Ξανά Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Μίλτος Τεντόγλου

Με άλμα 8,22 στον τελικό του μήκους στη Γλασκώβη

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2024 9:06

Το πρώτο μετάλλιό της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης -και μάλιστα χρυσό- πανηγυρίζει η Ελλάδα. «Δράστης» αυτής της επιτυχίας είναι ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση στον χθεσινό τελικό του μήκους με άλμα στα 8,22 μέτρα και υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια στη διοργάνωση του Βελιγραδίου.


Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Ματία Φουρλάνι που είχε και αυτός επίδοση 8,22 μέτρα, ωστόσο ο Τεντόγλου είχε καλύτερο δεύτερο άλμα σε σύγκριση με τον 19χρονο Ιταλό (8,19 μέτρα έναντι 8,10 μέτρα).
Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Τζαμαϊκανός Κάρεϊ ΜακΛάουντ με 8,21 μέτρα, επίδοση που αποτελεί εφετινό ρεκόρ.

ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ: Αν περάσει η αλλαγή, θα σταματήσω το μήκος και θα κάνω τριπλούν
Ο Μίλτος Τεντόγλου λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του χρυσού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου έριξε τη βόμβα και με δήλωσή του στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ υποστήριξε πως αν περάσει η αλλαγή στη βαλβίδα, τότε θα σταματήσει το μήκος και θα ασχοληθεί με το τριπλούν.
«Δεν με ενδιέφερε η νίκη, αλλά η επίδοση κι αυτή δεν βγήκε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αγωνιστήκαμε το πρωί. Χθες, για παράδειγμα, δεν υπήρχε στο πρόγραμμα κανένα οριζόντιο άλμα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλουν να μετρούν τα άλματα από το σημείο που πηδάμε. Έτσι το αγώνισμα χάνει τη δυσκολία του. Όλοι μπορούν να πηδήξουν απλά μήκος, αλλά η προσέγγιση και το πάτημα είναι το δύσκολο κομμάτι και αυτό θέλουν να το αφαιρέσουν». Και μετά έσκασε η βόμβα. «Αν περάσει αυτή η αλλαγή, θα σταματήσω το μήκος και θα κάνω τριπλούν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass