Στον αέρα τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΛ

*ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ * ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΤΣΑΣ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2023 13:00

Του Σωτ. Κέλλα
Τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΛ προγραμματίστηκαν να ξεκινήσουν το ερχόμενο Σάββατο 7 Οκτωβρίου, παραμονή των περιφερειακών εκλογών, αλλά είναι πολύ πιθανό να βρεθούν στον αέρα, μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου νομού Λάρισας για τη μη συμμόρφωση της ΕΠΣΛ με την τροποποίηση του αθλητικού νόμου στις 10 Οκτωβρίου 2022.


Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Διαιτητών είχε στείλει νωρίτερα δύο εξώδικα στην ΕΠΣΛ, το πρώτο στις 5 Σεπτεμβρίου όπου ζητούσε συνάντηση με την ΕΠΣΛ σε ημερομηνία και τόπο που θα όριζε η Ένωση, ενώ το δεύτερο το έστειλε στις 20 Σεπτεμβρίου ζητώντας την εφαρμογή του νόμου δηλαδή να αγωνίζονται διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΛ που είναι εγγεγραμμένοι στον σύνδεσμο και ανάλογα να κάνουν στους ορισμούς.
Μετά την άκαρπη προσπάθεια για συνάντηση με την ΕΠΣΛ, ο Σύνδεσμος προχωράει σήμερα σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, με τα οποία ζητάει την εφαρμογή του νόμου.
Ο πρόεδρος Στέλιος Νίτσας λέει χαρακτηριστικά στην «Ε»: «Κάναμε εξώδικα γιατί, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες να βρούμε τον πρόεδρο της ΕΠΣΛ κ. Μπουχλαριώτη, ο ίδιος δεν σήκωνε τα τηλέφωνα. Στα εξώδικα ζητάμε τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΠΣΛ για να βρούμε μια λύση για το καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου».

*Τελικά δέχτηκε;
«Δεν απάντησε ούτε στα τηλέφωνα, ούτε στα εξώδικα».

*Και σήμερα κάνετε ασφαλιστικά μέτρα;
«Ναι, κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα για να εφαρμοστεί ο νόμος. Ο νόμος αναφέρει ότι για να οριστεί κάποιος διαιτητής σε αγώνα πρέπει να είναι μέλος του συνδέσμου. Αυτός είναι ο λόγος που επιδιώκουμε συνάντηση.
Ο νόμος λέει ότι οι διαιτητές πρέπει να γυρίσουν στο φυσικό τους σπίτι. Πρόσφατα έγινε μια συγκέντρωση και εκεί ανακοινώθηκε ότι οι διαιτητές θα παίξουν έναν αγώνα δωρεάν χωρίς να ερωτηθούν οι διαιτητές. Δεν ξέρω με τι φόβο θα το κάνουν και πού θα δώσουν λεφτά αφού πρέπει να τα δώσουν. Αυτοί είπαν ότι τα λεφτά των διαιτητών θα τα δώσει η ΕΠΣΛ.
Οι διαιτητές πρέπει να αποφασίσουν, μπορεί ένας από τους διαιτητές να έχει κατεστραμμένο σπίτι. Γιατί να τα δώσει η ΕΠΣΛ και όχι οι διαιτητές όπου θέλουν...».

*Γιατί ο Μπουχλαριώτης δεν θέλει να επιστρέψουν στον σύνδεσμο; Η ΚΕΔ πού θα ανήκει;
«Η ΚΕΔ θα λειτουργεί στην ΕΠΣΛ και εμείς ως σύνδεσμος θα έχουμε ένα άτομο χωρίς δικαίωμα ψήφου. Αυτοί που θα είναι στην ΚΕΔ πρέπει να είναι μέλη στον σύνδεσμο, ειδάλλως οι ορισμοί θα είναι άκυροι. Ο διαιτητής δεν έχει καμία επίπτωση, αλλά όποιο σωματείο κάνει ένσταση για κακό ορισμό διαιτητή, τότε δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει... Εμείς δεν το θέλουμε αυτό και έστω και την τελευταία στιγμή εμείς θέλουμε να βρούμε μια λύση και να εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει ο νόμος.
Γιατί η ΕΠΣΛ δεν θέλει οι διαιτητές να επιστρέψουν στους συνδέσμους μπορείτε να ρωτήσετε τον κ. Μπουχλαριώτη... Προφανώς δεν θέλουν να χάσουν κάποια εξουσία».

*Τι γίνεται με τα έσοδα των διαιτητών;
«Στο εξώδικο που κάναμε ζητήσαμε να μας δώσει φύλλα αγώνα, ορισμούς την τελευταία πενταετία για να ζητήσουμε τα χρήματα που προβλέπεται, 10% για τον σύνδεσμο. Αυτά θα απαιτηθούν. Όχι μόνο τα λεφτά δεν έδιναν, αλλά τους απαγόρευαν να ανέβουν στον σύνδεσμο. Υπάρχει δεδικασμένο με την ΕΠΣ Βοιωτίας που πήρε 90.000 ευρώ.

*Υπάρχει και ρήξη ΕΠΟ-ΟΔΠΕ...
«Υπάρχει απόφαση μέχρι 31 Οκτωβρίου να γίνει Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και να γίνει μέλος η ΟΔΠΕ. Σε διαφορετική περίπτωση είναι δικαστικά πιθανή η έκπτωση της διοίκησης της ΕΠΟ».

*Πόσοι είναι οι ενεργοί διαιτητές στην ΕΠΣΛ;
«Παίζουν σαράντα διαιτητές απ’ ό,τι ξέρω. Δεν υπάρχει εξέλιξη, καθώς από το 2016 και μετά όσοι διαιτητές βγήκαν από σχολές υπάρχει μόνο ένας διαιτητής στο Α’ τοπικό».

*Πώς σχολιάζετε ότι ο Μπένετ αποπέμφθηκε επειδή όρισε Έλληνα διαιτητή;
«Οι διαιτητές είναι απροστάτευτοι και ανυπεράσπιστοι γιατί ουσιαστικά κατήργησαν το συνδικαλιστικό όργανό τους. Εμείς θέλουμε να παίζουν μόνο Έλληνες διαιτητές και κακώς διώχθηκε ο Μπένετ».

*Αν αντιδράσει κάποιος θα τους κοπεί η διαιτησία. Και στη Super League οι αμοιβές είναι υψηλές...
«Θα τους κοπεί η διαιτησία. Όλοι οι διαιτητές θέλουν να ανέβουν κατηγορία και θα σταματήσει η εξέλιξή τους... Είναι ντροπή να μη βγει ακόμα η απόφαση για τον Τζήλο, αλλά και για άλλους διαιτητές που έπεσε θύμα βιαιοπραγίας».

*Τα έξοδα διαιτησίας στο πρωτάθλημα είναι καθηλωμένα. Τα 20 λεπτά το χιλιόμετρο στις μετακινήσεις ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα;
«Οι αμοιβές είναι χαμηλές, ιδιαίτερα για τα έξοδα μετακίνησης και θα πρέπει να συνεννοηθούν οι ομάδες να τα βελτιώσουν. Για να πάει κάποιος να παίξει ως διαιτητής στην Ελασσόνα χρειάζεται 24 ευρώ. Τα λεφτά για τη διαιτησία, ίσα-ίσα φτάνουν για να πλένουν τα ρούχα οι διαιτητές και το χαράτσι της ΕΠΣΛ που πρέπει να καταβάλουν δηλαδή το 10%. Σε λίγο οι διαιτητές θα πληρώνουν από την τσέπη τους...».

Εξελίξεις προ των πυλών λοιπόν στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν θα καθυστερήσει κι άλλο η πρεμιέρα των πρωταθλημάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass