Αγαπημένες συνήθειες που έχουν όσοι ακολουθούν αθλητικό τρόπο ζωής

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2024 10:30 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Φεβ 2024 11:08

Σίγουρα θα έχετε κάποιο άτομο στη ζωή σας που λατρεύει τα σπορ και τον υγιεινό τρόπο ζωής! Τα άτομα αυτά δείχνουν να έχουν πάντα καλή ενέργεια, αρρωσταίνουν σπάνια και έχουν φυσικά καλλίγραμμο σώμα. Αν θέλετε κι εσείς να τα αποκτήσετε όλα αυτά, ίσως αναρωτιέστε ποιές συνήθειες έχουν όσοι ακολουθούν αθλητικό τρόπο ζωής, ώστε να τις ακολουθήσετε κι εσείς. Εμείς τις μάθαμε και τις μοιραζόμαστε μαζί σας παρακάτω.

Πάμε να τις δούμε!

1.  Ντύνονται σύμφωνα με το lifestyle τους

Μπορεί να σας ακούγεται ασήμαντη συνήθεια, όμως τα ρούχα μπορούν να επηρεάσουν πάρα πολύ την ψυχολογία. Παρόλο που λέμε ότι “τα ράσα δεν κάνουν τον παπά”, η αλήθεια είναι ότι το ντύσιμο έχει τη δύναμη να σας αλλάξει την ψυχολογία και να σας δώσει κίνητρο. Όσοι ζουν έναν αθλητικό τρόπο ζωής το γνωρίζουν αυτό πάρα πολύ καλά και γι’ αυτό ντύνονται ανάλογα. Επομένως, αν θέλετε κι εσείς να υιοθετήσετε το lifestyle τους, μία καλή αρχή είναι να εντάξετε πιο αθλητικά κομμάτια στην γκαρνταρόμπα σας, όπως ανδρικά φούτερ σε φαρδιά γραμμή, κολάν, αθλητικά γιλέκα και, φυσικά, αθλητικά παπούτσια. Έτσι, όχι μόνο θα μπείτε στο mood, αλλά θα είστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για λίγο παραπάνω περπάτημα ή τρέξιμο μέσα στην ημέρα!

2.  Τρώνε πρωινό

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και μία καλή μέρα δεν ξεκινάει ποτέ χωρίς ένα καλό πρωινό! Αν λοιπόν έχετε τη συνήθεια να παραλείπετε το πρωινό, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε και να βάλετε το πρωινό στη ζωή σας σταδιακά. Όχι μόνο θα είστε πιο χορτάτοι και θα έχετε περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά θα βάλετε και περισσότερα θρεπτικά συστατικά στην καθημερινή σας διατροφή. Επιπλέον, το πρωινό βοηθάει τον μεταβολισμό σας να πάρει μπρος το πρωί και να κάψει περισσότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα. Αν δεν είστε λάτρεις του πρωινού, μπορείτε να ξεκινήσετε με μία μπάρα δημητριακών, ένα φρούτο ή ένα τοστ με ψωμί ολικής άλεσης!

3.  Έχουν τη γυμναστική στην καθημερινό τους πρόγραμμα

Το ότι όσοι ακολουθούν έναν αθλητικό τρόπο ζωής έχουν τη γυμναστική στο καθημερινό τους πρόγραμμα είναι αυτονόητο! Για τα άτομα αυτά το αν θα κάνουν γυμναστική ή όχι δεν αποτελεί δίλημμα, αφού η γυμναστική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους. Μάλιστα, για να είναι σίγουροι ότι θα κάνουν γυμναστική σε καθημερινή βάση, την έχουν εντάξει μέσα στο πρόγραμμά τους, όπως και όλα τα υπόλοιπα πράγματα που έχουν να κάνουν μέσα στην ημέρα. Ένας τρόπος για να το καταφέρετε κι εσείς αυτό είναι να συνδυάσετε τη γυμναστική με κάποια καθημερινή σας δραστηριότητα. Για παράδειγμα, μπορείτε να καθιερώσετε να κάνετε μία ώρα περπάτημα ή κάποιο άλλο είδος γυμναστικής κάθε απόγευμα μετά τη δουλειά ή πριν από το μεσημεριανό σας γεύμα. Έτσι, θα εξασφαλίζεται ότι η κίνηση δε λείπει από καμία μέρα σας!

4.  Πίνουν πολύ νερό

Σίγουρα ξέρετε ήδη ότι το νερό είναι πηγή ζωής και ότι πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια κάθε μέρα, το κάνετε όμως; Όσοι κάνουν υγιεινό τρόπο ζωής και έχουν την άσκηση μέσα στην καθημερινή τους ρουτίνα, φροντίζουν να κρατούν συνεχώς το σώμα τους επαρκώς ενυδατωμένο. Αντίστοιχα, αποφεύγουν τα ανθρακούχα ποτά και αναψυκτικά, τα οποία περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, αφυδατώνοντας τον οργανισμό. Αν δεν σας είναι εύκολο να πίνετε πολύ νερό ή δεν σας αρέσει η γεύση του, αντί να προτιμήσετε κάποιο αναψυκτικό, δοκιμάστε να προσθέσετε στο νερό μερικές φέτες λεμόνι, αγγούρι ή καρπούζι, μαζί με μερικά φυλλαράκια δυόσμου!

5.  Ξεκουράζονται αρκετά

Τα πάντα στη ζωή θέλουν ισορροπία, το ίδιο και ο αθλητικός τρόπος ζωής! Το να εξαντλείτε τον οργανισμό σας είτε με τη γυμναστική, είτε με τις καθημερινές σας υποχρεώσεις, θα έχει το αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα από αυτό που θέλετε να επιτύχετε. Θα σας αφήσει δηλαδή χωρίς καθόλου ενέργεια, κάνοντάς σας να τα παρατήσετε γρήγορα. Δεν πρέπει να ξεχνάτε λοιπόν ότι εκτός από την άσκηση, θα πρέπει να προγραμματίζετε αντίστοιχα και στιγμές ξεκούρασης μέσα στην ημέρα. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε ένα διάλειμμα από τις καθημερινές σας υποχρεώσεις και να επιτρέψετε στον εαυτό σας να χαλαρώσει και να αποτινάξει το στρες!

Αν θέλετε κι εσείς λοιπόν να έχετε ένα υγιεινό τρόπο ζωής, δεν έχετε παρά να υιοθετήσετε τις συνήθειες όσων ακολουθούν ένα αθλητικό lifestyle. Μην ξεχνάτε όμως ότι για να παραμείνετε πιστοί σε μία συνήθεια, είναι καλύτερο να την υιοθετήσετε σταδιακά, χωρίς να πιέσετε υπερβολικά τον εαυτό σας!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass