Μικρά Ερασιτεχνικά...

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2023 12:15

Βρίσκει τα πατήματά του ο Απόλλων Λάρισας

Την πρώτη νίκη στη φετινή Α’ ΕΠΣΛ πανηγύρισε ο Απόλλων Λάρισας και μάλιστα εκτός έδρας με 2-1 στο ντέρμπι με τον Ηρακλή Λάρισας. Οι νεαροί του Τάσου Βενέτη δείχνουν να βρίσκουν σιγά-σιγά τα πατήματά τους, ενώ οι τρεις βαθμοί σαφώς και ενίσχυσαν την ψυχολογία τους ενόψει της δύσκολης συνέχειας.


«Για μας εκτός από τους τρεις βαθμούς ήταν μία νίκη ψυχολογίας για τη συνέχεια, γιατί είμαστε μία νέα ομάδα και πρέπει να χτίσουμε στην αυτοπεποίθησή μας. Είναι πολύ σημαντικό ότι επετεύχθη επί ενός δύσκολου και ανταγωνιστικού αντιπάλου όπως ο Ηρακλής Λάρισας, που διαθέτει νεαρούς ποδοσφαιριστές που έβγαλαν ενέργεια, είχαν δύναμη, ενθουσιασμό και πολλά τρεξίματα» σχολίασε ο τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας Τάσος Βενέτης.

 

mpakartzis.jpg

Ποδοσφαιρική μηχανή παρά τα 48 χρόνια του

Ο Ατρόμητος Αγ. Αναργύρων αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΛ. Μετά από δύο αγωνιστικές οι νεοφώτιστοι (επέστρεψαν στη μεγάλη τοπική κατηγορία μετά από επτά χρόνια) μετρούν ισάριθμες νίκες και εκπέμπουν ενθαρρυντικά μηνύματα για τη συνέχεια. Σημαιοφόρος σ’ αυτήν την προσπάθεια είναι ο έμπειρος Πασχάλης Μπακαρτζής που παρά τα 48 του χρόνια βρίσκει δίχτυα (ήταν ο παίκτης που ισοφάρισε σε 1-1 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ιπποκράτη, δίνοντας το σύνθημα της ανατροπής 1-3) και αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του προπονητή Δ. Μητσή.
«Οι μέχρι τώρα επιτυχίες είναι απόρροια της δουλειάς που κάναμε το καλοκαίρι στην προετοιμασία. Ο κορμός παρέμεινε ο ίδιος και αυτό μας βοηθάει σ’ αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε. Είμαστε μαχητικοί και βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο» επισήμανε ο Πασχάλης Μπακαρτζής.

 

ion.jpg

Προβάδισμα για Ιωαννίδη
ΠΕΡΑΣΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ Α’ ΕΠΣΛ

Στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Α’ ΕΠΣΛ με τρία γκολ βρίσκεται ο Ιωαννίδης του Φαλανιακού, ο οποίος μετατρέπεται σε μόνιμο σκόρερ για την ομάδα του. Είχε πετύχει το μοναδικό τέρμα των «κιτρινόμαυρων» στην πρεμιέρα, ενώ τη 2η αγωνιστική τα άλλα δύο.
Στη δεύτερη θέση με δύο τέρματα ακολουθεί ο περσινός νικητής Τσιάκος του Π.Ο. Ελασσόνας, που και αυτός το περασμένο Σάββατο πέτυχε δύο τέρματα. Αναλυτικά, ο πίνακας των σκόρερ της Α’ ΕΠΣΛ μετά από δύο αγωνιστικές έχει ως ακολούθως:
3 Γκολ: Ιωαννίδης (Φαλανιακός).
2 Γκολ: Τσιάκος (Π.Ο.Ε.).
1 Γκολ: Πασιάς, Κούρτι (Απόλλων Λάρ.), Καραμούλας, Καραγκούνης (Π.Ο.Ε.), Τσούτσας, Δριστέλας, Ηλ. Γκαντούνας, Σεμερτζίδης (Οικονόμος), Γελαλής, Μάντζαρης, Σερίφης (Γόννοι), Βλαχάκης, Κατσαμπέλας, Κωστούλας, Μούτσα Μπλέντι, Αναγνώστης (Ανθούπολη), Ζιώγας, Δραγατσίκης, Καμέας (Ηρακλής Λάρ.), Κουλουκτσής, Χάμος (Συκούριο), Περήφανος, Ροκάς, Μπακαρτζής, Παιδής, Τζεμολάρι (Αγ. Ανάργυροι), Εμμανουήλ (Μαυροβούνι), Τσατσελάρι (Δαμασιακός), Λαβαντσιώτης (Δωτιέας), Δ. Μανακούσιος (Πελασγιώτιδα), Ποτόσογλου (Αχιλλέας Φ.), Γκιόνα (Σμόλικας), Χρ. Μήτρος (Ιπποκράτης), Δ. Κίτσιος (Αργυροπούλι).

 

Αυτήν τη φορά είχε μόνο ένα πέναλτι

Αυτήν τη φορά το ματς Λαρισαϊκός-Τοξότης είχε μόνο ένα πέναλτι, σε σχέση με τα 34 πέναλτι που εκτελέστηκαν στο ιστορικό εκείνο παιχνίδι του 1984 ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ήταν χαρακτηριστικό ότι οι διαιτητές της τότε αναμέτρησης κ. Συρμακέζης, Φραμάκης και Ιωαννίδης ήταν στον αγωνιστικό χώρο επί 4,5 ώρες μέχρι να αναδειχθεί ο νικητής, που ήταν ο Λαρισαϊκός με 10 εύστοχα πέναλτι έναντι 9 του Τοξότη (2-2 κ.α., παρ.). Στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου ο Λαρισαϊκός κέρδισε τον Τοξότη με 2-1 για το Κύπελλο ΕΠΣΛ, με τον Παναγιώτη Παϊτέρη να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής των πρασίνων, καθώς στο 31’ με πέναλτι έκανε το 1-0 και στο 44’ το 2-0, για να μειώσει ο Τοξότης με 2-1 στο 66’ με τον Μπράτσια.

 

«Χτίζει» παράδοση στα... Φάρσαλα

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν η Πελασγιώτιδα έφυγε από τα Φάρσαλα χωρίς να έχει ηττηθεί στα παιχνίδια με τον Αχιλλέα, ο οποίος έχει πάντα υψηλότερες βλέψεις από τις δικές της. Πέρυσι είχε κερδίσει με 2-1, ενώ το περασμένο Σάββατο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΛ υποχρέωσε τον Αχιλλέα σε ισοπαλία 1-1 με το γκολ του Δ. Μανακούσιου στο 88’.

 

Οι αποβολές που επηρέασαν την εξέλιξη των αγώνων

Σε τρία παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΛ σημειώθηκαν αποβολές ποδοσφαιριστές, ωστόσο μόνο στα δύο επηρέασαν, όπως φάνηκε, την εξέλιξη του αγώνα. Στο Ιπποκράτης-Αγ. Ανάργυροι (1-3) οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Χρ. Μήτρο (14’), οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Μπακαρτζή (72’), όμως στο 79’ ο Ιπποκράτης έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Παπαποστόλου, γεγονός που δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τα πράγματα για την ομάδα του Γ. Χατζή, η οποία δέχτηκε άλλα δύο γκολ στη συνέχεια (Παιδής 84’, Τζεμολάρι 90’).
Το αριθμητικό μειονέκτημα επηρέασε και τη Δόξα Αργυροπουλίου στο ματς με τον Φαλανιακό 2-2. Είχαν προηγηθεί τα γκολ των Ιωαννίδη (9’, 0-1), Κίτσιου (14’, 1-1) και το αυτογκόλ του Σούλι (34’, 2-1). Στο 74’ αποβλήθηκε ο Δασκαλόπουλος της Δόξας, ενώ με πέναλτι ο Ιωαννίδης διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο 89’.
Αντίθετα, στο γήπεδο Γιάννουλης, ο Σμόλικας έδειξε ανεπηρέαστος από την αποβολή του Ν. Γούτου στο 60’ και διατήρησε το προβάδισμα στο σκορ από το γκολ του Γκιόνα στο 13’ παίρνοντας τη νίκη με 1-0 επί του Μαυροβουνίου.

 

Τα υπέρ...

-Με σταθερά βήματα ο Π.Ο. Ελασσόνας συνεχίζει την πορεία του στη φετινή Α’ ΕΠΣΛ και βρίσκεται στην κορυφή με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.
-Σημαντική νίκη σε μια δυνατή έδρα όπως η Νεάπολη κατέγραψε ο Απόλλων Λάρισας, δείχνοντας ότι η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη.
-Θετικό πρόσημο για τον Σμόλικα Φαλάνης που πραγματοποίησε νικηφόρο ντεμπούτο, αν και για κάποιο χρονικό διάστημα θα πρέπει να αγωνίζεται μακριά από την έδρα του, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές που προξένησε η πλημμύρα στο γήπεδο Φαλάνης.
-Βρήκε τις λύσεις αυτήν τη φορά η Ανθούπολη και ήταν αποτελεσματική επιθετικά. Αυτήν τη φορά νίκησε με 5-0 πετυχαίνοντας το σκορ της ημέρας.
...και τα κατά

-Πικρή γεύση άφησε στον Αχιλλέα Φαρσάλων το ότι δεν μπόρεσε να «κλειδώσει» τη νίκη και να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, βλέποντας την Πελασγιώτιδα να ισοφαρίζει λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα.
-Κρύο ντους για τον Όλυμπο Γόννων που υπέστη βαριά ήττα, αν και δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια αποτελέσματα.
-Δεν ικανοποίησε ο Ιπποκράτης που έχασε την ευκαιρία να πάρει το τρίποντο ή έστω να αποτρέψει την ήττα μέσα στην έδρα του και παραμένει η μοναδική μάδα μετά από δύο παιχνίδια χωρίς βαθμό.
-Ακόμη και στη φυσική του έδρα ο Δωτιέας Αγιάς δεν μπόρεσε να φτάσει στη νίκη, χάνοντας πολύτιμο βαθμολογικό έδαφος ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

 

NVA_4908.jpg

Συνέχεια στα κλιμάκια των Μικτών ΕΠΣΛ

Από την Τεχνική Επιτροπή ανακοινώνεται ότι συνεχίζονται τα κλιμάκια για τις Μικτές ομάδες. Τα επόμενα κλιμάκια, όσον αφορά την αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών γεννηθέντων τα έτη 2010-2011, θα πραγματοποιηθούν στη Νίκαια. Αύριο Τετάρτη 18/10 ο ενωσιακός προπονητής κ. Τσέτσιλας καλεί τους ποδοσφαιριστές των σωματείων Ατρόμητοι/Θύελλα, Πρότυπη Ακαδημία (Olympic), Νίκη Μιχάηλ, Μπαράζ, Α.Ε.Λ., Απόλλων Λάρισας, Ηρακλή Λάρισας και όλων των σωματείων της Γ’ τοπικής κατηγορίας (εκτός ομάδων του Δήμου Ελασσόνας) να παρευρίσκονται στο γήπεδο της Νίκαιας στις 15:30, με αθλητική περιβολή και με τις κάρτες υγείας τους.
Παράλληλα, την Παρασκευή 20/10 θα πραγματοποιηθεί το επόμενο κλιμάκιο, επίσης στη Νίκαια, στις 15:30, με ποδοσφαιριστές των σωματείων από την Α’ και Β’ ΕΠΣΛ εκτός αυτών της Ελασσόνας. Υποχρεωτικά οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να προσέλθουν με αθλητική περιβολή και να έχουν μαζί και τις κάρτες υγείας τους.
Στο πρώτο κλιμάκιο στην Τσαριτσάνη παρευρέθηκαν περισσότεροι από 20 ποδοσφαιριστές της περιοχής, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις στον προπονητή κ. Τσέτσιλα. Από την ΕΠΣΝΛ το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων κ. Στεργιούλας και το μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και της Τεχνικής Επιτροπής κ. Μερτζανίδης.

 

Παρατηρητές αγώνων Α’ ΕΠΣΛ

Στα παιχνίδια της εμβόλιμης 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΛ που θα διεξαχθούν μεθαύριο Πέμπτη (19/10) και ώρα 16:30 ορίστηκαν οι παρακάτω παρατηρητές:
Οικονόμος-Σμόλικας: Τσιουμπέκας
Φαλανιακός-Ανθούπολη (γήπ. Δασοχωρίου): Κοτούμπας
Μαυροβούνι-Αγ. Ανάργυροι: Διδασκάλου
Δαμασιακός-Ηρακλής Λάρ.: Καραφέρης
Γόννοι-Αχιλλέας Φ.: Γκογκολέτσιος
Απόλλων Λάρ.-Δωτιέας Αγιάς: Πάσχος Ι. Δ.
Συκούριο-Ιπποκράτης: Πάσχος Γ. Δ.
Αργυροπούλι-Π.Ο. Ελασσόνας: Γιαννής

 

Τέσσερις εκκρεμότητες στο Κύπελλο ΕΠΣΛ

Τέσσερα παιχνίδια εκκρεμούν για να ολοκληρωθεί η 1η αγωνιστική της προκριματικής φάσης των Ομίλων στο Κύπελλο ΕΠΣΛ.
Ουσιαστικά μόνο στον 1ο Όμιλο έχουν διεξαχθεί όλες οι αναμετρήσεις και την πρόκριση έχουν πάρει οι Μύτικας, Τύρναβος, Βλαχογιάννι, Δήμητρα Γιάνν. και Καρυά.
Από τον 2ο Όμιλο συνεχίζουν οι Αναγ. Ολύμπου και Αετόλοφος, από τον 3ο οι Λαρισαϊκός, Γλαύκη και Χαραυγή και από τον 4ο οι Τερψιθέα, Ναρθάκι και Αστραπή Ν.Π.
Τα παιχνίδια που εκκρεμούν έχουν ως εξής:
2ος Όμιλος
Αμπελάκια-Μακρυχώρι (δεν έχει οριστεί)
Αμυγδαλή-Μελιβοία (22/10, 16:00)
3ος Όμιλος
Προμηθέας-Γαλήνη (19/10, 16:00)
4ος Όμιλος
Βασιλί-Ελευθεραί (26/10, 16:00)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass