Ωρα Πρωταθλήματος για τον ΝΟΛ Exalco

* ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΗ Ν.Ε. ΠΑΤΡΩΝ * ΔΗΜ. ΜΠΛΑΝΑΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ * Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΡΚΟΥΡΙΑΔΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΝΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΛ ΣΤΗΝ Α’ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟ 2008-09 ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ

Δημοσίευση: 30 Απρ 2024 11:59
ΝΟΛ 2023-24 ΝΟΛ 2023-24

Του Σωτ. Κέλλα

Έφτασε η ώρα του Μεγάλου Τελικού της Α2 κατηγορίας του Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Ανδρών 2023-2024, που θα γίνει σήμερα στα Γιάννενα, στις 17.00, όπου ο ΝΟΛ Exalco θα αντιμετωπίσει τη Ν.Ε. Πατρών, σε ένα παιχνίδι για την κατάκτηση του τροπαίου, αφοί οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει την άνοδο στην Α1 εθνική κατηγορία.
Ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Μπλάνας θα έχει μόνο μία απουσία, αυτήν του Τάσου Μεταξιώτη, αφού οι δύο διεθνείς Μιχάλης Παράσχος και Θεοδόσης Μότσιας θα αφήσουν για λίγο τις υποχρεώσεις με την Εθνική, για να ενισχύσουν τη λαρισινή ομάδα.
Ο προπονητής μάς δήλωσε ότι στόχος της ομάδας είναι να πάρει τον τίτλο και οι παίκτες το θέλουν πάρα πολύ, ώστε μετά από 13 χρόνια η ομάδα να επανέλθει πανηγυρικά στη μεγάλη κατηγορία. Ο ίδιος είναι πολύ κοντά και στην ανανέωση (σχεδόν σίγουρη) της συνεργασίας, που είναι επιθυμία του υπεύθυνου της ομάδας Γιώργου Καντώνια.
Σημείωσε χαρακτηριστικά τα εξής: «Εδώ που φθάσαμε, δεν υπάρχει εύκολο ή δύσκολο παιχνίδι, αλλά θέλουμε να κερδίσουμε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».
Στη διάθεση του προπονητή εκτός των Μότσια και Παράσχου είναι και οι: Μπεζιλιώτης, Τσούτσας, Νικηφορίδης, Κόκκινος, Μερκουριάδης, Παράσχος, Χατζής, Στεργίου Δημ., Γκανάτσιος, Μότσιας, Δανιήλ Χρ., Δανιήλ Θ., Πατούνας, Παπαδόπουλος και Πατσίκας.
Πάντως, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, τον φετινό ΝΟΛ με τον ΝΟΛ της περιόδου 2008-09, που πέτυχε την πρώτη άνοδο, τους συνδέουν κάποιοι πολίστες, με πιο χαρακτηριστικό τον 41χρονο Άγγελο Μερκουριάδη. Ενεργό μέλος και των δύο ομάδων ήταν ο Μπεζιλιώτης, αλλά και οι νεαροί τότε Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος, Θάνος Δανιήλ και Νίκος Κόκκινος.
Η ομάδα την περίοδο εκείνη είχε πρόεδρο τον νυν περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, έπαιζε στο κλειστό κολυμβητήριο του Αλκαζάρ και είχε γενικό αρχηγό τον Μπάμπη Ντόσα. Την αποτελούσαν, επίσης, οι Παύλος Μερκουριάδης, Νούσιος, Λάππας, Κανδιόγλου, Κουρουπάκης και Μάγνης.
Προπονητής στην αρχή της σεζόν ήταν ο Όμηρος Πολυχρονόπουλος, που τον διαδέχθηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου ο Νίκος Βλαζάκης.
Ο Μερκουριάδης συγκρίνοντας τις ανόδους μάς ανέφερε τα εξής: «Τότε ανεβήκαμε και ήμασταν δεύτεροι πίσω από τον Ποσειδώνα Ιλισίων και πετύχαμε κάτι που ως τότε φαινόταν απίστευτο. Η Λάρισα να έχει ομάδα πόλο στην Α1. Και τα καταφέραμε πολύ πιο εύκολα από φέτος.
Φέτος η άνοδος φαινόταν αδύνατη, γιατί στην αρχή της σεζόν χάσαμε τον Αλιχανίδη και τον Γ. Στεργίου που έφυγαν, αλλά στην πορεία εξελίχθηκαν και βοήθησαν σημαντικά ο Μότσιας και ο Παράσχος. Η ομάδα είχε φέτος έντονο το λαρισινό στοιχείο, κάτι που το ήθελε ο υπεύθυνος Γιώργος Καντώνιας. Θέλω να πω ότι η πρώτη άνοδος έφερε νεαρά λαρισινά παιδιά στο άθλημα που μεγάλωσαν σιγά-σιγά και ασχολήθηκαν με το άθλημα και το εκμεταλλεύτηκε σωστά η τωρινή διοίκηση. Το πόλο πρέπει να μπει στο «πετσί» των Λαρισαίων και αυτό έγινε. Εγώ θέλω να παίξω Α1 με τον ΝΟΛ, αλλά πρώτα θα το συζητήσω με την οικογένειά μου. Θέλω να συνεργαστώ ξανά με τον Δημήτρη Μπλάνα, που για μένα είναι αξιόλογος προπονητής».
ΜΕΤΑΔΟΣΗ-ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Ο αγώνας θα μεταδοθεί διαδικτυακά: https://youtube.com/live/o8iwIvTwoFU?feature=share.
Επίσης, θα μεταδίδεται και στη γιγαντοοθόνη του Δημοτικού Κολυμβητηρίου της Νέας Πολιτείας.
Τον αγώνα θα διαιτητεύσουν οι κ. Καρούλης Άγις και Αγγελίδης Γιώργος, ενώ παρατηρητής του αγώνα θα είναι ο κ. Ελευθεριάδης Μιλτιάδης.
Νωρίτερα, στις 15:30, αγωνίζονται στον Μικρό Τελικό της Α2 κατηγορίας, για τις θέσεις 3-4, ο Άρης Α.Σ. απέναντι στον ΝΑΟ Κέρκυρας. Ζωντανά και αυτός ο αγώνας από το επίσημο κανάλι στο Youtube: https://youtube.com/live/eJiW_PCuGrk?feature=share.
Τους αγώνες θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Κ.Ο.Ε. κ. Κυριάκος Γιαννόπουλος και ο ταμίας της Κ.Ο.Ε. κ. Γεώργιος Κατσαντώνης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass