ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ:

Η Λάρισα έχει δυνατότητες φιλοξενίας της Εθνικής τένις

ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΤΣΙΤΣΙΠΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΜΑΚΟ

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2023 11:00

Του Σωτ. Κέλλα

«Η Λάρισα έχει δυνατότητες να φιλοξενήσει μέχρι και την Εθνική ομάδα τένις χάρη στις εκπληκτικές υποδομές της.

Οι Λαρισαίοι μπορούν να δούνε από κοντά τον Τσιτσιπά, τη Σάκκαρη και όλους τους μεγάλους Ελληνες αθλητές». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, Θεσσαλονικέας νομικός (επίκουρος καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης) Δημήτρης Σταματιάδης κατά τη διάρκεια ολιγόωρης επίσκεψής του στη Λάρισα με αφορμή τη διοργάνωση του μεγαλύτερου πανελλαδικού πρωταθλήματος αντισφαίρισης της χώρας που είναι το Ε1, με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών/-τριών από όλη την Ελλάδα ηλικίας 12-18 ετών.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα δημοτικά γήπεδα που βρίσκονται πλησίον του Ael Fc Arena συναντήθηκε με τον νέο δήμαρχο Λαρισαίων συνάδελφό του νομικό Θανάση Μαμάκο και συζήτησαν τον τρόπο μεγαλύτερης αξιοποίησης προς όφελος της πόλης αυτού του μεγάλου τουρνουά αντισφαίρισης που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Λάρισα.
Ο κ. Μαμάκος είπε στον συνομιλητή του ότι είναι λάτρης του αθλητισμού, καθώς μετά την εκλογή του βρέθηκε αθόρυβα σε γνώριμα γήπεδα, στον αγώνα ΑΕΛ-ΠΟΤ Ηρακλή (με το εισιτήριο διαρκείας που κατέχει) και στην αναμέτρηση Απόλλωνα Λάρισας-Ηρακλή Λάρισας για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ, ενώ είπε στον κ. Σταματιάδη για το τουρνουά τένις νομικών που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Λάρισα και είναι ένας ωραίος θεσμός.
Διοργανωτές όμιλοι του τουρνουά είναι: ΟΑ Νίκαιας, ΟΑ Φοίβος, Αντισφαίριση & Ζωή, Α.Σ. Νέα Πνοή, είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε όλες τις οργανωτικές απαιτήσεις του εγχειρήματος, παρέχοντας υποδειγματική αγωνιστική φιλοξενία στους κορυφαίους αθλητές/-τριες της αντισφαίρισης από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας (συμμετέχουν οι καλύτεροι βαθμολογούμενοι 56 αθλητές/-τριες ανά ηλικιακή κατηγορία, παίκτες όλων των εθνικών ομάδων juniors με μεγάλη διεθνή εμπειρία και προβολή του αθλήματος στο εξωτερικό).
Με τον Δημήτρη Σταματιάδη, που ήταν εντυπωσιασμένος από τα γήπεδα της Λάρισας, μιλήσαμε για όλα τα θέματα του τένις καθώς έχει αναλάβει την ηγεσία της Ομοσπονδίας τένις εδώ και δυόμισι χρόνια. Μας λέει: «Καταρχήν δεν ήταν κάτι καινούργιο για μένα αφού είμαι πολλά χρόνια στο τένις, από το 1993 ασχολούμαι διοικητικά και από το 2003 γραμματέας. Βέβαια σαν πρόεδρος είναι διαφορετικά και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το ελληνικό τένις είναι σε μια συνεχή ανοδική πορεία και το ζούμε και εδώ στη Λάρισα με τις καινούργιες εγκαταστάσεις και εκατοντάδες αθλητές παίζουν τένις. Σ’ αυτά τα χρόνια προσπαθούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα και θεωρώ ότι πιο σημαντικά είναι οι συναντήσεις της Εθνικής για το κύπελλο Ντέιβις που η μία έγινε στο ΟΑΚΑ με 15.000 κόσμο τη μέρα και φυσικά πρόσφατα στο Παναθηναϊκό στάδιο που μπήκε το τένις για πρώτη φορά στην ιστορία του. Κάτι που ξεπερνάει τα όρια τα τενιστικά, πηγαίνει προς τον πολιτισμό. Είναι τιμητικό αυτό για το άθλημά μας.
Έχουμε πάρα πολλά παιδιά που διακρίνονται όπως ο Τσιτσιπάς, η Σάκκαρη, η Παπαμιχαήλ αλλά και η δική σας η Λάκη...
*Αλήθεια ποιο προβλέπεται το μέλλον της Λάκη; Προπονείται με τον Μουράτογου...
«Δε θεωρώ ότι υπάρχει ταβάνι, οι αθλητές που μπαίνουν στο επαγγελματικό τένις δεν έχουν ταβάνι... Η Λάκη έχει ψυχή, είναι μεγάλο ταλέντο, έχει πετύχει πολλά πράγματα και θα πετύχει ακόμα περισσότερα...
*Η Λάρισα είδαμε ότι αρχίζει και βγάζει τενίστες...Μεσσής, Μιχαλακόπουλος και άλλοι...
«Η Λάρισα έχει παράδοση στο τένις, όπως ο Φοίβος Μιχαλόπουλος που έπαιζε στον όμιλό μου (Όμιλος Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης) και όταν πήρα το διασυλλογικό ήταν ο βενιαμίν. Ο Φοίβος έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, έχει βγάλει τη Λάκη και έβγαλε και άλλους αθλητές... Η Λάρισα έχει υποδομή, έχει παράδοση, έχει πολλές εγκαταστάσεις.
*Μπορούμε να δούμε ένα διεθνές τουρνουά στη Λάρισα;
«Φυσικά ναι, για να κάνεις ένα διεθνές τουρνουά δεν χρειάζεσαι πολλά γήπεδα, αλλά καλές εγκαταστάσεις. Της έχει...
*Η Εθνική μπορεί να έρθει;
«Ναι χρειάζεται κόσμο, αλλά γιατί όχι. Μπορεί να έρθει, η Λάρισα έχει τις δυνατότητες φιλοξενίας. Όλα μπορούν να γίνουν. Η λογική λέει ότι το Ντέιβις γίνεται στην Αθήνα , αλλά έχει γίνει τέσσερις φορές στη Θεσσαλονίκη και μία στα Γιάννινα. Όλα γίνονται... Οι Λαρισαίοι μπορούν να δούνε από κοντά τον Τσιτσιπά, τη Σάκκαρη και όλους τους μεγάλους Ελληνες αθλητές. Απλά πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να φιλοξενηθεί ο κόσμος. Διεθνή τουρνουά μπορούν να γίνουν άνετα. Ακόμα και επαγγελματικά...»
*Θα πανηγυρίσουμε από τον Τσιτσιπά την κατάκτηση ενός μεγάλου τουρνουά;
«Ο Στέφανος είναι πολύ κοντά. Είναι στους διεκδικητές και όταν διεκδικείς κάτι κάποια στιγμή θα το πάρεις. Ο Στέφανος κάποια στιγμή θα το πάρει. Και η Μαρία. Μη ξεχνάμε ότι ο Στέφανος είναι νο 3 στον κόσμο».
*Πάντως εκτός από τα αγωνιστικά καλά νέα, είστε και πρώτο θέμα στα κουτσομπολίστικα έντυπα με τη σχέση της Μαρίας Σάκκαρη με τον γιο του Πρωθυπουργού. Έδωσε και αυτό νομίζω μια ώθηση προβολής στο άθλημα; (σ.σ. γέλια)
«Δεν θέλω να σχολιάζω την προσωπική ζωή των αθλητών γιατί είναι κάτι που αφορά μόνο τους ίδιους.
*Με τον νέο Δήμαρχο ποιες ήταν οι συζητήσεις σας;
Δεν τον ήξερα, είναι συνάδελφός μου και έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι ξέρει το αντικείμενο, τον αθλητισμό και έχει πολύ καλές ιδέες. Οι ιδέες που θα πρότεινα εγώ της πρότεινε αυτός και πιστεύω ότι το τένις στη Λάρισα πραγματικά είναι τυχερό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass