Για την 4η σερί νίκη ο Παναθηναϊκός

ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΒΑΛΕΝΘΙΑ (21:15) - ΑΥΡΙΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Δημοσίευση: 23 Νοε 2023 9:48

Εντός έδρας αγωνίζονται ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Euroleague, αυτή την εβδομάδα.

Πρώτοι στη «μάχη» ρίχνονται οι «πράσινοι», καθώς σήμερα (21:15) υποδέχονται τη Βαλένθια, στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Αύριο Παρασκευή (24/11, 21:15), ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Ζαλγκίρις Κάουνας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Αναλυτικά:
*Μία 4η διαδοχική νίκη θέλει να πετύχει ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο τη Βαλένθια, στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ηττήθηκε τελευταία φορά στη Euroleague, στις 3 Νοεμβρίου, στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», με 80-72 από την Μπαρτσελόνα. Έκτοτε, ακολούθησαν νίκες με Άλμπα, στο Βερολίνο (85-99), Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΟΑΚΑ (73-71) και Βίρτους Μπολόνια στο ΟΑΚΑ (90-76). Πέρυσι, η Βαλένθια πέρασε νικηφόρα από το ΟΑΚΑ (91-92) με buzzer beater του Κρις Τζόουνς, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας εκείνη τη βραδιά με 33 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Αυτή τη φορά, η Βαλένθια ήρθε στην Αθήνα, με την... πλάτη στον τοίχο, από την άποψη πως προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες και συγκεκριμένα, από Αρμάνι στο Μιλάνο (83-52), Ρεάλ Μαδρίτης στη Βαλένθια (73-76) και από Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη (74-70). Αυτό σημαίνει, βέβαια πως οι παίκτες του Άλεξ Μουμπρού θα τα δώσουν όλα στο παρκέ του ΟΑΚΑ για να αποφύγουν μία 4η διαδοχική ήττα.
*Την 3η διαδοχική νίκη του αναζητά ο Ολυμπιακός, υποδεχόμενος τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Μετά το «διπλό» επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Βελιγράδι και τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα στο ΣΕΦ τη «διαβολοβδομάδα» που πέρασε, η ομάδα του Πειραιά θέλει πάση θυσία το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη λιθουανική ομάδα, για να βελτιώσει το ρεκόρ του, το οποίο βρίσκεται στο 5-4. Το θετικό για τους «ερυθρόλευκους» είναι πως επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση τόσο ο Νίκολα Μιλουτίνοβ, όσο και ο Σακίελ ΜακΚίσικ. Εκτός παραμένει ο άτυχος του αγώνα με τους Ισραηλινούς στη «Χάλα Πιονίρ», Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος. Με πολιτικά θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση το πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα των Πειραιωτών, Ναζ Μήτρου-Λονγκ, καθώς δικαίωμα συμμετοχής στη Euroleague θα έχει από την έναρξη του 2ου γύρου, δηλαδή απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, στις 2 Ιανουαρίου. Η τελευταία φορά που η Ζαλγκίρις νίκησε τον Ολυμπιακό ήταν τον Ιανουάριο του 2021, στο Κάουνας, με 81-79, με σκόρερ για τη Ζαλγκίρις, ένα δευτερόλεπτο πριν τη λήξη τον... νυν γκαρντ του Ολυμπιακού Τόμας Ουόκαπ, ο οποίος ολοκλήρωσε σερί 9-0 των γηπεδούχων. Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν και για τον Ίγκνας Μπραζντέικις, καθώς πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη Euroleague, με τη φανέλα της Ζαλγκίρις την περασμένη αγωνιστική περίοδο, πριν υπογράψει στον Ολυμπιακό, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

 

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (10η αγωνιστική)
ΣΗΜΕΡΑ
Παναθηναϊκός-Βαλένθια    21:15
Βιλερμπάν-Μπάγερν
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπαρτσελόνα
Βίρτους-Φενερμπαχτσέ
Ρεάλ Μαδρίτης-Άλμπα Βερολίνου
ΑΥΡΙΟ
Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις Κάουνας    21:15
Αναντολού Εφές-Παρτιζάν
Μπασκόνια-Μονακό
Ερυθρός Αστέρας-Αρμάνι Μιλάνο

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ρεάλ Μαδρίτης    8-0
Μπαρτσελόνα    7-2
Βίρτους Μπολόνια    6-3
Μακάμπι Τελ Αβίβ    5-3
Φενερμπαχτσέ    5-4
Μονακό    5-4
Ολυμπιακός    5-4
Βαλένθια    5-4
Μπασκόνια    5-4
Παναθηναϊκός    5-4
Αναντολού Εφές    4-5
Παρτιζάν Βελιγραδίου    4-5
Ζαλγκίρις Κάουνας    4-5
Μπάγερν Μονάχου    3-6
Ερυθρός Αστέρας    3-6
Αρμάνι Μιλάνο    3-6
Βιλερμπάν    2-7
Άλμπα Βερολίνου    1-8

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass