ΑΕΛ: Και τώρα Κύπελλο

*ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ «ΒΥΣΣΙΝΙ»

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2023 12:01

Του Σωτ. Κέλλα

Η ΑΕΛ από χθες έχει μπει σε ρυθμούς Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο Αθηνών αύριο στις 15.30 στη φάση των «16» του θεσμού και οι «βυσσινί» σίγουρα θέλουν να συνδυάσουν την παρουσία τους με τη βαριά κληρονομιά των δύο κατακτήσεων και των δύο συμμετοχών σε τελικούς.
Βέβαια, το έργο τους δεν θα είναι εύκολο απέναντι σε μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας, αλλά από την άλλη θα προσπαθήσουν να κερδίσουν δόξα και... χρήμα (αφού θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση του θεσμού τον νικητή Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού).
Αυτό, όμως, που ενδιαφέρει πιο πολύ είναι η άνοδος στη μεγάλη κατηγορία και τα υπόλοιπα σίγουρα αποτελούν ευσεβείς πόθους, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε πόσο υπάρχει η πολυτέλεια να επιτευχθούν όλα.
Ο προπονητής Παύλος Δερμιτζάκης χθες έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη επί της Νίκης Βόλου με 1-0 προχθές για το Πρωτάθλημα, ενώ μιλώντας για το Κύπελλο είπε στους ποδοσφαιριστές ότι πρέπει να διεκδικήσουν όποια πιθανότητα έχουν για πρόκριση.
Από κει και πέρα θα υπάρξουν και αλλαγές στο αρχικό σχήμα, με δεδομένη τη συμμετοχή του Καλουτσικίδη και ίσως δύο ή τριών ακόμα παικτών.
Σχετικά με τα προβλήματα, εκτός του μόνιμα τραυματία Σάρατε δεν θα παίξει μάλλον και ο Μαυριάς που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, ενώ ο Όγκμποε έχει αδιαθεσία και δεν προπονήθηκε χθες. Οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεση του προπονητή. Σήμερα θα φανούν περισσότερα για το αρχικό σχήμα, ενώ θα γίνει και ανάλυση του αντιπάλου.
Τέλος, στην ΑΕΛ δεν ασχολούνται με το βίντεο που κυκλοφόρησε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η Νίκη Βόλου για το γκολ που ακυρώθηκε. Οι «βυσσινί» μένουν πιστοί στη... γραμμή Δερμιτζάκη ότι ο βοηθός ήταν στην ίδια ευθεία και είχε καλύτερη άποψη απ’ όλους.
ΟΙ ΚΙΤΡΙΝΕΣ
Ένας παίκτης της ΑΕΛ είδε την κίτρινη κάρτα στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου, ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, Στέφανος Σουλούκος, στο 92ο λεπτό για καθυστέρηση. Θυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Στάμου, που συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες στο εκτός έδρας ματς με τον Λεβαδειακό για την 11η αγωνιστική, δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του στον εντός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα Πόντου, ενώ ο Αχμέντ Λαυρέντης Κοσσονού, που επίσης συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες, θα εκτίσει τη μία αγωνιστική στον εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ Β’ για τη 15η αγωνιστική. Στο όριο με δύο και την επόμενη φορά που θα «κιτρινιστούν» θα χάσουν ένα παιχνίδι είναι ο Κώστας Πλέγας, ο Φαμπρίτσιο Πεντρόσο, ο Γιώργος Μαϊδανός και ο Λούκα Αντράντα.  Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ έχουν ως εξής: Δημήτρης Στάμου 3 (θα εκτίσει με Απόλλων Πόντου), Αχμέντ Λαυρέντης Κοσσονού 3 (θα εκτίσει με ΑΕΚ Β’), Κώστας Πλέγας, Λούκα Αντράντα, Φαμπρίτσιο Πεντρόσο, Γιώργος Μαϊδανός 2, Γιώργος Παπαδόπουλος, Μαξίμ Μαξιμένκο, Πέτρος Καλουτσικίδης, Λεάντρο Οτορμίν, Χάρης Ηλιάδης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Στέφανος Σουλούκος 1.
ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ
Το γκολ που πέτυχε ο Κώστας Παπαγεωργίου είναι το τρίτο φετινό του. Αναλυτικά οι σκόρερ της ΑΕΛ τη σεζόν 2023-2024: Κοσσονού, Κώστας Παπαγεωργίου 3, Φαμπρίτσιο Πεντρόσο 2, Μάριος Όγκμποε, Χάρης Ηλιάδης, Δημήτρης Μαυριάς, Κώστας Πλέγας, Λούκα Αντράντα 1.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΤΣΙΑΡΑΣ
Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώθηκαν οι ορισμοί διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών για τους πρώτους αγώνες της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας, γυμναστής στο επάγγελμα, από τον Σύνδεσμο Καβάλας, ο οποίος κατάγεται από την Καρδίτσα, θα διαιτητεύσει την αυριανή εντός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Ατρόμητο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε σφυρίξει την ΑΕΛ τη σεζόν 2022-2023 στην εκτός έδρας «επεισοδιακή» νίκη με 2-1 επί της Νίκης Βόλου για τη Super League 2 και στην εκτός έδρας ήττα με 1-0 από τον ΠΑΟΚ Β’ (11/11/2022) για τη Super League 2, τη σεζόν 2021-2022 στην εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί του Απόλλωνα Πόντου (12/12/2021) για τη Super League 2 και στον εντός έδρας αγώνα της ΑΕΛ με τον ΠΑΟΚ Β’ με 0-0 (29/01/2022) για τη Super League 2. Βοηθοί του θα είναι ο Χασάν Κούλα (Ξάνθης) και ο Γιώργος Χριστακόγλου (Χαλκιδικής). Τέταρτος θα είναι ο Στέφανος-Βάιος Καλαντζής (Θεσσαλίας) και τέλος, παρατηρητής ορίστηκε ο Χρήστος Δαγκλής από την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας.
ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Αναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των «16»:
ΣΗΜΕΡΑ
17:00, Αστέρας Τρίπολης-Πανσερραϊκός
19:30, Παναιτωλικός-Athens Kallithea FC
ΑΥΡΙΟ
15:30, ΑΕΛ-Ατρόμητος
17:30, ΟΦΗ-Κηφισιά
ΠΕΜΠΤΗ 7/12
15:00, Λεβαδειακός-Νίκη Βόλου
19:00, ΠΑΟΚ-Βόλος

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ
Ο Μακεδονικός επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στον Καμπανιακό, επικράτησε με 2-1 εκτός έδρας και παρέμεινε στην 3η θέση της βαθμολογίας του Α’ Ομίλου της Super League 2.
Η αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 12ης αγωνιστικής ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν προβάδισμα με τα γκολ των Ζαφειράκη (6’) και Τσιλινγκίρη (32’). Μείωσε ο Καμπανιακός στο 72’ με τον Γκιοκούδη, δύο λεπτά μετά την αποβολή του Χασάνογλου (70’).
Με παίκτη λιγότερο ολοκλήρωσαν το ματς και οι γηπεδούχοι, καθώς στο 90’+2’ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Πόζογλου.
Αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα της 10ης και 12ης αγωνιστικής της Super League 2, μαζί με τις βαθμολογίες των δύο Ομίλων και τα προγράμματα της επόμενης αγωνιστικής έχουν ως ακολούθως:
Α’ Όμιλος
ΠΟΤ Ηρακλής-Κοζάνη    1-1
ΑΕΚ Β’-Αιολικός    2-1
ΠΑΟΚ Β’-Λεβαδειακός    1-3
ΑΕΛ-Νίκη Βόλου    1-0
Απόλ. Πόντου-Αναγ. Καρδίτσας    2-1
Καμπανιακός-Μακεδονικός    1-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λεβαδειακός    26*
2. ΑΕΛ    21**
3. Μακεδονικός    19**
4. Νίκη Βόλου    15**
5. Κοζάνη    14*
6. Αναγέννηση Καρδίτσας    14**
7. ΠΑΟΚ Β’    13**
8. ΠΟΤ Ηρακλής    12**
9. Αιολικός    11**
10. ΑΕΚ Β’    10**
11. Απόλλων Πόντου    8**
12. Καμπανιακός    6**
*Έχουν κάνει το ένα ρεπό τους.
**Έχουν κάνει τα δύο ρεπό τους.
***Έχουν παιχνίδι λιγότερο ΑΕΚ Β’ και Κοζάνη. Η ΕΠΟΜΕΝΗ 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Αιολικός-ΠΟΤ Ηρακλής
Μακεδονικός-ΑΕΚ Β’
Νίκη Βόλου-ΠΑΟΚ Β’
Αναγ. Καρδίτσας-Καμπανιακός
ΑΕΛ-Απόλλων Πόντου
Ρεπό: Κοζάνη, Λεβαδειακός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass