Ηταν θέμα ανωτερότητας και Κοσσονού...

* Η ΑΕΛ με δύο γκολ του Ιβοριανού κέρδισε στην Καρδίτσα την Αναγέννηση 2-0 *Είχε κι ένα δοκάρι και πολλές χαμένες ευκαιρίες -Πρώτη εκτός έδρας νίκη

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2023 12:45

Επιμέλεια: Χρήστος Αρχοντούλης

Ανώτερη και σοβαρή από την αρχή μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, η ΑΕΛ πέτυχε σημαντική νίκη χθες στην Καρδίτσα, κερδίζοντας την τοπική Αναγέννηση με σκορ 2-0, σε αγώνα της 6ης ημέρας για το πρωτάθλημα της Super League 2, στον Α’ όμιλο και έφτασε έτσι στους 11 βαθμούς, στη 2η θέση, πίσω από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό.
Ήταν το πρώτο εκτός έδρας τρίποντο για τους «βυσσινί», οι οποίοι αγωνίστηκαν με την πρέπουσα σοβαρότητα και με το πνεύμα του νικητή που θέλει να τους περάσει ο προπονητής τους Παύλος Δερμιτζάκης και βοήθησε σε αυτό το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει, αλλά και το ομαδικό πνεύμα.
Μεγάλος πρωταγωνιστής αλλά και σκόρερ ο Ιβοριανός Αχμέντ Κοσσονού, ο οποίος πέτυχε τα δύο γκολ στην επανάληψη και έδειξε πως φέτος είναι μια ξεχωριστή χρονιά για τον ίδιο και μακάρι να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.
Το θεσσαλικό ντέρμπι ήταν τελικά ντέρμπι στα χαρτιά, καθώς η ΑΕΛ φρόντισε να περάσει ένα ευχάριστο απόγευμα, απέναντι σε μια Αναγέννηση που υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της λαρισινής ομάδας και οι «κιτρινόμαυροι» ήταν φανερά επηρεασμένοι από την τιμωρία των πέντε βαθμών που τους επιβλήθηκε, ενώ και οι φίλαθλοί τους από ένα σημείο και μετά, σταμάτησαν να έχουν τον αρχικό ενθουσιασμό στην κερκίδα.
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ ΣΤΟ Α’ ΜΕΡΟΣ
Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ. Αρχικά στο 17’ ο Πλέγας έκανε το σουτ εκτός περιοχής, με τον Τσέλιο να αποκρούει εντυπωσιακά και στο 28’ ο Πεντρόσο βρήκε με κάθετη πάσα τον Οτορμίν, αλλά ο Ουρουγουανός είδε τον Ανδρικόπουλο να διώχνει την μπάλα πάνω στη γραμμή το πλασέ του. Στις καθυστερήσεις βέβαια οι «βυσσινί» έχασαν την καλύτερη ευκαιρία τους στο πρώτο μέρος. Ο Πεντρόσο έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε και τον Τσέλιο, αλλά το τελείωμά του σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Προηγουμένως σε φάση διαρκείας για την ΑΕΛ με τον Μαϊδανό να κάνει το σουτ και τον Τσέλιο να αποκρούει εντυπωσιακά, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Μαυριά πέρασε άουτ.
ΤΑ ΓΚΟΛ
Οι παίκτες της ΑΕΛ μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος και μετά τη χαμένη ευκαιρία στο 57’ του Πεντρόσο που πλάσαρε άουτ, με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού κατάφεραν να ανοίξουν και το σκορ.
Στο 61’ ο Οτορμίν βρήκε τον Κοσσονού μέσα στην περιοχή αριστερά και με ωραίο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Τσέλιο για το 0-1. Τρία λεπτά μετά, ο Ιβοριανός διπλασίασε τα τέρματά του, όταν μετά από γύρισμα του Μαϊδανού δεν αστόχησε και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.
Στο 74’ ο Κοζορώνης εκτέλεσε το φάουλ ο Σκόνδρας έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά μόλις άουτ, στο 80’ ο Αντράντα έκανε το σουτ από κοντινή απόσταση, όμως ο Τσέλιος απέκρουσε και πάλι, ενώ στην εκπνοή ο Κορέλας έκανε το γύρισμα, όμως ο Κονίλιο δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ο ΚΟΣΣΟΝΟΥ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ήταν ο Κοσσονού, πολύ καλή παρουσία είχαν και οι Μαϊδανός, Ηλιάδης, Πεντρόσο, Οτορμίν, χωρίς να υστερήσει κάποιος από τους υπόλοιπους.
Όσον αφορά στην Αναγέννηση, δεν υπάρχει παίκτης που να ξεχώρισε ιδιαίτερα.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Εύκολο έργο είχαν ο διαιτητής κ.Τακίδης (Κιλκίς), όπως και οι συνεργάτες του κ.κ. Μαλανδρής (Χαλκιδικής), Αναστασιάδης (Σερρών).
Κίτρινες: Αθανασιάδης – Οτορμίν, Πεντρόσο, Κοσσονού.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Τυριακίδης): Τσέλιος, Τομάσεβιτς (62’ Ντουμάνης), Ανδρικόπουλος, Σκόνδρας, Σταμόπουλος, Μπούζας, Κοζορώνης, Κέρθι, Βερνάρδος (68’ Κορέλας), Ξύδας (46’ Μακρυδάκης), Αθανασιάδης (57’ Κονίλιο).
ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Μαϊδανός, Ηλιάδης, Στάμου, Πλέγας (87’ Θωμαΐδης), Αντράντα, Οτορμίν (62’ Πατράλης), Μαυριάς (79’ Παπαδόπουλος), Κοσσονού (79’ Μπρου), Πεντρόσο.

 

ΠΑΥΛΟΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ:
Ημασταν καλύτεροι
*ΤΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: «ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ»
Σε δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ Παύλος Δερμιτζάκης, τόνισε τα εξής: «Ημασταν καλύτεροι και στα δύο ημίχρονα, με τους παίκτες μου να έχουν καλή ψυχολογία σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Έδειξαν δε πως έχουν δυνατότητες να φτάσουν πιο ψηλά, αλλά δεν χρειάζεται να ενθουσιαζόμαστε υπέρμετρα. Ξεχνάμε αυτό το παιχνίδι και επικεντρωνόμαστε στο νέο εκτός έδρας ματς στην Κοζάνη».
*Από την πλευρά του ο προπονητής της Αναγέννησης Γιώργος Τυριακίδης, επισήμανε τα εξής: «Ζητάμε συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας μας. Η ΑΕΛ ήταν ανώτερη και μας κέρδισε δίκαια. Σίγουρα έχουμε επηρεαστεί από την τιμωρία των πέντε βαθμών, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass