Οταν οι Λαρισαίοι προπονητές συνεργάζονται

ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΣΤΕΡΓΙΑΔΗ

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2024 12:31

Οι Λαρισαίοι προπονητές συνεργάζονται και παρακολούθησαν μια εξαιρετική εργασία που έκανε ο προπονητής ποδοσφαίρου UEFA A’, απόφοιτος Πανεπιστημίου ΤΕΦΑΑ Θεσσ/νίκης Θόδωρος Στεργιάδης με θέμα: «Tactical Periodization: ο Πορτογαλικός τρόπος προπόνησης και η επιρροή του στην Premier League».

Mία σεμιναριακού τύπου ανάλυση της μεθοδολογίας που χρησιμοποιεί το πορτογαλικό μοντέλο για ομάδες υψηλού επιπέδου, καθώς και την οργάνωση - δόμηση ενός σταθερού εβδομαδιαίου μορφόκυκλου με τις δικές του αρχές και ιδιομορφίες σε σχέση με τα άλλα μοντέλα προπόνησης.
Περιεχόμενα παρουσίασης:
1. Εισαγωγή – Τι είναι το Tactical Periodization - Κατανόηση της πολυπλοκότητας.
2. Μέθοδος Fractal - Αποδόμηση πολυπλοκότητας 4 φάσεις (ιεράρχιση αρχών) - Δημιουργία μοντέλου-αρχών παιχνιδιού.
3. Μεθοδολογικές αρχές Εξειδίκευση-Σύνθετης προόδου-Οριζόντιας εναλλαγής-Τάσεων Συστηματική επανάληψη (Μη μηχανικός μηχανισμός – Motivo) Συγκέντρωση & Κόπωση (κατανόηση έντασης).
4. Δόμηση μορφόκυκλου-Σταθεροποίηση εβδομαδιαίος κύκλος - οδηγός προπόνησης.
5. Παρουσίαση της μεθοδολογίας του κυρίου Στεργιάδη - Motivo η συμμετρία του χάους (κυκλική αλληλουχία – patterns) - Μια μέθοδος που στοχεύει στην εκπαίδευση των ποδοσφαριστών σε κινήσεις χωρίς την μπάλα (Καλύψεις στην άμυνα - Rotations στον χώρο του κέντρου - penetration σε επιθετικό 3ο αντιπάλου).
Στην ομιλία παρευρέθηκαν οι προπονητές ποδοσφαίρου: Μόρας Βαγγέλης, Βενέτης Τάσος, Στουρνάρας Βαγγέλης, Κατσάρας Κώστας, Τσέτσιλας Δημήτρης, Τριανταφυλλόπουλος Θάνος, Μπουκουβάλας Δημήτρης, Μπαχτσιβάνος Στέλιος, Τσίτσιας Νίκος (διοικητικός παράγοντας) κι οι δημοσιογράφοι Κέλλας Σωτήρης, Γκατζούλης Χρήστος, Πετρωτός Δημήτρης.
Η εκδήλωση τελέστηκε στον υπέροχο χώρο που στεγάζεται το «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ - βυσσινί ιδιωτικό μουσείο» που ζωντανεύει την τεράστια ιστορία της ΠΑΕ ΑΕΛ και έχει δημιουργήσει ο Χρυσοβαλάντης Μπέσιος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass