Στον ...πόντο η ΑΕΛ

*ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ Β’ ΜΕ 2-0. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑΔΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΠΛΕΓΑΣ (15’)* ΣΟΥΠΕΡ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΟΥΚΟΥ ΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΣ (57’)*ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΘΕΤΗ ΠΑΣΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΙΑ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ Κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (74’)

Δημοσίευση: 12 Νοε 2023 12:00
Η απόκρουση του Σολούκου στο πέναλτι του Κανίς και τα πανηγύρια των παικτών της ΑΕΛ. Η απόκρουση του Σολούκου στο πέναλτι του Κανίς και τα πανηγύρια των παικτών της ΑΕΛ.

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Τρίτη συνεχόμενη νίκη χθες στο Ael Fc Arena για την ΑΕΛ, αυτή τη φορά επί του ΠΑΟΚ Β’ με 2-0 χάρη σε τέρματα των Πλέγα (15’) και Κ. Παπαγεωργίου (74’) και η διαφορά με τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό έφθασε στον πόντο, αλλά με τον βασικό αντίπαλο των «βυσσινί» στη μάχη της ανόδου να έχει δύο αγώνες λιγότερους. Τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι η ΑΕΛ κερδίζει με το ίδιο σκορ, με τη διαφορά ότι τα δύο προηγούμενα ήταν εκτός έδρας…


Η άνοδος φαίνεται ότι θα είναι ένα ταγκό για …δύο και θα κερδίσει αυτός που θα κάνει λιγότερα λάθη και δεν θα έχει απώλειες βαθμών.
Στο χθεσινό παιχνίδι η ΑΕΛ πέτυχε δύο τέρματα (ένα σε κάθε ημίχρονο), έπαιξε καλά στο πρώτο μέρος, ενώ κάνει πάλι στιγμιαία λάθη όπως για παράδειγμα μια απερίσκεπτη κίνηση του Πεντρόσο στο τέλος που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να μην τον έχει στη διάθεσή του ο προπονητής Παύλος Δερμιτζάκης στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.
Στα τελευταία παιχνίδια η επίθεση βάζει γκολ, αλλά και η άμυνα βελτιώθηκε αφού δεν δέχεται τέρμα για έναν ακόμα αγώνα. Πάντως χθες το οφείλει και στην ικανότητα του τερματοφύλακα Σουλούκου που απέκρουσε το πέναλτι του Κανίς στο 57’.
Γενικά η ΑΕΛ είχε δύο πρόσωπα, καλή στο πρώτο μέρος όπου ο Σουλούκος δεν ακούμπησε με τα χέρια την μπάλα, αλλά στο δεύτερο μέρος είχε αγωνιστική πτώση και κέρδισε χάρη στην ικανότητα του Σουλούκου και το νωχελικό παίξιμο κατά διαστήματα του ΠΑΟΚ Β’, που κάποιοι παίκτες αυτής της ομάδας μάλλον είναι για τοπικό επίπεδο…
Για μια ακόμα φορά δεν έλειψαν αποδοκιμασίες κατά της ομάδας της Θεσσαλονίκης και ένα πανό για τον άτυχο Χαράλαμπο Μπλιόνα από τους οργανωμένους οπαδούς που έγραφε «Χαράλαμπος Μπλιόνας ΠΑΡΩΝ».

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ομάδας Παύλος Δερμιτζάκης βρήκε τη ...συνταγή ενδεκάδας και δεν την αλλάζει… Στο 4-3-3 κάτω από τα δοκάρια έπαιξε ο Σουλούκος, στην άμυνα οι: Θ. Παπαγεωργίου (δεξιά), Ηλιάδης, Στάμος, Μαϊδανός (αριστερά), στη μεσαία γραμμή οι: Πλέγας, Αντράντα, Οτορμίν και στην επίθεση οι: Κοσσονού (αριστερά), Πεντρόσο, Μαυριάς (δεξιά).
Η ΑΕΛ από την αρχή μπήκε επιθετικά και με σουτ απειλούσε τον αντίπαλό της. Το πρώτο το έκανε ο Μαυριάς έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 3’ που η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο 15’ ο Ηλιάδης κάνει εκπληκτική σέντρα και ο Πλέγας με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής κάνει το 1-0, με τον ΠΑΟΚ Β’ να είναι αιφνιδιασμένος αφού έπαιζε εκείνο το διάστημα με δέκα παίκτες λόγω τραυματισμού του Γκορτεζιάνι (λίγο αργότερα έγινε αλλαγή).
Η ΑΕΛ συνέχισε την πίεση και στο 16’ σουτ του Οτορμίν μέσα από τη μεγάλη περιοχή καταλήγει άουτ. Ο ίδιος παίκτης στο 25’ κάνει σουτ πάλι μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα κοντράρει στον Παναγιώτου και καταλήγει κόρνερ.
Ο χορός των …σουτ συνεχίζεται με τον Κοσσονού στο 34’, αλλά αποκρούει ο Μοναστηρλής, ενώ κάνει το ίδιο και στο 37’ σε εκτέλεση φάουλ του Οτορμίν.
Σουτ εκτός περιοχής του Μαυριά για την ΑΕΛ μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Μοναστηρλής στο 39’, ενώ ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Β’ κάνει το ίδιο και σε σουτ του Μαϊδανού έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 40’.
Τελευταία καλή φάση για τη Λαρισινή ομάδα ήταν ένα σουτ του Κοσσονού στο 43’ που κατέληξε άουτ.
Η ΑΕΛ στο πρώτο μέρος ήταν κυρίαρχη απέναντι στον ΠΑΟΚ Β’ που ήταν για λύπηση και θύμιζε ομάδα Α’ ΕΠΣΛ που θα έδινε μάχη για την παραμονή. Υπερεκτιμημένοι οι παίκτες του με έναν προπονητή (Αλέξη Αλεξιάδη) που δεν έχει σχέση με τον κυπελλούχο Γκαρσία. Από τον ΠΑΟΝΕ και τον Ιάλυσσο Ρόδου βρέθηκε στον ΠΑΟΚ Β’.
Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν τον αγώνα, αλλά στο 55’ ο Κοσσονού κάνει το πρώτο σουτ που αποκρούει ο Μοναστηρλής.
Και στην πρώτη επίθεση του ΠΑΟΚ Β’ η ομάδα της Θεσσαλονίκης κερδίζει πέναλτι. Ο Τασιούρης κάνει πάρτι στην αριστερή πλευρά της ΑΕΛ και  μεταβιβάζει στον Κανίς που σουτάρει προς το τέρμα, αλλά αποκρούει με το χέρι ο Ηλιάδης. Σωστός ο καταλογισμός πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον Ηλιάδη.
Το πέναλτι εκτελεί ο Κανίς και αποκρούει ο Σουλούκος πέφτοντας στην αριστερή του γωνία.
Στο 72’ ο Μοναστηρλής αποκρούει φάουλ που εκτέλεσε ο Πεντρόσο, αλλά στο 74’ ο Μαυριάς κάνει κάθετη πάσα στον Κ. Παπαγεωργίου που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή και κάνει το 2-0, δίνοντας τέλος στον αγώνα.
Ο ΠΑΟΚ Β’ στο 77’ απειλεί με εκτέλεση φάουλ του Νίνουα που μπλοκάρει ο Σουλούκος.
Στο 78’ γίνονται ταυτόχρονα έξι αλλαγές (τρεις παίκτες από κάθε ομάδα), ο ρυθμός πέφτει και ο ΠΑΟΚ Β’ το εκμεταλλεύεται χάνοντας ευκαιρίες.
Αρχικά στο σουτ του Πανίδη στο 88’ μέσα από τη μεγάλη περιοχή καταλήγει άουτ, ενώ στο 90’+1’ η εκτέλεση φάουλ από τον Γκούμα στέλνει την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σουλούκου.
Τελευταία καλή φάση ήταν πάλι για την ομάδα της Θεσσαλονίκης όταν σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ρουμιάντσεβ μπλοκάρει ο Σουλούκος.Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Σουλούκος με την απόκρουση του πέναλτι. Από κει και πέρα στην πρώτη γραμμή των καλυτέρων οι: Πλέγας, Ηλιάδης, Κοσσονού, Μαυριάς. Στα μπακ ο Θ. Παπαγεωργίου ήταν καλύτερος του Μαϊδανού, ενώ ο Στάμου για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν καλός.
Ο Οτορμίν έχει μόνο το σουτ, ενώ ο Αντράντα είναι σε καλό επίπεδο. Ο Πεντρόσο πολύ νευρικός, ενώ από τις αλλαγές τη διαφορά έκανε μόνο ο Κ. Παπαγεωργίου. Οι υπόλοιποι έδωσαν το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ Β’ να παίξει καλύτερα…
Από τον «μικρό» ΠΑΟΚ Β’ διασώθηκαν ο Τασιούρας και ο Νινούα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Από το διαιτητή Κουκούλα (Λέσβου) παράπονα έχει η ΑΕΛ που υποστηρίζει ότι στο 44’ δεν δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Πεντρόσο από τον Παναγιώτου, αλλά και ο ΠΑΟΚ Β’ όταν δεν δόθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον νευρικό Πεντρόσο στο 85’ (τον έκανε αλλαγή ο Δερμιτζάκης στο επόμενο λεπτό).
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Ηλιάδης, Πεντρόσο, Παναγιώτου.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Ηλιάδης, Στάμου, Θ. Παπαγεωργίου, Πλέγας, Μαϊδανός (78’ Παπαδόπουλος), Κοσσονού (78’ Μπρου), Αντράντα (78’ Θωμαΐδης), Οτόρμιν (63’ Κ. Παπαγεωργίου), Μαυριάς, Πεντρόσο (86’ Πατράλης).
ΠΑΟΚ Β’ (Αλέξης Αλεξιάδης): Μοναστηρλής, Τσοπούρογλου, Τασιούρας (79’ Μανωλιούδης), Παναγιώτου, Παντεκίδης, Γιαξής, Νινούα (79’ Γκούμας), Γροσδής (79’ Ρούμιαντσεβ), Κανίς (60’ Κιτσάκης), Δαρέλας, Γκορντεζιάνι (17 λ.τρ. Πανίδης).ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Καμπανιακός-Κοζάνη    0-1
ΑΕΛ-ΠΑΟΚ Β’    2-0
Απόλλων Πόντου-ΑΕΚ Β’    2-2
ΣΗΜΕΡΑ
15:00 Νίκη Βόλου-ΠΟΤ Ηρακλής
15:00 Λεβαδειακός-Αιολικός
Ρεπό: Μακεδονικός, Αναγέννηση Καρδίτσας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λεβαδειακός    18*
2. ΑΕΛ    17
3. Κοζάνη    13
4. ΠΑΟΚ Β’    10
5. Νίκη Βόλου    9**
6. Μακεδονικός    9*
7. Αναγέννηση Καρδίτσας    8
8. Καμπανιακός    6**
9. ΠΟΤ Ηρακλής    5**
10. Αιολικός    5**
11. ΑΕΚ Β’    4**
12. Απόλλων Πόντου    2**
*Έχουν κάνει το ένα ρεπό τους
**Έχουν κάνει τα δύο ρεπό τους

Η ΕΠΟΜΕΝΗ 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023
15:00 ΠΟΤ Ηρακλής-Απόλ. Πόντου
15:00 Μακεδονικός-Λεβαδειακός
15:00 Αιολικός-Νίκη Βόλου
ΑΕΚ Β’-Καμπανιακός
Κοζάνη-ΠΑΟΚ Β’
ΡΕΠΟ: Αν. Καρδίτσας, ΑΕΛ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass