές. Μάλιστα, την ίδια σεζόν ξεχώρισε τόσο με τις εμφανίσεις του κάτω από την εστία του Ακρίτα, ώστε ψηφίστηκε 4 φορές MVP της αγωνιστικής στο Πρωτάθλημα και παράλληλα επιλέχτηκε 6 φορές στην «Καλύτερη 11άδα της Αγωνιστικής». Τη σεζόν 2023-2024 είχε 20 συμμετοχές με το Μακεδονικό στην Superleague 2.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ
Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει:
«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την απόκτηση του Κλέτον Περντρέου, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την ομάδα μας ως τον Ιούνιο του 2026. Είναι 29 ετών, γεννημένος τον Ιανουάριο του 1995. Αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα και έχει ύψος 1.92.
Ο υψηλόσωμος γκολκίπερ έχει αγωνιστεί σε Αγγλία, Σκωτία και Κύπρο, ενώ πέρυσι υπερασπίστηκε με επιτυχία την εστία του Μακεδονικού και μάλιστα ψηφίστηκε καλύτερος τερματοφύλακας στη Σούπερ Λιγκ 2 στον Όμιλο του Βορρά.
Λίγα λεπτά μετά την υπογραφή του συμβολαίου ο Κλέτον Περντρέου δήλωσε:
Είμαι περήφανος που έχω την ευκαιρία να παίξω για αυτή την τεράστια ομάδα στην Ελλάδα, με τίτλους και πορείες στην Ευρώπη. Ανυπομονώ να βοηθήσω την ΑΕΛ να επιστρέψει στη σούπερ λίγκα στη θέση που πραγματικά της αξίζει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass