Εκπληξη από τον Μύτικα στο Κύπελλο ΕΠΣΛ

Επιβλήθηκε της κατά δυο κατηγορίες μεγαλύτερης Δόξας Αργυροπουλιου με 4-1 - Δυνατές μάχες, αλλά και άνετες επικρατήσεις είχε η χθεσινή ημέρα

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2023 11:45

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Ολοκληρώθηκε χθες η 4η φάση των Ομίλων του Κυπέλλου ΕΠΣΛ, με την οποία έπεσε η αυλαία των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων για το 2023. Οι ομάδες που προκρίθηκαν θα μετέχουν στη φάση των «16».


Η μεγάλη έκπληξη έγινε στα Καλύβια, όπου ο Μύτικας απέκλεισε την κατά δύο κατηγορίες μεγαλύτερη Δόξα Αργυροπουλίου με το εμφατικό 4-1. MVP για τους γηπεδούχους ήταν ο Μανίκας, ο οποίος πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ (19’, 26’), ενώ τα άλλα δύο σημείωσαν οι Νταμπώσης (53’) και Νάνος (76’). Οι φιλοξενούμενοι είχαν μειώσει προσωρινά σε 2-1 στο 41’ με τον Σακοράφα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά παιχνίδι λύθηκε η συνεργασία του τεχνικού Φ. Γιαννακού με την ομάδα της Δόξας Αργυροπουλίου.
Στο ντέρμπι της Ανθούπολης η ομώνυμη ομάδα έκαμψε με μεγάλη δυσκολία την αντίσταση του μαχητικού Ηρακλή, κερδίζοντας μετά από ανατροπή με 2-1. Οι «κυανόλευκοι» προηγήθηκαν μόλις στο 7ο λεπτό με τον Ζαχαρούλη, για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι στο 17’ με το πέναλτι του Κουβελά (το κέρδισε ο Βλαχάκης από τον Δραγατσίκη, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα). Τη νίκη στην ομάδα της Ανθούπολης έδωσε στο 58’ ο Μούτσα Μπλέντι, που διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Στο 65’ ο Ηρακλής Λάρισας ζήτησε πέναλτι στον Ζιώγα, αλλά ο διαιτητής κ. Μπουρουζίκας είχε αντίθετη άποψη, με τους φιλοξενούμενους να εκφράζουν εκ νέου διαμαρτυρίες.
Με κορυφαίο τον Ρολντάν ο Π.Ο. Ελασσόνας κέρδισε στο Δαμάσι τον τοπικό Δαμασιακό με 3-1 και συνεχίζει την πορεία του στη φετινή διοργάνωση. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Ρολντάν άνοιξε το σκορ για τον Π.Ο.Ε., για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι στο 24’ με τον Οικονόμου.
Ο Ρολντάν στο 48’ με πέναλτι έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Π.Ο.Ε., ενώ ο Κουκούλης στο 74’ σφράγισε τη νίκη των φιλοξενουμένων, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.
Εύκολο απόγευμα είχε ο Απόλλωνα Λάρισας, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την πρόκριση απέναντι στον Ιπποκράτη, όπως καταδεικνύει και το τελικό 5-1. Το γεγονός αυτό επέτρεψε στον τεχνικό των «κυανολεύκων», Τάσο Βενέτη, να δώσει ευκαιρίες σε νέα παιδιά και είναι αξιοσημείωτη η συμμετοχή του 14χρονου κεντρικού αμυντικού Μιχαλόπουλου, αλλά και του 15χρονου αμυντικού μέσου Γιούγκα που έστειλαν ενθαρρυντικά μηνύματα για το μέλλον. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Τσιούτσιας που πέτυχε χατ-τρικ (22’, 33’, 60’), ενώ τα άλλα δύο τέρματα σημείωσαν οι Τσαπατόρης (47’) και Πασσιάς (76’). Για τους φιλοξενούμενους μείωσε προσωρινά σε 4-1 ο Παπαποστόλου στο 63’ με πέναλτι.
Στο γήπεδο Νεάπολης Α’, Σμόλικας και Φαλανιακός έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι στο μοναδικό παιχνίδι που έληξε χωρίς τέρματα στην κανονική του διάρκεια. Ο τυπικά γηπεδούχος Σμόλικας αποδείχτηκε πιο ουσιαστικός στη ρουλέτα των πέναλτι και πήρε τη νίκη με 5-3. Κομβικής σημασίας η απόκρουση του τερματοφύλακα Παπαγιάννης στο πέναλτι του Γκανάτσα (ήταν το τέταρτο στη σειρά). Από τον Σμόλικα ευστόχησαν οι Κακαβίτσης, Χατζούλης, Γκιόνα, Ν. Γούτος και Νερπιέτρι, ενώ από τον Φαλανιακό εύστοχοι ήταν οι Αντωνόπουλος, Πανταζής και Πάνου.
Νίκη με ανατροπή για τον Όλυμπο Γόννων στο γήπεδο Μακρυχωρίου με 3-2 επί του τοπικού Αετού, με τον Γελαλή να βάζει τη σφραγίδα του στην πρόκριση της ομάδας του.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 21’ με τον Γκαμπούρα, όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 27’ με τον Μπούμπουλη. Από κει και πέρα ανέλαβε δράση ο Γελαλής, ο οποίος με δύο γκολ, το ένα στο 38’ και το άλλο στο 55’ με πέναλτι, έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του (1-3). Ο Αετός που πάλεψε αξιοπρεπώς, κατάφερε να μειώσει στο 87’ με το πέναλτι του Γκαμπέτα, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα.
Τέλος, στο Ναρθάκι, το Μαυροβούνι κατάφερε να πάρει την πρόκριση στις καθυστερήσεις (90’+2’), χάρη στο γκολ του Πλίτση με προβολή.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί στο 32’ με την κεφαλιά του Ακριβόπουλου, ενώ το Ναρθάκι είχε ισοφαρίσει σε 1-1 στο 44’, όταν ο Κυριαζόπουλος πάσαρε στον Πλίτση και αυτός από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1ος Όμιλος
Δαμασιακός-Π.Ο. Ελασσόνας    1-3
Μύτικας-Αργυροπούλι    4-1
*Προκρίνονται άνευ αγώνα Βλαχογιάννι και Οικονόμος.
2ος Όμιλος
Μακρυχώρι-Γόννοι    2-3
Σμόλικας-Φαλανιακός    5-3 πέν. (0-0 κ.α.)
*Προκρίνονται άνευ αγώνα Δωτιέας Αγιάς και Συκούριο.
3ος Όμιλος
Απόλλων Λάρ.-Ιπποκράτης    5-1
Ανθούπολη-Ηρακλής Λάρ.    2-1
*Προκρίνονται άνευ αγώνα Λαρισαϊκός και Πελασγιώτιδα.
4ος Όμιλος
Ναρθάκι-Μαυροβούνι    1-2
*Προκρίνονται άνευ αγώνα Αγ. Ανάργυροι, Αχιλλέας Φ. και Α.Ε. Κιλελέρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass