Σαν σήμερα η ΑΕΛ έχασε 4 φιλάθλους της...

*ΕΝΩ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΟΒΑΡΑ Ο ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΖΗΣΗΣ ΧΕΛΙΔΩΝΗΣ

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2024 12:22

Μέρα μνήμης σήμερα για τους φιλάθλους της ΑΕΛ καθώς πριν 37 χρόνια την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης (εποχές που ο Μολώχ της ασφάλτου κατάπινε θύματα λόγω των απαράδεκτων δρόμων) τέσσερις οπαδοί της ΑΕΛ άφησαν την τελευταία τους πνοή, όταν το αυτοκίνητο που

οδηγούσαν μάρκας OPEL MAΝTA μπήκε κάτω από φορτηγό που έβγαινε από βενζινάδικο στη διασταύρωση της εθνικής οδού κοντά στον Αλμυρό (το πολύνεκρο δυστύχημα συνέβη στις 8 το βράδυ).
Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν πέντε φίλοι (μοναδικός που επιβίωσε ήταν ο Ζήσης Χελιδώνης που αργότερα έγινε και διοικητικός στην ΠΑΕ ΑΕΛ) που επέστρεφαν από το παιχνίδι Εθνικού –ΑΕΛ 0-0 και είχαν ταξιδέψει από το Σάββατο στην Αθήνα. Τότε οι οπαδοί ακολουθούσαν σε κάθε αγώνα τις ομάδες τους, συνδυάζοντας την αναψυχή με το ποδοσφαιρικό θέαμα.
Νεκροί κάτω από φορτηγό ανασύρθηκαν ο οδηγός του αυτοκινήτου Νικόλαος Δ. Κολιόπουλος και οι επιβάτες Δημήτριος Μπέλλος, Νικόλαος Βεντόκης, Φώτης Χατζηβασιλείου, όλοι ηλικίας 25 χρονών.
Ίδια ηλικία είχε και ο επιζώντας Ζήσης Χελιδώνης που σώθηκε ως εκ θαύματος, μεταφέρθηκε όπως ζήτησε ο ίδιος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Λάρισας (διατηρούσε τις αισθήσεις του) με σπληνοεκτομή, κάταγμα αριστερού μηριαίου και θλάση θώρακος.
 Η αγάπη για την ομάδα του Ζήση Χελιδώνη έμεινε άσβεστη, παρά το σοβαρό ατύχημά του, αφού την υπηρέτησε ως διοικητικός στην ΠΑΕ ΑΕΛ, αλλά και γραμματέας της ερασιτεχνικής. Όταν ρωτήθηκε για το δυστύχημα, το μόνο που είπε είναι ότι σε τέτοιες στιγμές είναι αδύνατον ο ανθρώπινος νους να θυμηθεί οτιδήποτε. Απλά οι οπαδοί αυτοί όπως και όσοι έχουν χάσει τη ζωή τους για την ομάδα δεν πρέπει να ξεχνιούνται.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass