Μικρά Ερασιτεχνικά...

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2023 12:45

Πρώτη φορά αντίπαλοι
Τάσος Βενέτης και Νίκος Φώλλας βρέθηκαν για πρώτη φορά αντίπαλοι στον ποδοσφαιρικό τους βίο (δεν είχαν συναντηθεί ποτέ ως ποδοσφαιριστές παλιότερα, αλλά και ως προπονητές μέχρι τώρα).

APOLLON_1.jpg

Έδειξαν ποδοσφαιρικό πολιτισμό, αλλά και ότι κάνουν πολύ καλή δουλειά στις ομάδες τους.
Η πρεμιέρα πάντα κρύβει παγίδες ή εκπλήξεις. Ο ΠΟΕ ήξερε ότι έχει θέμα στις τελικές προσπάθειες, κάτι που φάνηκε και στα φιλικά παιχνίδια, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα και απέναντι σ’ έναν αξιόλογο παρά το νεαρό της ηλικίας του αντίπαλο.
Από την άλλη πλευρά, ο Απόλλωνας μπορεί να μην πέτυχε αυτό που ήθελε, αλλά άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια, καθώς έδειξε ότι έχει πολλά περιθώρια αγωνιστικής βελτίωσης αρκεί οι παίκτες του να πιστέψουν στις δυνατότητές τους.

 

APOLLON_37.jpg

Και ένας Κολομβιανός που βγήκε από το... «ψυγείο»
Είχε αποκτηθεί από τον ΠΟΕ τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά ποτέ δεν αγωνίστηκε. Ένα λάθος με τα έγγραφα δεν επέτρεψε στον ΠΟΕ να τον χρησιμοποιήσει, ο οποίος ωστόσο τον διατήρησε στις τάξεις του και φέτος τον έριξε στη μάχη. Ο λόγος για τον Κολομβιανό 26χρονο επιθετικό Ρολντάν (αγωνιζόταν σε Εθνικό πρωτάθλημα της Παραγουάης πριν έρεθει στην Ελασσόνα) που πήρε το βάπτισμα του πυρός στη Φιλιππούπολη αφήνοντας θετικές εντυπώσεις.

 

384233267_3179743892169201_1410840557574219356_n.jpg

Κέρδισε την πρώην ομάδα του
Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης πέτυχε τη νίκη της πρεμιέρας με το εμφατικό 4-0 επί του Αχιλλέα Φαρσάλων, επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι φέτος θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ. Ο τεχνικός των «πρασίνων» Βασίλης Μπακογιάννης βρέθηκε απέναντι στην πρώην ομάδα του, την οποία ωστόσο δεν πρόλαβε να κοουτσάρει σε επίσημο παιχνίδι, καθώς η θητεία του διήρκησε μόνο κατά την περίοδο της προετοιμασίας και ολοκληρώθηκε αιφνιδίως λίγα εικοσιτετράωρα πριν την επίσημη έναρξη της περσινής σεζόν. Αυτός ήταν και ένας επιπλέον προσωπικός λόγος για τη νίκη.
Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, το τελικό αποτέλεσμα αδικεί την εικόνα του Αχιλλέα Φαρσάλων που είχε ευκαιρίες για γκολ και θα μπορούσε να είχε δώσει διαφορετική εξέλιξη στο ματς. Ωστόσο το κυριότερο ήταν ότι φάνηκαν οι πληγές και τα προβλήματα στην προετοιμασία της ομάδας που προξένησε η καταστροφική πλημμύρα, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν πίσω σε προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια.

 

APOLLON_22.jpg

Αγωνία... αλλά και εναλλαγή συναισθημάτων

Με αγωνία για την έκβαση της αναμέτρησης παρακολουθούσε το ματς της πρεμιέρας με τον ΠΟΕ ο πρόεδρος του Απόλλωνα Λάρισας, Χρήστος Τερζούδης. Το τελικό αποτέλεσμα τού άφησε πικρή γεύση, ωστόσο η χαρά ήρθε την επόμενη ημέρα από τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, βλέποντας όχι μόνο να διατηρείται στο ακέραιο, αλλά και να αυξάνεται η εκλογική του δύναμη, καθώς εξελέγη δεύτερος σε αριθμό ψήφων με τον συνδυασμό του μεγάλου νικητή των δημοτικών εκλογών στη Λάρισα Θανάση Μαμάκου.

NVA_3727.jpg

Αποδείχτηκε διαβασμένος
Ένα από τα στοιχεία της πρεμιέρας που δεν πέρασαν απαρατήρητα ήταν το «στραβοπάτημα» της Ανθούπολης στο «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης» με το 0-0 κόντρα στην Πελασγιώτιδα. Οι «βυσσινί» που φέτος θεωρητικά βάσει των μεταγραφικών τους κινήσεων είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί απώλεσαν δύο πολύτιμους βαθμούς, με την Πελασγιώτιδα να αποδεικνύεται δύσκολος αντίπαλος. Ο Γιώργος Μάτος παρουσιάστηκε διαβασμένος, κατάφερε να μπλοκάρει τον επιθετικό οίστρο των αντιπάλων του, η ομάδα άντεξε στην πίεση και όποτε του δόθηκε η ευκαιρία προσπάθησε να απειλήσει.

 

GKOYGKOYLIAS.jpg

Αλλαξε τρεις ομάδες μέσα σε έναν μήνα!

Ρεκόρ μεταγραφικών κινήσεων σε διάστημα ενός περίπου μηνός κατέγραψε ο Νίκος Γκουγκουλιάς. Στον αγώνα του Super Cup της ΕΠΣΛ την 1η Σεπτεμβρίου ήταν στον πάγκο της ΑΕ Κιλελέρ (με αντίπαλο τον ΠΟΕ), ακολούθησε η μεταγραφή του στον Π.Ο. Φήκης με τον οποίο είχε κάποιες συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (μάλιστα στο εξ αναβολής παιχνίδι της πρεμιέρας στο Αλκαζάρ με την Α.Ε. Κιλελέρ ήταν στον πάγκο της τρικαλινής ομάδας) και την επόμενη ημέρα (την περασμένη Πέμπτη) ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στον Αχιλλέα Φαρσάλων.

 

Ο πίνακας των σκόρερ

Τα πρώτα ονόματα που καταγράφηκαν στον πίνακα των σκόρερ της Α’ ΕΠΣΛ είναι τα εξής:
1 Γκολ: Καραμούλας (ΠΟΕ), Τσούτσας, Δριστέλας, Ηλ. Γκαντούνας, Σεμερτζίδης (Οικονόμος), Γελαλής, Μάντζαρης, Σερίφης (Γόννοι), Ζιώγας, Δραγατσίκης (Ηρακλής Λάρ.), Κουλουκτσής (Συκούριο), Περήφανος, Ροκάς (Αγ. Ανάργυροι), Εμμανουήλ (Μαυροβούνι), Τσατσελάρι (Δαμασιακός), Ιωαννίδη (Φαλανιακός).

 

Τα υπέρ...
-Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε ο Όλυμπος Γόννων που έδειξε ότι διαθέτει ένα αξιόμαχο σύνολο με σταθερά καλή εικόνα τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία.
-Θετικό πρόσημο και για τον Ηρακλή Λάρισας ο οποίος, παρά τη νεανική ομάδα που διαθέτει, παρουσιάστηκε αποτελεσματικός και πήρε το διπλό σε μια δυνατή έδρα.
-Ιδανικό ντεμπούτο για τον Ατρόμητο Αγ. Αναργύρων που βρήκε τις λύσεις και ήταν ουσιαστικός στο παιχνίδι του.

και τα κατά
-Δεν ικανοποίησε ο Δωτιέας Αγιάς που χρειάζεται ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις για να αποκτήσει τη δυναμική που απαιτεί η κατηγορία
-Προβληματισμός στην Ανθούπολη που περίμενε μια πιο παραγωγική πρεμιέρα σύμφωνα με την ποιότητα του ρόστερ που διαθέτει
-Πικρή γεύση άφησε στον Κίσσαβο Συκουρίου η εντός έδρας ήττα, αφού η ομάδα δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα.

 

Μίλησαν οι τερματοφύλακες
Δύο τερματοφύλακες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την πρόκριση των ομάδων τους στους αγώνες της πρεμιέρας του Κυπέλλου ΕΠΣΛ.
Στο παιχνίδι του ΠΑΟΛ Αβέρωφ με τον Μαχητή Τερψιθέας οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στην κανονική διάρκεια. Στα πέναλτι ο τερματοφύλακας του Μαχητή Γιώργος Παναγιωτόπουλος εξουδετέρωσε τα πέναλτι των Τάτση και Βαρσάμη και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του με 4-3 (από τον ΠΑΟΛ Αβέρωφ ευστόχησαν οι Στεργίου, Γκουτσιούδης και Σδράλης και από τον Μαχητή οι Δάσσιος, Μ. Ζούγκα, Αγγέλης και Ντόντος).
Το αρνητικό για τους νικητές ο σοβαρός τραυματισμός του Τζουρμακλιώτη στις καθυστερήσεις.
ΠΑΟΛ ΑΒΕΡΩΦ (Αχ. Μανάκας): Αρκουδής, Σπανός, Στεργίου, Λιάπης, Μπαντέλας, Κοτρώτσιος (60’ Τσιάμης), Γκουτσιούδης, Καζάνι (46’ Σδράλης), Τάτσης, Βαρσάμης, Μπέης (70’ Γουσόπουλος).
ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ (Ε. Μπρισίμης): Παναγιωτόπουλος, Γκόνας, Τσιώλης (65’ Γεωργατζιάς), Ντόντος, Δάσσιος, Μπάσιος, Ζούγκα Μαρ. (70’ Γκάγκος), Μάρκου (46’ Αγγέλης Αχ.), Φούντας (46’ Βεργής, 89’ Τζουρμακλιώτης), Ριζούλης, Ζούγκα Μαν.
***
Στο άλλο παιχνίδι της πρεμιέρας που κρίθηκε στα πέναλτι Ευαγγελισμός και Τύρναβος αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2 στην κανονική διάρκεια. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τους Λιούρα (12’) και Ντόκο (37’) για να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι με τους Τσέζμα (79’) και Τσατσελάρι (86’).
Στα πέναλτι ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Τσούκας κατέβασε στην κυριολεξία ρολά καθώς απέκρουσε τα πέναλτι των Γκαραβέλη, Νούλα και Βαλατσού, ενώ από την ομάδα του σκόραραν οι Καρράς, Τσατσελάρι και Γαλάρας για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 5-2.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΤΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ (Κ. Καζάκης): Χανανάς, Λαγιόκαπας Λ. (72’ Τρανός), Καλογιάννης (68’ Φάκας), Μπουσνάκης, Γκαραβέλης, Τσάτσος, Καρέλας (68’ Νούλας), Βαλατσός, Λιούρας Λ., Λαγιόκαπας Ευρ. (46’ λ.τ. Καντολάρι), Ντόκος.
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Απ. Κορομηλάς): Τσούκας, Πέτρου, Στεμπάρι, Λέτσιος (30’ λ.τ. Χισκουρτάι), Σιούτης, Καρράς, Χότζα, Τσέζμα, Τσατσελάρι, Γαλάρας, Πατρίκου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass