Αγώνας αφιερωμένος στον Στέλιο Καντώνια

*ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ Ο 19ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΛΑΡΙΣΑ – ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2023 12:05

Αφιερωμένος στη μνήμη του πρωταθλητή με την ΑΕΛ προέδρου Στέλιου Καντώνια θα είναι ο 19ος Ημιμαραθώνιος Λάρισα – Τύρναβος, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023.
Τον αγώνα διοργανώνουν ο Δήμος Λαρισαίων και ο Δήμος Τυρνάβου, με τη συνεργασία της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και με τη στήριξη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, του ΣΥΒΑΣ Λάρισας, του ΣΔΥΝ. Λάρισας, της ΠΕΠΦΑ Ν. Λάρισας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων και πλήθος εθελοντών.


«Για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός» έκανε λόγο ο απερχόμενος δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκουρας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε χθε, το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Λάρισας. «Ο αθλητισμός ενώνει δύο σημαντικές πόλεις της Θεσσαλίας με μια καλή διαδρομή» συμπλήρωσε, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στον αγώνα.
«Ο αγώνας θα εξελιχθεί σε μία αθλητική γιορτή στο τέλος, η οποία θα μεταδώσει μηνύματα του διαχρονικού αθλητισμού, της ευγενής άμιλλας, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, του ευ αγωνίζεσθαι» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ κ. Ηλίας Καφφές, ευχόμενος καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες.
«Αθλητές από όλη την Ελλάδα θα ‘ρθουν να τρέξουν στον ημιμαραθώνιο, κλείνοντας έτσι την αθλητική χρονιά» είπε από πλευράς του ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας κ. Απόστολος Γούλας.
Το Παράρτημα Λάρισας της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής «στηρίζει κάθε είδους δραστηριότητα που έχει σκοπό τη δια βίου άσκηση για την υγεία και την ποιότητα ζωής» επισήμανε ο πρόεδρός του κ. Κώστας Τσιτώτας.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Θάνος Αδαμόπουλος, τόνισε τα εξής: «Είναι θεσμός ο Ημιμαραθώνιος Τύρναβος-Λάρισα και ευελπιστούμε πως θα έχει μεγάλη συμμετοχή. Ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει αυτή την σημαντική διοργάνωση και η οικογένεια Καντώνια ήταν αυτή που βοήθησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, της αγαπημένης μας ομάδας της ΑΕΛ και γίνεται ο αγώνας στη μνήμη του προέδρου Στέλιου Καντώνια».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ κ. Βαγγέλης Μόρας, ανέφερε: «Είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας, τον οποίο στηρίζει η οικογένεια Καντώνια και συνδιοργανώνουν πολλοί φορείς. Θέλω όλους να τους ευχαριστήσω, εμείς κάνουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια, αλλά θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές, που στηρίζουν τη συγκεκριμένη διοργάνωση και θεωρώ πολύτιμη τη συμβολή τους».
*Τον αγώνα ενισχύει χορηγικά η Exalco, όπως υπογράμμισε η υπεύθυνη marketing της κα Άλκηστη Κατσιάβα.

O HΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Η εκκίνηση για τον Hμιμαραθώνιο δρόμο θα δοθεί στην Κεντρική πλατεία του Τυρνάβου στις 11.00 το πρωί την Κυριακή και ο τερματισμός θα γίνει στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.
Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 21.097 μ. ασφάλτινης διαδρομής επί του οδικού άξονα Τύρναβος-Λάρισα, με παράκαμψη στο χωριό Αγ. Σοφία και έως τον κυκλικό κόμβο Κοζάνης-Σανδράκη,-κυκλικό κόμβο Σανδράκη-Αεροδρομίου(Ν. Σμύρνη)-Αεροδρομίου-Γεωργιάδου-πεζόδρομος Βενιζέλου και τερματισμός στο Αρχαίο Θέατρο.
Ανά 5 χιλιόμετρα θα υπάρχουν σταθμοί με νερά, ενώ σε όλο το μήκος τα διαδρομής θα υπάρχει σήμανση με το υπόλοιπο της απόστασης.
Τριακόσιοι (300) αθλητές από όλη την Ελλάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή.ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5 ΧΛΜ.
Στα πλαίσια της αναβάθμισης του ημιμαραθωνίου διοργανώνεται και αγώνας δρόμου 5 χλμ. Η εκκίνηση θα γίνει στις 10.00 το πρωί από το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Η διαδρομή είναι: Αρχαίο Θέατρο, Βενιζέλου, Πεζογέφυρα Πηνειού, Κηποθέατρο, Αγ. Αικατερίνη, Πεζόδρομος κοίτης Πηνειού, Γέφυρα ΔΕΥΑΛ, πεζόδρομος κοίτης Πηνειού, Καλλιθέας, Βενιζέλου, με τερματισμό στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.
Σε όλους τα αθλητές και των δύο αγώνων που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό Τα-shirt και μετάλλιο.
Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στις 13.30 στον πεζόδρομο της Βενιζέλου μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΑΝΔΡΕΣ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Από 18 και ΑΝΩ από 18 και ΑΝΩ ΕΩΣ και 2005 21.197,5 μέτρα.
ΑΝΔΡΕΣ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Από 14 και ΑΝΩ από 14 και ΑΝΩ ΕΩΣ και 2009 5 χιλιόμετρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass