EURO 2024

Ιστορική πρόκριση για τη Σλοβενία

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2024 7:19

Στο «λευκό» 0-0 έμειναν η Αγγλία και η Σλοβενία στο «RheinEnergieStadion» της Κολονίας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του EURO 2024, με τους Άγγλους να δείχνουν ξανά πολύ κακή κι «αναιμική» εικόνα, αλλά να παίρνουν εντέλει μετά... κόπων και βασάνων την πρώτη θέση στον όμιλο, την ώρα που οι Σλοβένοι πανηγύρισαν μία ιστορική πρόκριση, περνώντας-ως τρίτοι, με τρεις ισοπαλίες-για πρώτη φορά σε νοκ-άουτ φάση EURO.


Τόσο η Αγγλία, όσο και η Σλοβενία θα χρειαστεί να περιμένουν τους αγώνες του 5ου και 6ου ομίλου, για να δουν πως θα οριστικοποιηθούν τα «σταυρώματα» στη φάση των «16».
Αξίζει τέλος να επισημανθεί πως στη φάση των νοκ-άουτ, η Σλοβενία θα στερηθεί τον Γιάνζα που συμπλήρωσε κάρτες.
Διαιτητής: Κλεμέν Τουρπέν (Γαλλία)
Κίτρινες: 17’ Τρίπιερ, 68’ Γκουέχι, 78’ Φόντεν-22’ Γιάνζα, 71’ Μπιγιόλ
ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέχι, Τρίπιερ (84’ Αλεξάντερ-Άρνολντ), Ράις, Γκάλαχερ (46’ Μέινο), Μπέλινγχαμ, Σακά (71’ Πάλμερ), Κέιν, Φόντεν (89’ Γκόρντον).
ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ματίας Κεκ): Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπιγιόλ, Γιάνζα (90’+1’ Μπάλκοβετς), Στογιάνοβιτς, Έλσνικ, Τσέριν, Μλάκαρ (86’ Γκόρενς-Στάνκοβιτς), Σπόραρ (86’ Τσέλαρ), Σέσκο (75’ Ίλιτσιτς).

 

Η Δανία παρούσα στα νοκ άουτ

Η Δανία θα δώσει για δεύτερο σερί EURO το «παρών» στα νοκ άουτ! Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ αναδείχθηκε ισόπαλη δίχως τέρματα με τη Σερβία στο Μόναχο (0-0), κατέλαβε τη δεύτερη θέση του 3ου ομίλου και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει σε έναν αγώνα δίχως αύριο την ισχυρή Γερμανία στο Ντόρτμουντ (29/6). Στον αντίποδα, οι Σέρβοι αποχαιρετούν ως ουραγοί της διοργάνωση, παραμένοντας χωρίς νίκη σε μεγάλη διοργάνωση από το 2018 και το 1-0 επί της Κόστα Ρίκα στο Μουντιάλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χιούλμαντ συμπλήρωσε κάρτες και δεν θα αγωνιστεί στο νοκ άουτ της Δανίας.
Διαιτητής: Φρανσουά Λετεσιέ (Γαλλία)
Κίτρινες: Βιντ, Χιούλμαντ-Μιλένκοβιτς, Μίτροβιτς
ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Άντερσεν, Κρίστενσεν, Βέστεργκααρντ, Μπα (77’ Κρίστιανσεν), Χιούλμαντ (77’ Ντιλέινι), Χέιμπιεργκ, Μάλε, Έρικσεν (88’ Πόουλσεν ), Βιντ (46’ Όλσεν), Χέιλουντ (59’ Ντόλμπεργκ).
ΣΕΡΒΙΑ (Ντράγκαν Στοΐκοβιτς): Ραΐκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς, Πάβλοβιτς, Μιχαΐλοβιτς (73’ Μλαντένοβιτς), Ίλιτς (67’ Βλάχοβιτς), Γκουντέλι (46’ Γιόβιτς), Α. Ζίβκοβιτς, Σάμαρτζιτς (46’ Τάντιτς), Λούκιτς (87’ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς), Μίτροβιτς.

 

Η Αυστρία έκανε το... μπαμ

Η Αυστρία έκανε το... θαύμα της! Σε ένα καταπληκτικό ματς κόντρα στους Ολλανδούς στο «Olympiastadion» του Βερολίνου, η ομάδα του Ραλφ Ράγκνικ νίκησε με 3-2 στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής του 4ου ομίλου του EURO 2024 κι όχι μόνο πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στους «16», αλλά εξασφάλισε και την πρωτιά στο γκρουπ, μετά το ισόπαλο 1-1 της Γαλλίας με την Πολωνία. Το αυτογκόλ του Μάλεν (6’) και τα γκολ των Σμιντ (59’) και Σάμπιτσερ (80’) χάρισαν μία τεράστια νίκη στους Αυστριακούς απέναντι στους «οράνιε» που «απάντησαν» δύο φορές με τους Χάκπο και Ντεπάι, αλλά δεν απέφυγαν την ήττα που τους έριξε στην 3η θέση του ομίλου.
Με τον 2ο του 6ου ομίλου (Τσεχία ή Τουρκία) θα παίξουν οι Αυστριακοί στις 2 Ιουλίου στη Λειψία για τη φάση των «16», ενώ οι Ολλανδοί θα χρειαστεί να περιμένουν και τα επόμενα ματς για να δουν τη δική τους... διασταύρωση.
Διαιτητής: Ιβάν Κρούζλιακ (Σλοβακία)
Κίτρινες: 32’ Πος, 33’ Βίμερ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Βερμπρούχεν, Χερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Ακέ (66’ Φν ντε Βεν), Ντε Bράι, Ντεπάι, Χάκπο, Ρέιντερς (65’ Βαϊνάλντουμ), Βίρμαν (35’ Σίμονς), Μάλεν (72’ Βέχορστ), Σάουτεν.
ΑΥΣΤΡΙΑ (Ραλφ Ράγκνικ): Πεντς, Βέμπερ, Πος, Σάιβαλντ, Βίμερ (63’ Μπαουμγκάρτνερ) Πρας, Σάμπιτσερ, Γκρίλιτς (64’ Λάιμερ), Λιένχαρτ (62’ Κουέρφελντ), Αρναούτοβιτς, Σμιντ (90’+2’ Βέιμαν).

 

«Μπλόκο» της Πολωνίας στη Γαλλία

Η βαθμολογικά αδιάφορη Πολωνία κατάφερε να κρατήσει στο 1-1 τη Γαλλία, στην τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου του EURO 2024. Το ματς έγινε στο Ντόρτμουντ και κρίθηκε από δύο πέναλτι των αρχηγών με τον Κιλιάν Μπαπέ να ανοίγει το σκορ στο 56’ και τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να ισοφαρίζει στο 79’. Στην επόμενη φάση οι «τρικολόρ» θα αντιμετωπίσουν τον δεύτερο του 5ου ομίλου (Ρουμανία, Βέλγιο, Σλοβακία, Ουκρανία ισοβαθμούν πριν από την τελευταία αγωνιστική).
Η Πολωνία ήταν ήδη... αποκλεισμένη πριν από την έναρξη του παιχνιδιού. Έτσι παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στο αρχικό της σχήμα, καθώς ο προπονητής Μίχαλ Πρόμπιερζ έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί. Ένας από αυτούς ήταν και ο Λούκας Σκορούπσκι, εδώ και μία δεκαετία «ρεζέρβα» του Τσέζνι κάτω από τα πολωνικά δοκάρια.
Ο γκολκίπερ της Μπολόνια ήταν αυτός που... άγχωσε σε μεγάλο βαθμό τη Γαλλία, νικώντας τον Κιλιάν Μπαπέ σε τρεις κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, η τελευταία στις καθυστερήσεις.
Κι όσο στο Βερολίνο η Αυστρία διατηρούσε το προβάδισμα επί της Ολλανδίας, τόσο μεγάλωνε η αγωνία των «τρικολόρ» για την επικείμενη απώλεια της πρώτης θέσης.
Διαιτητής: Μάρκο Γκουϊντα (Ιταλία)
Κίτρινες: Ραμπιό-Ζαλέφσκι, Νταβίντοβιτς, Σβιντέρσκι
ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μαϊνιάν, Κουντέ, Σαλιμπά, Ουπαμεκανό, Τεό Ερνταντέζ, Τσουαμενί (81’ Φοφανά), Καντέ (61’ Γκριζμάν), Ραμπιό (61’ Καμαβινγκά), Ντεμπελέ (86’ Κολό Μουανί), Μπαπέ, Μπαρκολά (61’ Ζιρού)
ΠΟΛΩΝΙΑ (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Σκορούπσκι, Νταβίντοβιτς, Μπέντναρεκ, Κίβιορ, Φρανκόφσκι, Σεμπ. Σιμάνσκι (68’ Σβιντέρσκι), Ζιελίνσκι, Ζαλέφσκι (68’ Σκόρας), Μόντερ, Ουρμπάνσκι, Λεβαντόφσκι.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του EURO 2024 έχουν ως εξής:
1ος Όμιλος
Ελβετία-Γερμανία    1-1
Σκωτία-Ουγγαρία    0-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγ.)
Γερμανία    7-Προκρίθηκε στους «16»
Ελβετία    5-Προκρίθηκε στους «16»
Ουγγαρία    3
Σκωτία    1
2ος Όμιλος
Αλβανία-Ισπανία    0-1
Κροατία-Ιταλία    1-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγ.)
Ισπανία    9-Προκρίθηκε στους «16»
Ιταλία    4-Προκρίθηκε στους «16»
Κροατία    2
Αλβανία    1
3ος Όμιλος
Αγγλία-Σλοβενία    0-0
Δανία-Σερβία    0-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγ.)
Αγγλία    5-Προκρίθηκε στους «16»
Δανία    3-Προκρίθηκε στους «16»
Σλοβενία    3-Προκρίθηκε στους «16»
Σερβία    2
4ος Όμιλος
Γαλλία-Πολωνία    1-1
Ολλανδία-Αυστρία    2-3
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγ.)
Αυστρία    6-Προκρίθηκε στους «16»
Γαλλία    5-Προκρίθηκε στους «16»
Ολλανδία    4-Προκρίθηκε στους «16»
Πολωνία    1
5ος Όμιλος
Ουκρανία-Βέλγιο    Σήμερα (19:00)
Σλοβακία-Ρουμανία    Σήμερα (19:00)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (2 αγ.)
Ρουμανία    3
Βέλγιο    3
Σλοβακία    3
Ουκρανία    3
6ος Όμιλος
Γεωργία-Πορτογαλία    Σήμερα (22:00)
Τσεχία-Τουρκία    Σήμερα (22:00)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (2 αγ.)
Πορτογαλία    6-Προκρίθηκε στους «16»
Τουρκία    3
Τσεχία    1
Γεωργία    1

Τα τελευταία τρία ντέρμπι πρόκρισης και η... Γεωργία

Η φάση των ομίλων του EURO 2024 ολοκληρώνεται σήμερα (26/6) με τους τέσσερις αγώνες του 5ου και του 6ου ομίλου που θα ξεκαθαρίσουν μια και καλή το τοπίο όσον αφορά στις 16 ομάδες των νοκ-άουτ.
Ο 5ος και πλέον ισορροπημένος όμιλος του EURO 2024, όπου και οι τέσσερις ομάδες έχουν από 3 βαθμούς μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές, επιφυλάσει ένα πολύ δραματικό φινάλε, με τη Σλοβακία, τη Ρουμανία, το Βέλγιο και την Ουκρανία να μην έχουν περιθώρια για ήττα προκειμένου να μην πάνε από τόσο νωρίς... σπίτι τους.
Στον 6ο όμιλο η Πορτογαλία έχει κάνει ήδη τη «δουλειά» και αντιμετωπίζει τη Γεωργία που θα κυνηγήσει το... θαύμα, την ώρα που η Τσεχία και η Τουρκία θα δίνουν τη δική τους μάχη για την πρόκριση.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ (19:00)
Στις 19:00 στο «Waldstadion» της Φρανκφούρτης η Ρουμανία αντιμετωπίζει τη Σλοβακία σε έναν αγώνα που θα κρίνει πολλά, αλλά απ’ την άλλη δείχνει να «βολεύει» και τις δύο ομάδες η ισοπαλία, καθώς θα τις φέρει σε κάθε σενάριο στην επόμενη φάση του EURO 2024. Οι Σλοβάκοι, μετά τη μεγάλη νίκη τους επί του Βελγίου (1-0) στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου, ηττήθηκαν (με ανατροπή) 2-1 απ’ την Ουκρανία, όμως κρατούν ακόμη την τύχη τους στα... χέρια τους.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ (19:00)
Τόσο η Ουκρανία, όσο και το Βέλγιο «επέστρεψαν» στη μάχη της πρόκρισης μέσα απ’ τον 5ο όμιλο, μετά τις ήττες τους στην πρεμιέρα του γκρουπ από Ρουμανία και Σλοβακία αντίστοιχα και πλέον ήρθε η ώρα να... κονταροχτυπηθούν μεταξύ τους για μία θέση στα νοκ-άουτ στην «MHPArena» της Στουτγκάρδης. Ο νικητής θα είναι στους «16», ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας θα πρέπει να αναμένουν το αποτέλεσμα και του άλλου αγώνα ανάμεσα σε Σλοβακία και Ρουμανία για να καθοριστούν οι βαθμολογικές ισορροπίες του ομίλου.

ΓΕΩΡΓΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (22:00)
Μοιάζει με ποδοσφαιρική μάχη... Δαβίδ εναντίον Γολιάθ, αυτή ανάμεσα στη «σταχτοπούτα» του EURO 2024 Γεωργία και τη σούπερ φορμαρισμένη Πορτογαλία που θα ξεκινήσει στην «Arena AufSchalke» (22:00) για τον 6ο όμιλο. Οι Ίβηρες έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους «16» (κι ως πρώτοι απ’ το γκρουπ), ενώ την ίδια ώρα οι Γεωργιανοί θα ψάξουν την απόλυτη υπέρβαση για να μπουν στα νοκ-άουτ.
Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί μόνο μία φορά στο παρελθόν, σε φιλικό αγώνα πριν από το EURO 2008, με νικητές τους Πορτογάλους με 2-0 χάρις στα γκολ των Κριστιάνο Ρονάλντο και Πέπε, οι οποίοι συνεχίζουν... ακόμη στην Εθνική Πορτογαλίας.

ΤΣΕΧΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ (22:00)
Είναι η τρίτη φορά σε όμιλο EURO μετά το 2008 και το 2016 που θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι σε ματς της 3ης αγωνιστικής η Τσεχία και η Τουρκία. Τούτη τη φορά όμως, η μάχη στο «Volksparkstadion» του Αμβούργο (26/6, 22:00) θα κρίνει κατά πάσα πιθανότητα και μία θέση στα νοκ-άουτ. Η Τουρκία χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να πάρει μαθηματικά τη 2η θέση στον 6ο όμιλο, ενώ την ίδια ώρα οι Τσέχοι, με έναν βαθμό στο... σακούλι μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές χρειάζονται μόνο νίκη για να περάσουν στους «16».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass