Κλείνουν δύο ακόμα αθλητικές εγκαταστάσεις!

*ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΛΚΑΖΑΡ *ΠΟΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ *ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2023 12:05
Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης δίνει μεγάλη σημασία στην ασφάλεια των αθλητικών εγκαταστάσεων Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης δίνει μεγάλη σημασία στην ασφάλεια των αθλητικών εγκαταστάσεων

Του Σωτ. Κέλλα
Μετά το κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ που από 31 Αυγούστου είναι κλειστό, δύο ακόμα αθλητικές εγκαταστάσεις στη Λάρισα αποφασίστηκε να κλείσουν λόγω προβλήματος στατικής επάρκειας και αυτές είναι το κλειστό κολυμβητήριο του Αλκαζάρ και το γήπεδο Αλκαζάρ.

Στην Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας κοινοποιήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τα συμπεράσματα του 2ου σταδίου της μελέτης, στα οποία διαπιστώθηκαν ανεπάρκειες, σύμφωνα με τα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.
Και αυτά ανέδειξαν το πρόβλημα των εγκαταστάσεων, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει πρόβλημα και σε άλλες εγκαταστάσεις όχι μόνο του ΕΑΚ Λάρισας, αλλά και Δήμων, εφόσον ελεγχθούν και βγούν ακατάλληλες!
Μέχρι τώρα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπως αποδείχθηκε, δεν είχε κάνει ελέγχους για στατική επάρκεια και πυρασφάλεια σε αθλητικές εγκαταστάσεις και τώρα με την ανάληψη των καθηκόντων του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων και δεν είναι τυχαίο ότι μετά το ΟΑΚΑ που έκλεισε και άλλες εγκαταστάσεις ακολουθούν τον ίδιο δρόμο…
Κύκλοι του Υπουργείου τόνιζαν ότι πρέπει να ελεγχθούν όλες οι εγκαταστάσεις, όχι μόνο οι εθνικές, αλλά και άλλα δημόσια κτίρια που εγκυμονούν κινδύνους.
Αυτήν τη στιγμή σε λειτουργία στη Λάρισα στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο βρίσκονται το κλειστό της Νεάπολης, το κλειστό του Αγίου Θωμά (αλλά οι αγώνες γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, λόγω προβλήματος πυρασφάλειας), η αίθουσα βαρέων αθλημάτων του ΕΑΚ, το προπονητήριο στίβου και ο στίβος στο κέντρο του γηπέδου Αλκαζάρ.
Η Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚ μόλις έφθασε το πόρισμα από τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, τον κ. Βρούτση, αποφάσισε να σταματήσει τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Το ερώτημα είναι γιατί τόσα χρόνια δεν είχαν ελεγχθεί οι αθλητικές εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να εγκυμονούν κινδύνους για τους αθλούμενους.
Η απόφαση της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας αναφέρει τα εξής:
«Στο πλαίσιο σύμβασης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με ανάδοχο Μελετητική Εταιρεία για εκπόνηση Μελέτης Στατικής Επάρκειας στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλκαζάρ, στο Κλειστό Κολυμβητήριο και στο Στάδιο Αλκαζάρ, μας κοινοποιήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τα συμπεράσματα του 2ου σταδίου της μελέτης, στα οποία διαπιστώθηκαν ανεπάρκειες, σύμφωνα με τα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.
Με βάση τα παραπάνω συμπεράσματα και των υποδείξεων από την Τεχνική Υπηρεσία της ΓΓΑ, με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα και στις τρεις εγκαταστάσεις κάθε δραστηριότητα (αθλητική και πολιτιστική κ.ά.) στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλκαζάρ, στο Κλειστό Κολυμβητήριο, στο Στάδιο Αλκαζάρ, πλην των υπαίθριων χώρων (γηπέδου ποδοσφαίρου και ανοιχτού Στίβου).
Η Υπηρεσία μας έχει ζητήσει από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού την αποστολή κλιμακίου προκειμένου να ελεγχθεί η δυνατότητα μερικής χρήσης των εγκαταστάσεων, όπως επίσης και την άμεση ολοκλήρωση της μελέτης στατικών επεμβάσεων και την εφαρμογή αυτών, με στόχο την άμεση απόδοσή τους, με ασφάλεια.
Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων».

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χθες είχαμε επικοινωνία και για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Λαρισαίων με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Ντίνο Διαμάντο, που μας είπε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, σημειώνοντας τα εξής: «Το ανοιχτό κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας είναι καινούργιο, με τον σεισμό του 2021 ελέγχθηκαν τα σχολικά κλειστά γυμναστήρια και σ’ αυτό του 4ου που υπήρξαν προβλήματα έγιναν οι σχετικές παρεμβάσεις, ενώ το δημοτικό κλειστό γυμναστήριο είχε πρόβλημα στη στέγη μετά την ενεργειακή αναβάθμιση, αλλά λύθηκε και αυτό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass